Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06

Kritikams atsakymą davęs I.Brazdeikis pergalę skyrė K.Evansui: „Puikus žmogus ir žaidėjas“

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs Ignas Brazdeikis pergalę prieš Stambulo „Fenerbahče“ skyrė sunkią traumą patyrusiam Kauno „Žalgirio“ lyderiui Keenanui Evansui.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ jau pirmąją mačo prieš Stambulo „Fenerbahče“ minutę neteko absoliutaus lyderio Keenano Evanso, kuriam nustatytas sezoną užbaigęs Achilo sausgyslės plyšimas, bet tai Kazio Maksvyčio kariauną sutelkė iškovoti didžiausią pergalę šį sezoną.

Nuo pradžios iki pabaigos dominavusi Lietuvos komanda svečius iš Turkijos pamokė rezultatu 86:66.

„Ir džiaugiuosi pergale, ir liūdžiu dėl Keenano. Tai buvo puiki komandos pergalė, bet labai skaudu matyti tokią Keenano traumą. Tai mūsų lyderis, puikus žmogus ir puikus krepšininkas. Tikiuosi, kad jis grįš greitai, – po dvikovos kalbėjo Ignas Brazdeikis. – Manau, kad Keenano trauma mus dar labiau sutelkė, nusprendėme žaisti dar kiečiau ir darėme viską, kad pasiektume pergalę. Mūsų komandai Keenanas neabejotinai reiškia labai daug. Matyti jį tokioje situacijoje... Mes tai panaudojome kaip motyvaciją žaisti kuo kiečiau ir laimėti šias rungtynes dėl Keenano.“

Vedlio netektį kompensavo būrys žaidėjų, tarp kurių – vienas geriausių rungtynių šį sezoną sužaidęs Iggy. Netrukus 24-ąjį gimtadienį minėsiantis „Žalgirio“ krepšininkas per 28 minutes į „Fenerbahče“ krepšį įmetė 17 taškų (7/11 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir surinko 12 naudingumo balų.

„Po tokių rungtynių jaučiuosi puikiai, – kalbėjo I.Brazdeikis. – Jaučiau, kad žaidžiu savo žaidimą. Žinau, kad daug žmonių kalba apie mano duobę, bet realistiškai žiūrint, aš dabar pataikiau tuos metimus, kuriuos iki šiol pramečiau. Kaip ir minėjau, mano pasitikėjimas savimi niekur nedingo. Džiaugiuosi savo pasirodymu ir pergale.“

– Ar šį asmeninį pasirodymą bandysite panaudoti kaip atspirties tašką antrai sezono pusei?

– Tikiuosi, kad taip ir bus. Kiekvienose rungtynėse bandau išlaikyti tą patį mentalitetą – stipriai dirbu, stengiuosi gynyboje, dalinuosi kamuoliu ir bandau žaisti kuo aukštesnio lygio krepšinį.

– Keenano netektį šiandien kompensavo trys įžaidėjai – Lukas Lekavičius, Tomas Dimša ir Dovydas Giedraitis. Kaip „Žalgiris“ funkcionuoja prie kiekvieno iš jų?

– Jie atliko nuostabų darbą. Kiekvienas jų aikštelėje davė skirtingų dalykų. Kol jie stengsis iš visų jėgų ir darys tai, ko reikia, viskas bus gerai. Žinoma, Keenano paliktų batų užpildyti lengva nebus, nes jis yra ypatingas žaidėjas, bet šie trys žaidėjai gali užkamšyti įžaidėjo poziciją. Dovis žaidžia labai agresyviai gynyboje, puolime žaidžia teisingai. Jis nieko nebijo. Lukas yra ypatingai greitas žaidėjas, galintis rinkti taškus prieš bet ką. Jis labai stengiasi gynyboje. Tomas – veteranas, kuris žino, kaip žaisti krepšinį. Jis irgi labai stengiasi gynyboje, o puolime gali pataikyti ir sudėtingus metimus.

– Ar „Žalgiris“ turėtų ieškoti papildymo?

– Tai ne man spręsti. Ką nuspręs klubas, taip ir bus. Jie žino, kas yra geriausia „Žalgiriui“.

– Ką manote apie karjeros rungtynes sužaidusį Lauryną Birutį?

– Aš dėl jo labai džiaugiuosi. Toks Lauryno pasirodymas mano veide įtaisė didžiulę šypseną. Aš jį kasdien matau treniruotėse, kuriose jis atlieka identiškus dalykus, kaip šiandien prieš „Fenerbahče“. Toks Lauryno mačas man nėra staigmena. Džiaugiuosi, kad jis taip sužaidė Eurolygoje.

– Kaip apibendrintumėte pirmąjį „Žalgirio“ ratą Eurolygoje?

– Manau, kad nuo sezono pradžios mes neabejotinai patobulėjome. Mes einame teisinga kryptimi. Turime nesustoti ir gerinti žaidimą bei tarpusavio supratimą. Galvoju, kad žaidžiame gerai, bet piko dar nepasiekėme. Turime pasinaudoti gera banga ir toliau gerinti žaidimą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Ar tiktų „Žalgiriui“ D.Thomasas, Eurolygos išsišokėliai ir rublį pamilęs treneris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas