Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 22

Kovinis režimas: žalgiriečiai prieš svarbias rungtynes vėl atskirti nuo šeimų

Šarūnas Jasikevičius vylėsi daugiau šį sezoną Kauno „Žalgiryje“ nebeskelbti „karantino“, tačiau prieš pat didžiąsias metu šventes to išvengti nepavyko. Priežastis – Eurolygos rungtynės su Kazanės „Uniks“, kurias Šaras įvardijo kaip vienas svarbiausių šį sezoną. Jas žalgiriečiai Kaune pasitiks ne namuose, o viešbutyje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – UNIKS | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Dėl nepatogaus skrydžių iš Stambulo tvarkaraščio žalgiriečiai į Kauną grįžo tik trečiadienio vakarą, nors baigė rungtynes antradienio vakarą. Tiesa, iš oro uosto Vilniuje „Žalgirio“ komanda išsiskirstė ne kas sau namo, bet vėliau rinkosi į viešbutį Kaune.

Be to, kad neprarastų brangaus laiko, Lietuvos čempionai surengė rytinę treniruotę Stambule. Prieš mačą su UNIKS „Žalgiris“ dar rengs rytinę treniruotę ketvirtadienio rytą.

„Karantinas“ – ne naujiena „Žalgirio“ stovykloje. Kai Šaras atskyrė žaidėjus nuo šeimų ir rungtynes su Stambulo „Galatasaray“ bei Bambergo „Brose“ pasitiko viešbutyje, žalgiriečiai pasiekė užtikrintas pergales – 87:75 ir 86:72.

Situacija turnyro lentelėje įtempta – 9–16 vietas skiria vos viena pergalė.

„Tai buvo daroma vien tik dėl to, kad sužaidėme dvejas namų rungtynes su labai daug taktinių klaidų. Reikia pabūti kartu, parodyti daugiau video. Daryti kažką, – tada savo sprendimą paaiškino Š.Jasikevičius. – Visai nebeišleisime žaidėjų namo (juokėsi.). Tačiau nenorėčiau daugiau eiti į viešbutį. Be krepšinio dar yra ir gyvenimas.“

Kad žaidėjai nepasinertų į šventinę nuotaiką ir nepaleistų vėjais progos įsirašyti į sąskaitą svarbios pergalės ketvirtadienį, Šaras prašo iš jų maksimalios koncentracijos.

„Rungtynes Stambule turime greitai pamiršti ir turime būti gerai pasiruošę. Grįžtame namo, kur lauksime sirgalių palaikymo. UNIKS yra vienas tų varžovų, su kuriais kausimės dėl aštuntosios vietos. Tai bus vienos svarbiausių rungtynių“, – po puikios pergalės prieš Stambulo „Anadolu Efes“ Eurolygos televizijai sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Fantastiškos rungtynės: „Žalgiris“ dominavo Stambule

Su 5 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais „Žalgiris“ Eurolygoje žengia devintas. Situacija turnyro lentelėje įtempta – 9-16 vietas skiria vos viena pergalė.

Tiesa, pergalė prieš UNIKS kilstelėtų žalgiriečius dar šiek tiek aukščiau. Jeigu Lietuvos čempionams 2016-uosius pavyktų baigti pergale Milane prieš „Emporio Armani“ gruodžio 29-ąją, pirmąją sezono pusę žaliai balti turbūt pasitiktų pirmajame aštuntuke.

„UNIKS yra patyrusi komanda. Jų žaidime labai gerai vaikšto kamuolys, puikiai kuriamos progos metikams, – trumpai Rusijos klubą apibūdino Š.Jasikevičius. – Pasiruošimas šioms rungtynėms buvo neįprastas, tačiau tokios pat sąlygos buvo ir varžovams. Žaisime namie, todėl iš savų sirgalių tikimės pagalbos.“

Beje, nuo 2000-ųjų Eurolygoje „Žalgiris“ su UNIKS susitiko tik du kartus. 2014-2015 metų sezoną komandos pasidalijo po pergalę namuose.

Š.Jasikevičius: „Pasiruošimas šioms rungtynėms buvo neįprastas, tačiau tokios pat sąlygos buvo ir varžovams.“

„Mūsų užduotis – kontroliuoti rungtynių ritmą, neutralizuoti snaiperius Keviną Pangosą bei Artūrą Milaknį ir nenusileisti vidurio puolėjas, – sakė 4 mačus iš 13 laimėjusio UNIKS treneris Jevgenijus Pašutinas. – Turime aktyviai kovoti dėl atšokusių kamuolių ir nenusileisti kietumu. Stengsimės, kad kamuolys puolime judėtų laisvai ir bandysime bausti „Žalgirį“ už klaidas. Darysime viską, kad laimėtume.“

UNIKS į Kauną atvyksta laimėję pastarąsias rungtynes prieš Stambulo „Galatasaray“ 73:60.

„Po pergalės rungtynes su „Žalgiriu“ pasitinkame pozityviai, – sakė vidurio puolėjas A.Parachovskis. – Tai buvo geros rungtynės, nes užtikrintai gynėmės. Dabar norime sustiprinti savo pozicijas turnyro lentelėje.“

Kaunas laukia ankstyvos kalėdinės dovanos.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas