Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Komandos draugų per dantį traukiamas R.Giedraitis sieks nutraukti prakeiksmą Kaune

Rokas Giedraitis atvyko į Kauną medžioti savo pirmosios pergalės. Dar niekada Eurolygoje prieš „Žalgirį“ išvykoje nelaimėjęs tauragiškis tikisi nutraukti savąjį prakeiksmą, o užbaigti nemalonią seriją sieks ir jo atstovaujama Belgrado „Crvena zvezda“.
Rokas Giedraitis atvyko į Lietuvą
Rokas Giedraitis atvyko į Lietuvą / „KK Crvena zvezda Meridianbet“ nuotr.

31-erių R.Giedraitis jau keturis kartus viešėjo „Žalgirio“ arenoje per Eurolygos rungtynes, bet nė karto neišvažiavo iš jos laimingas.

Pirmi du apsilankymai lietuviui baigėsi labai skaudžiai – 2019-2020 m. sezone jo Berlyno ALBA buvo nokautuota 104:80, o po metų jau atstovaudamas Vitorijos „Baskonia“ Kaune jis pralaimėjo 73:92.

Kiti du bandymai buvo geresni, bet pergalės neatnešė.

Prieš dvejus metus R.Giedraičio atstovautas baskų klubas Kaune suklupo 68:72, pernai – 75:79.

„Tikiuosi, kad sužaisime geras rungtynes ir laimėsime. Į Kauną buvau nuvykęs jau keturis kartus, bet nė karto nelaimėjau. Tikiuosi, kad tai pasikeis“, – Serbijos zurnal.rs sakė R.Giedraitis.

17 taškų savo debiutiniame mače Eurolygoje su „Crvena zvezda“ apranga surinkęs puolėjas iš Lietuvos dėl nesėkmingų vizitų į Kauną sulaukė ir kandžių replikų iš komandos draugų.

„Giedraitis mums labai padeda, nes yra geras žaidėjas. Bet jis nežino, kaip reikia laimėti Kaune. Dabar jis turės šansą tai pakeisti“, – šypsodamasis zurnal.rs teigė Dejanas Davidovacas.

Tiesa, „Žalgirio“ arena tarsi užkeikta pastaruoju metu yra ir „Crvena zvezda“ klubui.

Kauniečiai namuose laimėjo trejas pastarąsias akistatas, o „Crvena zvezda“ pastarąjį kartą pergalę iš Kauno išsivežė dar 2019 m. lapkritį, kai nugalėjo 61:59.

Iš viso Kaune komandos yra susidūrusios septynis kartus, o penkis iš jų laimėjo „Žalgiris“. Pranašumą prieš serbus Kauno klubas turi ir žaisdamas išvykoje – Belgrade „Žalgiris“ laimėjo keturis iš septynių mačų.

Lietuvos čempionai komandą iš Serbijos nugalėjo ir pasirengimo ciklo metu turnyre Kipre (85:84), bet šį vakarą bus atverstas naujas lapas ir pranašumą „Žalgiriui“ teks įrodyti iš naujo. Rungtynių startas – 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas