Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 17

Tris kėlinius lygiai su UNIKS kovojęs „Žalgiris“ užsikirto ketvirtajame

Kauno „Žalgiris“ (3-13) lieka be pergalių išvykose šio sezono Eurolygoje. Tris kėlinius kaip lygūs su lygiais su Kazanės UNIKS (10-6) krepšininkais kovoję Jure Zdovco auklėtiniai visiškai subyrėjo ketvirtajame kėlinyje – 66:53 (13:12, 13:11, 16:19, 24:11).

Itin nerezultatyviame mūšyje, kuriame tris kėlinius dominavo gynyba, prieš lemiamą ketvirtį dar buvo lygu (42:42), bet UNIKS tada spurtavo 10:0, pirmą sykį susikrovė dviženklę persvarą ir atgal nebesidairė.

Lemiamą kėlinį UNIKS laimėjo 24:11 ir iš pastarųjų vienuolikos mačų Eurolygoje iškovojo jau devintą pergalę.

„Žinojome, kad rungtynės bus sunkios. Tai, ką žaidėme pirmus kėlinius, tai nebuvo krepšinis. Jeigu būčiau treneris, būčiau siuntęs mus į treniruotę. Tai buvo gėdinga. Vėliau pradėjome pataikyti, bet laimėjome dėl savo gynybos – tai mūsų didžiausia stiprybė“, – džiaugėsi UNIKS lyderis Mario Hezonja.

„Nesugebėjome užpulti ketvirtajame kėlinyje, o patys praleidome tris identiškus M.Hezonjos tritaškius... Tai buvo lūžis. Praradome ritmą ir nebesugebėjome grįžti į rungtynes“, – apgailestavo Jure Zdovcas.

VIDEO: Ieškant „Žalgirio“ sezono pozityvų: Marekas Blaževičius toliau naudojasi savo šansais

„Žalgiriui“ tai buvo jau aštuntoji išvyka šio sezono Eurolygoje, pasibaigusi tuščiomis. Namų arenoje kauniečių rezultatas kur kas geresnis (3-5). Kitą savaitę „Žalgiris“ Kaune priims Milano „Olimpia“.

VIDEO: E.Ulanovas: „Gynyboje tikslą įvykdėme, bet puolimas buvo didžiausia bėda“

UNIKS: Mario Hezonja 20 (4/5 trit., 6 atk. kam.), Tonye Jekiri (9 atk. kam.) ir Isiah Canaanas – po 11, Lorenzo Brownas 9 (10 rez. perd.).

„Žalgiris“: Marekas Blaževičius ir Janis Strelniekas – po 9, Tyleris Cavanaugh 8, Joshas Nebo (7 atk. kam.) ir Edgaras Ulanovas (5 atk. kam.) – po 7.

Ketvirtas kėlinys

40 min. M.Hezonja dar pataiko su sirena ir UNIKS triumfuoja (66:53).

37 min. Rungtynės slysta iš rankų... I.Canaanas įmeta tritaškį, prideda dvitaškį po „Žalgirio“ klaidos ir skirtumas jau 16 taškų (60:44), o žaisti lieka jau mažiau nei 3 minutės.

35 min. Penkių minučių taškų badą sunkiu metimu nutraukia N.Giffey. „Žalgiris“ dar perima kamuolį, bet N.Giffey tritaškis net neliečia lanko... (52:44).

34 min. L.Brownas liepsnoja ketvirto kėlinio pradžioje – amerikietis pataiko dar vieną tritaškį. „Žalgiris“ vargsta, o M.Hezonja – vėl tikslus, mesdamas iš toli... Lietuvos čempionai lemiamą kėlinį pradeda atkarpa 0:10 ir pirmą sykį rungtynėse atsilieka dviženkliu skirtumu (52:42).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

31 min. Itin nesėkminga lemiamo kėlinio pradžia „Žalgiriui“. L.Brownas duria tritaškį, M.Blaževičius nepataiko iš po krepšio, o T.Jekiri prideda dėjimą greitoje atakoje... (47:42).

Trečias kėlinys

30 min. Kėlinio pabaigoje „Žalgirį“ į priekį trukteli J.Strelniekas. Latvis pelno 6 taškus iš eilės ir lygina rezultatą (42:42). Už ginčus su teisėju L.Brownas dar baudžiamas ir technine pražanga. „Žalgiris“ po trijų kėlinių niekuo nenusileidžia išgirtajai UNIKS ekipai.

28 min. „Žalgiris“ užstringa puolime, o M.Hezonja tampa vis didesne problema. Kroatas vien per trečiąjį kėlinį jau yra pelnęs 11 taškų (42:35), o kauniečiai per 5 sekundes neišsimeta kamuolio iš užribio...

24 min. UNIKS gretose pavojingai įsibėgėja M.Hezonja, bet kitoje pusėje M.Blaževičius pelno du taškus su pražanga ir tampa rezultatyviausiu „Žalgirio“ žaidėju su 9 taškais (35:35). Deja, M.Hezonja tęsia šou ir pataiko trečią tritaškį iš trijų (38:35).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mario Hezonja
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mario Hezonja

21 min. M.Kalnietis su atakos laiko sirena įskraidina tritaškį, netrukus „Žalgirio“ įžaidėjas prideda rezultatyvų perdavimą M.Blaževičiui ir svečiai puikiai startuoja po didžiosios pertraukos (26:28).

Komentarai po 2 kėlinių

J.Nebo: „Sunkios, kietos rungtynės. Turime rasti būdų, kaip pelnyti taškus, statyti geras užtvaras ir pataikyti metimus.“

J.Zdovcas: „Kai dalinamės kamuoliu, randame gerus metimus. Taip, nepataikome, bet toks yra puolimo planas. Gynyba buvo gera, solidi, turime stengtis išlaikyti tokį susikaupimą prie savojo krepšio.“

V.Perasovičius: „Žaidžiame be agresijos puolime. Atkovojome tik du kamuolius puolime ir metėme nulį baudų metimų. Tai viską pasako. Turime pulti agresyviau.“

Antras kėlinys

20 min. Pyktelėjęs M.Hezonja surenka 4 taškus iš eilės – pirmuosius šiose rungtynėse. UNIKS geriau užbaigia antrąjį kėlinį, bet itin nerezultatyviose rungtynėse po 20 minučių kovos komandas skiria vos vienas taiklus metimas (26:23).

18 min. Puiki „Žalgirio“ reakcija po minutės pertraukėlės. J.Strelniekas smeigia tritaškį, J.Nebo išrašo dar vieną bloką varžovams, o kitoje pusėje grūda kamuolį iš viršaus po aikštėje pirmą sykį pasirodžiusio Z.Dragičiaus perdavimo – svečiai vėl priekyje (20:21).

16 min. Jau daugiau nei 12 minučių aikštelėje praleidęs UNIKS lyderis M.Hezonja nėra pelnęs nė vieno taško (0/2 dvit.). Bet tritaškį greitoje atakoje smeigia O.J.Mayo (20:16) ir J.Zdvocas prašo minutės pertraukėlės.

13 min. Itin nerezultatyvios rungtynės Kazanėje tęsiasi, bet M.Blaževičius pataiko iš po krepšio ir „Žalgiris“ vėl priekyje (15:16).

Pirmas kėlinys

10 min. Abi komandos kol kas tikrai nežiba puolime, o toks nerezultatyvus krepšinis – naudingas „Žalgiriui“. Po pirmojo kėlinio UNIKS pirmauja tik minimaliu skirtumu (13:12).

6 min. Ledus pagaliau pralaužia iš toli pataikantis T.Cavanaugh. „Žalgiris“ vėl priekyje (6:7).

4 min. Deja, laisvas iš toli nepataiko nei M.Kalnietis, nei N.Giffey, o UNIKS puolimas pabunda... (6:2).

2 min. Drąsus „Žalgirio“ startas. J.Nebo dukart apsigina, o E.Ulanovas pelno pirmuosius rungtynių taškus (0:2).

Prieš rungtynes

Kazanės UNIKS klubas į Eurolygą sugrįžo po 5-erių metų pertraukos ir pastaruoju metu ne juokais įsibėgėjo – išvykoje 88:67 pažemino net Maskvos CSKA.

UNIKS jėga atsispindi ir statistikos protokoluose. Kazanės ekipa yra antra visoje Eurolygoje pagal gynybos reitingą – 102,5 praleidžiamo taško per 100 atakų. Pagal puolimą – aštunta (110,2 taško).

PIKENROLO KLUBAS: trys UNIKS karaliai, karjeros vagystė ir blogiukų penketas
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo Klubas

Lietuvos čempionai savoje aikštės pusėje demonstruoja blogiausią rezultatą (117,7 taško), o puldami yra šešiolikti (104,9 taško).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas