Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23

Kitokiu veidu džiaugęsis Ž.Obradovičius nusilenkė sirgaliams: „Tai yra ypatinga“

Željko Obradovičius rėkė, rėkė ir galiausiai išrėkė iš savo žaidėjų tai, ko norėjo. Stambulo „Fenerbahče“ trečiosiose serijos rungtynėse 66:57 palaužė Kauno „Žalgirį“ ir atsidūrė per vieną pergalę nuo finalo ketverto. Željko po mačo nebuvo nusivylęs – jo komanda parodė kitokį veidą nei prieš keturias dienas Stambule.

Tradiciškai greitai nuo įtampos išraudonavęs „Fenerbahče“ treneris per didžiąją pertrauką turėjo ką pasakyti savo auklėtiniams.

Jie per pirmas 20 minučių buvo atkovoję 9 kamuolius puolime, bet pataikę tik 40 procentų dvitaškių ir 25 procentus tritaškių, o žalgiriečiai laikėsi priekyje trimis taškais (34:31).

Po pertraukos Nikola Kaliničius smeigė keletą tritaškių, rungtynės vyko taškas į tašką, bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Fenerbahče“ šovė į priekį.

Nors Ž.Obradovičius šaukėsi aukščiausiojo, kai visi penki jo žaidėjai tiesiog nuėjo nuo Nate'o Wolterso, įsmeigusio tritaškį, bet serbas galiausiai buvo patenkintas gynyba.

Nepraleido „Fenerbahče“ treneris pro akis ir to, kas vyko aplink aikštę – žaliai baltos minios, nudažiusios tribūnas.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti visus „Žalgirio“ žmones ir sirgalius su šia nuostabia krepšinio atmosfera. Tai yra ypatinga. Suprantu, kaip žmonės čia mėgsta krepšinį ir jie tai parodė šiandien. Arena buvo pilna, ji bus pilna ir ketvirtadienį. Turite dėl to didžiuotis“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Arena buvo pilna, ji bus pilna ir ketvirtadienį. Turite dėl to didžiuotis

Jis pažymėjo, kad visos rungtynės, kurias žaidžia prieš „Žalgirį“ pastaruosius trejus metus, yra panašios – gynybinės, su daug taktinių dalykų.

„Reguliariojo sezono metu mano komanda buvo taikliausiai metanti dvitaškius ir tritaškius. Per didžiąją pertrauką savo žaidėjams pasakiau, kad, jei procentai nėra geri, reikia dirbti gynyboje.

Rezultatas yra 2-1. Žinome, kad reikia vienos pergalės, kad patektume į finalo ketvertą. Tai yra mūsų noras. Turime pasiruošti ketvirtadieniui ir dar vienam puikiam vakarui prieš puikią komandą“, – sakė Ž.Obradovičius.

VIDEO: Šaras apie teisėjų darbą žurnalistui: „Jeigu tu duosi pinigų, aš pasiruošęs šnekėti“

– Treneri, jūsų komanda nusiėmė 14 kamuolių puolime. Kas tai lėmė? - paklausėme Ž.Obradovičius.

– Mes daug metėme pro šalį ir tai yra kelias į atkovotus kamuolius puolime. „Žalgiris“ dar kartą parodė, kad turi daug jėgos. Kiekviena maža detalė krepšinyje yra svarbi. Esu laimingas dėl to, kaip mes kovėmės.

Suprantu, kad žaidėjams nėra lengva, bet toks yra krepšinis – reikia surasti kelius ir stengtis, kad būtum patenkintas po mačo. Rezultatas nėra toks svarbus. Šiandien būčiau laimingas su bet kokiu rezultatu, nes mūsų veidas buvo visiškai kitoks nei prieš keturias dienas Stambule.

VIDEO: Marius Grigonis po pirmų rungtynių namie: „Laimės tie pas ką bus daugiau šalto proto“

– Jūs palikote „Žalgirio“ žaidėjus toli nuo jų įprastų skaičių, kas leido tai padaryti?

– Stengiamės prisitaikyti. Vakar kalbėjau, kad turime prisitaikyti ir geriau žaisti gynyboje. „Žalgirio“ skaičiai yra panašūs į tuos, kurie buvo antrosiose rungtynėse. Jie metė 35 dvitaškius, praėjusį kartą – 34. Tada mes nesigynėme. Panašiai išmestų tritaškių, panašiai išmestų baudų. Raktas buvo mūsų gynyba.

VIDEO: Pamatykite: žalia arena, emocijos ir dramatiška „Žalgirio“ akistata su „Fenerbahče“ ketvirtfinalyje Kaune
VIDEO: L.Westermannas: tai buvo klaikios rungtynės
VIDEO: M.Grigonis: nesame toli
VIDEO: Artūras Milaknis po pralaimėjimo „Fenerbahče“: „Buvo labai daug noro“
VIDEO: N.Woltersas apie sezoną Kaune: jis buvo sudėtingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento