Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Keenanas Evansas pasiuntė šmaikščią žinią komandos draugui: „Jei nustos, nudėsime jį!“

Kauno „Žalgirio“ rūbinėje po pergalingų rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ geros nuotaikos netrūko. Trenerio Andrea Trinchieri „ramiu“ vadintas Keenanas Evansas į persirengimo kambarį žengė su ledo maišais ant kelių, tačiau aikštėje atrodė, jog liepsnoja lyderio riešas. Į dar vieną pergalę komandą tempęs amerikietis po mačo pareiškė, jog juokais pagrasino Laurynui Biručiui labai rimtais nemalonumais.
Keenan Evans
Keenan Evans / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24 taškai (5/6 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud. met.), 3 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 5 perimti kamuoliai, 2 išprovokuotos pražangos – tokį šou surengė K.Evansas, finišavęs net su 35 naudingumo balais savo kraityje.

„Žalgiris“ šventė pergalę prieš Atėnų „Panathinaikos“ 80:68, o komandos lyderis parodė, jog 8 taškų pasirodymas taip pat puikiose komandai rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ tebuvo lengvas atokvėpis.

„Pagrindinė frazė apie jį yra tokia – veiksmai kalba garsiau nei žodžiai. Jis viską rodo aikštėje, – po susitikimo kalbėjo treneris Andrea Trinchieri. – Tai tylus vaikinas, bet žaidžia 120 proc. kiekvieneriose rungtynėse. Tai nereiškia, kad jis nesužais blogų rungtynių, tačiau jis kaunasi dėl komandos visada. Kiekvieną dieną šioje komandoje matau žingsnius į priekį. Tobulėjame kaip žaidėjai ir kaip treneriai.“

Būtent ramybę K.Evansas demonstravo ir bendraudamas su žurnalistais po puikių rungtynių. Tiesa, jis juokais pagrasino nudėti Lauryną Birutį, jei šis nustos atakuoti varžovus savo firminiu tapusiu metimu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

„Jausmas nuostabus, – atsiduso gynėjas. – Mūsų pirma sėkminga dviguba savaitė. Sunkiai dirbome ir to nusipelnėme. Nors viskas atrodo gerai, bet negalime to įsileisti sau į galvas, laukia dar daug darbo. Esame gerame kelyje, džiaugiuosi, jog mūsų įdedamas darbas atsispindi aikštėje.“

– „Panathinaikos“ prieš šias rungtynes užėmė trečiąją vietą Eurolygoje. Kaip jums pavyko taip surakinti varžovus?

– Laikėmės rungtynių plano. Stengėmės būti fiziški, neleisti varžovams gerai pasijusti. Ir, žinote, tiesiog tikėjome, kad galime laimėti.

– Ką jau sužinojote apie trenerį Andrea Trinchieri per šį mėnesį tiek iš krepšinio pusės, tiek apie jį kaip asmenybę?

– Visi puikiai matote, kad jo asmenybė yra didžiulė. Tiek jis, tiek visas trenerių štabas labai nori laimėti, mes taip pat. Treneris padeda mums, o mes jam. Komandinis darbas. Jis krepšinio maniakas, labai protingas. Viskas, ką su juo darome treniruotėse, veikia rungtynėse.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

– Kalbant apie paties žaidimą, kiek ir kaip jis pasikeitė prie naujo trenerio?

– Sakyčiau, kad jis leidžia man išnaudoti mažiau energijos, sukuria man situacijų be kamuolio, o tai padeda auginti kitų žaidėjų pasitikėjimą. Jis man žaidimą padaro lengvesnį.

– Matome kraujuojantį pirštą, kas nutiko?

– Nieko, tiesiog įdrėskimas. Vienas tų nedidelių įdrėskimų, po kurių pirštas kažkodėl labai kraujuoja.

– Laurynas Birutis pastarosiose rungtynėse rodo nuostabią formą, ką manote apie jo patobulėjimą ir tą nesustabdomą floaterį (metimą aušta trajektorija viena ranka – aut. past.)?

– Jis didžiausia mūsų sėkmės priežastis. Visi tą matome. Aš jam jau sakiau po rungtynių: jei nustos mesti floaterius, mes visi jį nudėsime (juokiasi). Jis turi toliau taip savimi pasitikėti. Jei taip ir bus, ir toliau viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius