Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 17

Kelionę į Minesotą atšaukęs D.Motiejūnas dar pasiliko praviras duris iš Monako

Donatas Motiejūnas susisaistė sutartimi su Eurolygos debiutantu „AS Monaco“ klubu, bet nykštukinės valstybės komandoje gali ir nenutūpti. Pranešama, kad D-Mo pasiliko sau galimybę sugrįžti į Kiniją.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Apie D.Motiejūno ir „AS Monaco“ susitarimą antradienio popietę pranešė basketnews.com žurnalistas Donatas Urbonas.

Šią informaciją patvirtino LNK žinių žurnalistas Tomas Langvinis. Jo teigimu, D-Mo su Monako komanda sudarė vienerių metų sutartį, kurios vertė – mažiau nei milijonas eurų.

Vis dėlto sutartyje lietuvis išsireikalavo išlygos dėl galimo išvykimo į Kiniją.

Šios šalies krepšinio lyga vis dar neapsisprendžia, ar ateinantį sezoną leis joje žaisti legionieriams. Tuo atveju, jei kinai vis tik nuspręstų įsileisti žaidėjus iš užsienio, D.Motiejūnas dar galėtų nutraukti sutartį su „AS Monaco“.

Tiesa, T.Langvinio teigimu, tokia išlyga galios tik artimiausias dvi savaites – po jų D.Motiejūnas liks įsipareigojęs Monako komandai visam sezonui.

Anot LNK žinių, po devynerių metų pertraukos į Eurolygą grįšiantį 30-metį lietuvį į Monaką priviliojo ne tik finansinės sąlygos, bet ir vyriausiojo trenerio Zvezdano Mitrovičiaus pažadas suteikti vietą startiniame penkete.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Į Monaką D.Motiejūnas trauks jau trečiadienį. Įdomu tai, jog iki sutarties pasirašymo aukštaūgis planavo kelionę į JAV ir treniruotes „Minnesota Timberwolves“ bazėje. Anot T.Langvinio, taip D.Motiejūnas tikėjosi būti arčiau NBA komandų ir būti joms greičiau pasiekiamas, jei tik atsirastų toks poreikis.

Primename, kad D-Mo pastaruosius ketverius metus praleido Kinijos krepšinio lygoje, su trumpa pauze 2018-2019 m. sezone, kai lietuvis keliems mėnesiams nutūpė „San Antonio Spurs“ komandoje.

Praėjusį sezoną jis atstovavo Kinijos klubui „Xinjiang Flying Tigers“ ir jame pelnė po 21,5 taško bei atkovojo po 13,7 kamuolio per susitikimą.

ZUMA PRESS/Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas
ZUMA PRESS/Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas

Prieš tai D.Motiejūnas yra žaidęs Šandongo ir Šanchajaus komandose, kurios priviliojo buvusį NBA krepšininką dideliu atlyginimu.

Geriausiais karjeros metais – 2014-2015 – D.Motiejūnas pelnė po 12 taškų ir atkovojo po 5,9 kamuolio „Houston Rockets“ komandai, kuri pakvietė kaunietį dar 2011 metų naujokų biržoje 24-uoju šaukimu.

Lietuvis taip pat yra trumpai vilkėjęs „New Orleans Pelicans“ (2017 m.) ir „Spurs“ (2019 m.) aprangas.

„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Karjerą Kauno „Žalgirio“ sistemoje pradėjęs D.Motiejūnas buvo pasirodęs su gimtojo miesto klubu Eurolygoje 2007-2008 m. sezoną trejose rungtynėse.

Vėliau išvykęs į Trevizo „Benetton“ (Italija), kur praleido trejus metus, jis pastarąjį kartą žaidė Eurolygoje 2011-2012 m. sezoną, atstovaudamas Gdynės „Prokom“ (Lenkija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas