Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 10 17

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Vitorijoje sirgaliai mane pasitiks švilpimais, nes esu treniravęs Madrido „Real“

Laukdamas antrųjų Eurolygos rungtynių su Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija) išvykoje penktadienį, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza patikino, kad, nepaisant žaidėjų pasikeitimų ir traumų, kauniečiai sieks tik pergalės.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt primena, kad ketvirtadienį namuose žalgiriečiai net 90:62 įveikė Zagredo „Cedevita“ (Kroatija) ekipą, tačiau sekmadienį VTB Jungtinės lygos rungtynėse tik 80:76 nugalėjo Rusijos lygos vidutiniokę Liubercų „Triumph“ (80:76)

J.Plaza Vitorijoje ketina išbandyti Mantą Kalnietį įžaidėjo pozicijoje pakeitusį 28 m. amerikietį  Ibrahimą Jaaberą, tačiau stebuklų iš jo dar nesitiki: „Daug tikimės iš jo už kelių savaičių, nes tik vakar jį pradėjome mokyti derinių.“

Kokios mintys sukasi jūsų galvoje prieš antrąsias Eurolygos rungtynes? – žurnalistai prieš treniruotę paklausė J.Plazos.

Kaip ir visada, noriu, kad žaidėjų mentalitetas būtų nugalėtojų mentalitetas. Nesvarbu kur vyktume ir su kuo žaistume – su „Olympiacos“, su „Caja Calaboral“, su „Anadolu Efes“, mes turime vykti tik laimėti.

Mes turime kai kurių problemų dėl naujų ir traumuotų žaidėjų, tačiau turime vykti į Vitoriją nusiteikę sužaisti kaip galime geriausiai ir nugalėti.

Kokios tos problemos?

Ibrahimas su mumis treniravosi tik pusantros dienos, Darjušas Lavrinovičius pradėjo bandyti treniruotis vakar, po keturių dienų pertraukos (pradėjo skaudėti nugarą per rungtynes išvykoje Rusijoje, – red. past.). Tačiau nenoriu šitų problemų plačiai dėstyti, nes tai yra mano reikalas, svarbiausia – laimėti.

Tai bus sunkios rungtynės. Esu žaidęs su Ispanijos komandomis, tačiau mes nebijome. Esame gana pajėgūs visomis prasmėmis kautis dėl pergalės. Rungtynės nelaimimos ir ne pralaimimos pirmą ketvirtį, reikia gerai sužaisti mačo pabaigą. Jei mes tikėsime taisyklėmis, nauju mentalitetu, mes galime laimėti.

Ar I.Jaaberas žais Vitorijoje?

Taip, jis bus ten. Jis yra geros sportinės formos, kietai ginasi. Tačiau daug tikiuosi ir iš kitų žaidėjų. Jei nėra Kalniečio, yra Vytenis Lipkevičius, kuris gali žaisti kaip atakuojantis gynėjas, jei nėra Tado Klimavičiaus, yra Mario Delašas. Iš Ibrahimo daug tikiuosi už kelių savaičių, bet ne dabar, tik vakar jį pradėjome mokyti derinių.

Žaisite savo tėvynėje. Ar dėl to šis mačas bus jums kažkuo ypatingas?

Barselona yra tolokai nuo Vitorijos, todėl nieko ypatingo nebus. Tačiau ten mane atsimena dar iš to laiko, kai treniravau Madrido „Real“, kuris yra Vitorijoje labai nemėgstamas, tad išgirsite švilpimus, rėkimą kai įžengsiu į aikštelę.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas