Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 26

Kazys Maksvytis – apie D.Giedraičio sugrįžimą, Ž.Obradovičių ir „Partizan“ silpnybę

Pergalingai per praėjusią dvigubą Eurolygos savaitę peržygiavęs Kauno „Žalgiris“ pasiruošęs naujiems iššūkiams. Kazio Maksvyčio kariauna keliauja į Belgradą, kur sausakimšoje „Štark“ arenoje jo lauks pirmoji karjeroje akistata su Željko Obradovičiumi.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Partizan“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Belgradas

Kauno „Žalgirio“ kelyje – po aštuonerių metų į Eurolygą sugrįžusi Belgrado „Partizan“, kuriai vadovauja legendinis Senojo žemyno specialistas Željko Obradovičius.

Šiame Serbijos klube strategas karjerą pradėjo prieš 31-erius metus, jau pirmajame sezone iškovojęs pirmąjį iš devynių Eurolygos titulų, o 2021-aisiais jis sugrįžo namo.

Nepavykus bilieto į Eurolygą iškovoti per Adrijos lygą bei Europos taurę, „Partizan“ teisę žaisti stipriausiame Europos turnyre, pasak klubo prezidento Ostoja Mijailovičiaus, išsipirko už 500 tūkstančių eurų.

Tarpsezonio metu Željko subūrė rimtą kapelą Belgrade – Zachas LeDay, Kevinas Punteris, Ioannis Papapetrou, Dante Exumas, Jamesas Nunnally, Mathias Lessortas, Danilo Andjusičius, Yamas Madaras.

Didžiulis tikėjimas naujuoju „Partizan“ projektu atsispindi parduotų sezoninių abonementų grafoje – net 11,5 tūkstančio. Tai didžiausias skaičius visoje Europoje.

Lengvo gyvenimo 18,3 tūkst. talpinančioje „Štark“ arenoje „Žalgiris“ gali nesitikėti, nors sezono starte „Partizan“ ir buksuoja.

Pirmajame mače krito Berlyne 84:100, tuomet 96:103 nesėkmė Vitorijoje per pratęsimą, po kurios dar vienas skaudus niuksas, šįkart – namuose 75:80 prieš Milano „Olimpia“.

Pergalių sąskaitą Ž.Obradovičiaus kariauna atsidarė ketvirtajame ture 90:62 pervažiuodama Bolonijos „Virtus“.

„Laukia įspūdinga atmosfera, tad reikės šaltų galvų, emocijas patraukti į šalį ir išlikti rungtynėse. Kai prieisime prie krepšinio, laukia komanda su vienu geriausių trenerių Europoje, – dvikovos išvakarėse kalbėjo Kazys Maksvytis. – „Partizan“ – labai gerai pataikanti, daugiau talento puolime, o ne gynyboje turinti komanda. Jei pirmose rungtynėse jie nesužaidė ir nebuvo optimaliausios formos, tai paskutinis mačas Eurolygoje buvo supergeras. Jie dominavo nuo pirmų minučių iki pabaigos. Laukia sunkios rungtynės.“

– Pasirodė informacija, jog prie treniruočių prisijungė Dovydas Giedraitis. Kada galima tikėtis jį išvysti ir aikštelėje?

– Dovydas jau prisijungė prie mūsų. Teisybės dėlei pasakysiu, kad jis ne visoje treniruotėje dalyvavo. Bet kažkiek jau dalyvavo, ir net su mažu kontaktu. Jei viskas bus gerai, gal kitą savaitę jo sulauksime aikštelėje.

– „Partizan“ turėjo dvejas rungtynes Eurolygoje, kuriose praleido labai daug taškų – prieš Berlyno ALBA ir Vitorijos „Baskonia“. Kur buvo didžiausios problemos?

– Manau, kad „Partizan“ žaidėjai yra daugiau puolimo. Tai snaiperiai, turintys gerus metimus. Krepšinyje negali būti geras abiejose aikštelės pusėse. Vis tiek yra kažkokios stipriosios ir silpnosios savybės. Mano manymu, jie turi daug talentingų žaidėjų puolime, bet kartais tai jiems pakiša koją gynyboje.

– Varžovai dažnai žaidžia dviem vidurio puolėjais – Zachu LeDay ir Mathias Lessortu. Kiek tai paranku ar neparanku „Žalgiriui“?

– Jie abu demonstruoja gerą formą, ypač Zachas LeDay. Jis tritaškius meta, atrodo, 80 proc. taiklumu. Lessortas dominuoja po krepšiais, imdamas po beveik 5 kamuolius puolime. Keitimas gal nėra tolygus, bet tai viena įspūdingiausių priekinių linijų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Zach LeDay
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Zach LeDay

– Ar „Partizan“ stipriai priklausomas nuo Kevino Punterio?

– Nepasakyčiau. Kevinas Punteris gali pakeisti rungtynes su savo energija ir tritaškiais, bet „Partizan“ turi nemažai kitų ginklų – Danilo Andjušičius, Yamas Madaras, kuris gali sukelti vėją rungtynėse.

Kevinas Punteris yra svarbus žaidėjas, bet nepasakyčiau, kad svarbiausias.

– Paminėjote laukiančią karštą atmosferą. Ar „Žalgiris“ prieš išvyką į Belgradą imasi kažkokių papildomų apsaugos priemonių.

– Ne. Važiuojame, kažką panašaus turėjome Tel Avive. Ten irgi buvo triukšminga ir priešiška atmosfera. Gal čia bus kažkas panašaus. Pasistengsime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Mes jau esame apsišaudę – žaidėme rungtynes pilnoje salėje ir namuose, ir išvykoje. Reikia neįsivelti į emocijas ir žaisti savo krepšinį.

„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius
„Scanpix“ nuotr./Dante Exumas ir Željko Obradovičius

– Ką jums reikštų įveikti tokį trenerį kaip Željko Obradovičius?

– Visų pirmą, tai per karjerą nėra tekę nei žaisti, nei kalbėti su šiuo treneriu. Didelė garbė. Malonu bus pasivaržyti. Bandysime ne tik varžytis, bet ir įveikti.

– Kiek sunku išlaikyti koncentraciją po praėjusios pergalingos savaitės

– Nemanau, kad sunku. Kaip tik įgavome pasitikėjimo. Nemanau, kad žaidėjai užries nosis. Turėjome labai gerą treniruotę vakar. Tikiuosi, kad ir šiandien treniruotė bus gera. Žaidėjų koncentracijai pergalinga savaitė įtakos neturėjo. Tikiuosi, kad ji išliks tokia pati iki rungtynių.

– „Žalgiris“ pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius puolime. Kiek tai akcentuojate treniruotėse?

– Turbūt ne tik jūs, bet ir gerbėjai mato, kad jei mums kažko pritrūksta gynyboje ar puolime, kompensuojame tai savo energija. Tikiuosi, kad tokią energiją išlaikysime, nes turime gana jauną ir agresyvią komandą. Antri šansai puolime ar gynybos pastangos mums kol kas padeda būti rungtynėse ir netgi laimėti pergales.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ siurprizai, Šaro replikos ir prorusiška teritorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas