Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

Kazys Maksvytis – apie pagrindinį „Real“ žmogų ir sergančių auklėtinių situacijas

Trečią pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje patyręs Kauno „Žalgiris“ ant pergalingų bėgių sugrįžti sieks ketvirtadienio vakarą prieš tituluotą varžovą iš Ispanijos.

Pralaimėjęs dramatišką trilerį Serbijos sostinėje, Kauno „Žalgiris“ po 48 valandų pasitiks kitą Eurolygos mūšį prieš vieną turnyro favoričių Madrido „Real“.

„Labai talentinga puolime komanda, kai nežinai, kurias rungtynes iššaus kuris žaidėjas, – mačo išvakarėse kalbėjo Kazys Maksvytis. – Gynyboje po krepšiu visas skyles užkamšo Walteris Tavaresas. Gynėjai galbūt per daug rizikuoja ir viską siunčia po krepšiu, kur viską sutvarko W.Tavaresas. Pirmas dalykas – pristabdyti „Real“ puolimą ir bandyti numatyti, kurie tą dieną žaidėjai bus pavojingiausi. Prieš jų gynybą turėsime pasukti galvą, kaip iš baudos aikštelės ištraukti W.Tavaresą, kaip jį atakuoti ir rinkti taškus.“

Karališkasis klubas antradienio vakarą Bavarijoje po įtemptos kovos 68:64 palaužė vietos Miuncheno „Bayern“. Tai buvo jau devintoji Chuso Mateo auklėtinių pergalė per pirmuosius trylika turų.

Kaip teigė K.Maksvytis, naujasis „Real“ treneris propaguoja panašu žaidimo stilių, koks buvo ir prie ilgamečio stratego Pablo Laso.

„Ryškių pasikeitimų nėra, nes branduolys yra išlikęs, o Ch.Mateo dirbo asistentu. Daug panašių idėjų. „Real“ buvo ir yra išlikusi rezultatyvi komanda. Žaidimo braižas panašus puolime ir gynyboje. Keletas žaidėjų pasikeitė, bet žaidimas išliko panašus, – sakė K.Maksvytis. – Pagrindinis žmogus – W.Tavaresas. Jų žaidimą nemažai pagyvina Dž.Musa, dėl kurio prieš sezoną abejojome, ar jis įsipaišys žvaigždžių komandoje. Dar po traumos yra grįžęs Guerschonas Yabusele. Dominuojantis žaidėjas tiek Eurolygoje, tiek Europos čempionate vasarą. Lygiavertė „Real“ sudėtis. Taip pat yra grįžęs Nigelis Williamsas-Gossas. Netektis – Gabrielis Deckas, kuris prideda fiziškumo 3-4 pozicijose. Ši pozicija gal kažkiek apsinuogino, bet yra kitų žaidėjų, kurie užpildys jo vietą.“

Rungtynėse su „Žalgiriu“ svečiai versis be antro pagal efektyvumą (vid. 16,9 naud. bal.) komandos krepšininko Gabrielio Decko.

Pagrindiniai du „Real“ žaidėjai – milžinas Walteris Tavaresas (vid. 11,8 tšk., 7,2 atk. kam., 2,5 blk. ir 18,1 naud. bal.) ir bosnis Džananas Musa (vid. 15,2 tšk., 3 atk. kam., 3,1 rez. perd. ir 16,5 naud. bal.).

K.Maksvyčiui su rezultatyviausiu „Real“ žaidėju susidurti teko Europos čempionate Vokietijoje.

„Klube Dž.Musa turi kitokius pagalbininkus. Rinktinėje jam skyrus didesnį dėmesį, kartais pavykdavo jį pristabdyti, nes Dž.Musa turėjo ne tokius talentingus pagalbininkus. Jis žaidžia tą patį ir žaidžia su pasitikėjimu. Niekam nėra paslaptis, kad jis yra talentingesnis puolime, o ne gynyboje. Prieš sezoną buvau skeptiškas, bet matome, kad jis „Real“ komandoje įsipaišo gerai ir turi nemažą vaidmenį“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

kazys-maksvytis-634d4da938cfb
kazys-maksvytis-634d4da938cfb

Netekčių turi ir „Žalgiris“. Jau aišku, kad prieš „Real“ nežais reaktyvinis Lukas Lekavičius, prieš savaitę susilaužęs šonkaulį, o sergančių Igno Brazdeikio ir Manto Kalniečio situacijos paaiškės tik mačo dieną.

„Kol kas, mano žiniomis, geresnėje situacijoje dėl grįžimo yra Mantas Kalnietis, kuris jaučiasi geriau. Gydytojai tars galutinį žodį. Matysime ir rytoj reaguosime – ar į paraišką įtrauksime vieną, ar du žaidėjus, ar žaisime ta pačia sudėtimi, kaip Belgrade“, – sakė K.Maksvytis.

nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

„Žalgirio“ treneris džiaugiasi auklėtinių parodyta reakcija dvikovoje su Belgrado „Crvena zvezda“, kurią Lietuvos komanda pralaimėjo mačo pabaigoje 73:77.

„Manau, kad toks mačas pakelia psichologinę būseną. Žinoma, visiškai džiaugtis negalime, nes pralaimėjome, bet džiuginančių dalykų yra. Turėjome daug sergančių žaidėjų, traumuotą Luką, kuris dabar tiktų prieš „Real“. Gerai laikėmės žaidybinio plano, gana gerai žaidėme puolime ir gynyboje. Tikiuosi, kad paros užteks atsistatymui ir demonstruosime tokią pačią žaidimo kokybę“, – sakė K.Maksvytis.

Didžiausią naštą Belgrade nešė trys „Žalgirio“ žaidėjai – 30 minučių žaidęs Keenanas Evansas ir po 28 minutes ant parketo praleidę Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas.

„Pagavome azartą ir bandėme laikytis rungtynėse iki pabaigos. Daugiausiai minučių gavo K.Evansas, E.Ulanovas ir R.Šmitas. Žiūrėsime, kaip jie atsistatys. Blogiausiu atveju turime kitus žaidėjus, kurie ryt bus šviežesni“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

K.Maksvytis su kompanija gyvena pašėlusiu ritmu – rungtynes veja rungtynės, o spaudos konferencijas – spaudos konferencijos. Specialistas viliasi vakare galėsiantis pažiūrėti savo mėgstamos Prancūzijos futbolo rinktinės rungtynes pasaulio čempionato pusfinalyje.

„Nieko kito nelieka – rungtynės, poilsio diena, trumpa žaidimo analizė, kurią mūsų skautai yra paruošę ir tai supaprastina pasiruošimą. Reikės šiandien užsibaigti darbus, o kad visiškai nenuvažiuotų stogas, vakare reikės atsipalaiduoti ir pasižiūrėti pasaulio čempionato rungtynes“, – teigė treneris iš Darbėnų.

Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių pradžia – ketvirtadienį 20 valandą Nemuno saloje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ mačo Belgrade aptarimas ir ką Kaune parodys „Real“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas