Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Kipras Eurolygos rungtynių neišvys: „Baskonia“ ekipai leista atvykti į Izraelį

Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubai artimiausio Eurolygos turo rungtynes žais Izraelyje, o ne neutralioje teritorijoje. Tai paaiškėjo po to, kai Izraelio sveikatos ministras davė leidimą baskų klubui atvykti į koronaviruso prevencijos priemones taikančią šalį.
Eurolyga: „Baskonia“ – „Žalgiris“
„Baskonia“ krepšininkai / Getty Images/ Euroleague nuotr.

Praėjusį penktadienį Izraelio žiniasklaida trimitavo, jog „Maccabi“ ir „Baskonia“ mačas greičiausiai vyks kitoje šalyje – tarp pagrindinių kandidatų tuomet buvo įvardintas Kipras, o taip pat – Graikija ir Serbija.

To priežastis – Izraelio sveikatos ministerijos nurodymai neįleisti į šalį asmenų iš koronaviruso protrūkio valstybių, tarp kurių yra išskirta ir Ispanija.

Vis dėlto sveikatos ministras padarė išimtį Vitorijos klubui, kuriam bus leista ketvirtadienį atvykti ir iš karto po rungtynių palikti Tel Avivą.

„Maccabi“ klubas dėkoja sveikatos ir sporto ministerijoms už jų profesionalumą ir pagalbą“, – teigiama oficialiame Tel Avivo klubo pranešime.

Tiesa, vis dar neaišku, ar rungtynės Izraelyje vyks su žiūrovais. Praėjusią savaitę šios šalies sveikatos ministerija nurodė vengti renginių, kuriuose susirenka daugiau nei 5 tūkst. žmonių, o „Maccabi“ rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ gyvai stebėjo vos 3,3 tūkst. sirgalių – bent triskart mažiau nei įprastai renkasi Tel Avivo krepšinio šventovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas