Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 20

Kraują liejusiam K.Jakučioniui ir „Barca“ jaunimui nepavyko atkeršyti už Šaro vyrus

Kasparas Jakučionis nukentėjo kaip ir Rokas Jokubaitis, o jo atstovaujamai „Barcelona“ jaunimo komandai nepavyko atkeršyti Madrido „Real“ krepšininkams už vakarykštį „Barca“ vyrų ekipos pralaimėjimą Eurolygos pusfinalyje. Lietuvis išsiskyrė rezultatyvumu, tačiau katalonai suklupo 54:72 (14:17, 14:11, 8:24, 18:20).
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / „Barca Basket“ nuotr.

Dvejas pirmąsias rungtynes prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ jaunimo komandas laimėję Ispanijos klubai susidūrė akistatoje dėl pirmosios vietos grupėje ir galimybės žaisti finale.

Aštriai nuo pirmųjų minučių rungtyniavęs K.Jakučionis draskė „Real“ gynybą ir provokavo vieną pražangą po kitos, o Madrido ir Barselonos jaunieji krepšininkai žengė koja kojon per pirmuosius du kėlinius.

Įpusėjus susitikimui švieslentėje degė lygus rezultatas 28:28, o 16-mečio Lietuvos talento sąskaitoje buvo beveik pusė katalonų taškų – 12, bei daugiau nei pusė naudingumo balų (15 iš 28).

Rungtynių lūžis, kaip ir vakarykščiame Eurolygos pusfinalyje, įvyko trečiajame kėlinyje.

„Real“ jaunimas sukaustė katalonų puolimą, priversdamas klysti net 5 kartus per ketvirtį ir leisdamas pataikyti vos 3 metimus iš 11, o spurtas 24:5 leido madridiečiams truktelėti į priekį – 52:36.

K.Jakučioniui trečias kėlinys nesibaigė be pasekmių – po vieno iš prasiveržimų iš lietuvio smakro išsiliejo kraujas, o į aikštę ketvirtajame kėlinyje įžaidėjas jau sugrįžo su didžiuliu pleistru.

Nepaisant to, kad ant parketo grįžęs vilnietis toliau tempė savo komandą tiksliais metimais, perlaužti rungtynių eigos jam nepavyko – „Real“ iškovojo įtikinamą pergalę ir žengė į finalą, kuris bus žaidžiamas sekmadienį.

K.Jakučionis per 34 minutes pelnė 18 taškų (2/3 dvit., 2/8 trit., 8/10 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, perėmė 1 kamuolį ir triskart suklydo.

Varžovų gretose rezultatyviausias buvo Janas Vide, pelnęs 27 taškus. Net 25 taškus slovėnas surinko per antrąją rungtynių pusę.

Finale „Real“ krepšininkai grumsis prieš Kauno „Žalgirio“ arba „Next Generation Select Team“ jaunimą, kuriam atstovauja ir 17-metis panevėžietis Nikas Stuknys. Šios komandos dėl pirmosios vietos B grupėje susigrums 15.45 val.

Tam, kad patektų į sekmadienį vyksiantį finalą, žalgiriečiai privalo iškovoti pergalę bent 6 taškų skirtumu arba sulaukti Belgrado „Mega“ pralaimėjimo prieš Badalonos „Joventut“ komandą – tokiu atveju „Žalgirio“ žaidėjams pakaktų laimėti ir 1 tašku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas