Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 10 14

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: žaidėjai negali pasijusti supermenais, kurie kiekvienas rungtynes laimi lengvai

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza po laimėtų VTB Vieningosios lygos rungtynių nebuvo patenkintas. Po įspūdingo Eurolygos sezono starto, kuriame ketvirtadienį žalgiriečiai namuose net 90:62 nugalėjo Zagrebo „Cedevita“, sekmadienį kauniečiai tik po pratęsimo 80:76 įveikė Liubercų „Triumf“ (Rusija) ekipą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nesame robotai, esame žmonės, todėl klystame, tačiau negalime po gerų rungtynių pasijusti supermenais, kurie visus varžovus įveikia lengvai“, – ant žaidėjų už atsipalaidavimą pyko J.Plaza.

Nors nemėgsta ieškoti pasiteisinimų, jis pripažino, kad komandai sunku žaisti ne tik be traumuotų Roberto Javtoko ir Tado Klimavičiaus, bet ir lengva nugaros traumą rungtynėse Rusijoje patyrusio Darjušo Lavrinovičiaus. Rimantas Kaukėnas taip pat žaidė kęsdamas skausmus.

Ar šiandien žaidėjai, po lengvai laimėtų Eurolygos rungtynių, buvo per daug atsipalaidavę?, – žurnalistai paklausė J.Plazos po rungtynių.

Jūs mane suprantate, aš nesu patenkintas tokiomis rungtynėmis. Mes nesame robotai, esame žmonės, būna, kad suklystame. Bet būna tokių situacijų, kaip po rungtynių su „Cedevita“, kai pradedi galvoti, kad viską gali, pradedi jaustis supermenu, tačiau manęs tai netenkina. Tikiuosi, kad tai bus gera pamoka.

Nėra lengva išmokti laimėti. Atsimenu kai atėjau iš Badalonos, kurioje vienas rungtynes laimi, kitas pralaimi, į Barseloną, kurioje yra didžiulis spaudimas laimėti kiekvienas rungtynes. Turi po kiekvienos dienos išvalyti savo protą ir vėl būti alkanas pergalių, nusiteikęs 100 procentų. Tai stengiuosi pasakyti savo žaidėjams.

Praeitas rungtynes varžovai pralaimėjo dideliu skirtumu, mes – laimėjome dideliu skirtumu, todėl visi jautėsi, kad turi nugalėti. Tokių dalykų negali kartotis ateityje. Visų pirma tai reikia daryti dėl sirgalių. Jų čia susirinko ne 10, 100, o 10 tūkstančių žmonių. Reikia, kad jie būtų patenkinta.

Tačiau reikia pripažinti, kad ir priešininkai žaidė gerai.

Galbūt šiandien vykstantys rinkimai, kuriuose dalyvauja ir trys komandos žaidėjai, išmušė iš vėžių?

Manau, kad tai gali paveikti tik jaunesnius žaidėjus, o ne vyresnius. Jie žino savo pareigas, atsidavimą ir įsipareigojimus komandai. Aš niekada neieškau pasiteisinimų. Tačiau šiandienaidėme ne tik be Roberto Javtoko, Tado Klimavičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus, bet ir Rimantas Kaukėnas jautėsi prastokai nuo ryto. Bet komanda turi išeiti laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas