Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 26

„L'Equipe“ įspūdžiai iš Kauno: kaip A.Milaknis rūbinėje auklėjo prancūzų žurnalistą

Didelė kančia – taip dviem žodžiais Vilerbano ASVEL komandos vizitą į Kauną apibūdino Prancūzijos žiniasklaida. Eurolygos debiutantai atvykę į „Žalgirio“ tvirtovę šansų neturėjo. Geležinė Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių gynyba skaudžiai surakino prancūzus ir galiausiai iš Lietuvos ASVEL išvyko nieko nepešę.
„Žalgirio“ pergalė Prancūzijos žiniasklaidoje
„Žalgirio“ pergalė Prancūzijos žiniasklaidoje / 15min koliažas

70:56 – tokie skaičiai degė švieslentėje, kai abiejų komandų krepšininkai po 40 minučių spaudė vieni kitiems rankas. Žalgiriečiai šypsojosi ir dėkojo savo gerbėjams, ASVEL – pralaimėjo antrą kartą iš eilės.

Pralaimėjo visiškai pelnytai ir grįžo į realybę.

„Kančios rungtynės, kuriose ASVEL nesugebėjo užpulti. Po nuostabaus starto ir dviejų pergalių sekė jau antras pralaimėjimas iš eilės. Kaip bebūtų, Eurolygos debiutą dar galima vadinti sėkmingu“, – po kluptelėjimo Kauno ASVEL krepšininkų nepliekė didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“.

Kaune apsilankęs šio dienraščio žurnalistas Yannas Ohnona irgi gavo pamokų. Savo publikacijoje prancūzas pasakojo, kaip Artūras Milaknis rūbinėje lietuviškai aprėkė vieną prancūzų žurnalistą, užlipusį ant „Žalgirio“ emblemos.

„Pamoka gauta ir išmokta. Kaip ir ASVEL“, – šarmingai rašo Y.Ohnona.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Tiesa, 44 puslapių šeštadienio numeryje šioms rungtynėms teko kuklus vaidmuo ir pusantro puslapio po futbolo ir pasaulio regbio čempionato aktualijų.

15min nuotr./„L'Equipe“ publikacija
15min nuotr./„L'Equipe“ publikacija

„Antrajame kėlinyje pagavę ritmą lietuviai smogė atkarpa 14:0, bet net ir patekus į šią juodą skylę, po dviejų kėlinių dar niekas nebuvo prarasta (28:33). Tačiau savo vietos aikštėje ir žaidimo Tonio Parkerio komanda taip ir nerado ir po didžiosios pertraukos vėl pralaimėjo atkarpą 2:11“, – ASVEL griūtį aprašo Prancūzijos žiniasklaida.

„L'Equipe“ teigimu, ASVEL gynyba šiame mače buvo bejėgė, o puolimas – klaikus, o visa tai puikiai iliustruoja vieno komandos lyderių Edwino Jacksono pataikymas.

0/11 – tokius skaičius didžiuliu šriftu savo interneto svetainėje išspausdino „L'Equipe“. Šį sezoną Eurolygoje E.Jacksonas prametė visus 11 tolimų metimų. Prieš išvyką į Kauną jis turėjo 0/8 statistiką, o penktadienį pro šalį sviedė dar tris tritaškius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zachas LeDay
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zachas LeDay

„Kaune ASVEL nužudė du praleisti mirtini smūgiai, – rungtynes vertina basketactu.com. – Galutinis 14 taškų deficitas šiek tiek yra per didelis, nes ilgą laiką Vilerbanas laikėsi rungtynėse. Visgi viskas sugriuvo 31-ąją minutę, kai Zvezdano Mitrovičiaus kariauna kelis kartus iš eilės leido varžovams pelnyti lengvus taškus. Tada „Žalgiris“ ir pabėgo.“

„Nepavykusi operacija. Puikiai Eurolygos sezoną pradėję ASVEL krepšininkai po praėjusią savaitę patirtos nesėkmės prieš „Bayern“ galėjo reabilituotis, tačiau nuskendo. „Žalgiris“ ir ASVEL du mažus biudžetus turinčios komandos, abi jos yra nepralenkiamos savo šalių čempionatuose, bet šansų prieš puikią kauniečių gynybą Vilerbano krepšininkai neturėjo“, – pripažįsta „Ouest France“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito