Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 09

L.Lekavičius – apie „Žalgirio“ vedlio vaidmenį, psichologinę naštą ir teisėjų klaidą

Milano „Olimpia“ ekipai vėl nusileidęs Kauno „Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną Eurolygoje fiksuoja devynių pralaimėjimų atkarpą, tačiau piktų sirgalių žvilgsniai turėtų aplenkti Luką Lekavičių. Antradienio vakarą kuklusis žalgirietis Nemuno saloje surengė dar vieną puikų pasirodymą, nors jis ramia širdimi asmeninę sėkmę iškeistų į komandinę.

Lukas Lekavičius yra svarbiausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas šį pralaimėjimais persmelktą Eurolygos sezoną.

Didžiąją karjeros dalį atsarginio vaidmenį užėmęs krepšininkas šį sezoną tapo vieninteliu Lietuvos čempionų žaidėju, galinčiu išjudinti merdėjantį ir sustabarėjusį žaliai baltų puolimą, kuris be žemiausio Eurolygos žaidėjo išvis stovi vietoje.

Ne išimtis buvo ir antradienio akistata su Milano „Olimpia“, kurioje 27-erių metų 178 cm ūgio šilališkis vėl spindėjo ryškiai.

Deja, bet puikus L.Lekavičiaus žaidimas pergale prieš „italų profesoriaus“ vadinamo Ettores Messinos vadovaujamą Milano „Olimpia“ nevirto – ilgai „dizaineriams“ nervus tampęs „Žalgiris“ galiausiai krito 70:74.

Nesėkme paženklintame mūšyje žalgiriečiai varžovams leido įmesti 12 tritaškių iš 34 bei atsikovoti net 15 kamuolių puolime. Netaiklus „Olimpia“ tolimas metimas dažnai virsdavo antruoju šansu.

„Gaila, manau, kad turėjome šansą šiandien laimėti, bet smulkios klaidos gynyboje lėmė pralaimėjimą. Praleidome metikus, Troy Danielsas įmetė tritaškius, kurių galėjome išvengti. Nežinau, gaila, – po dvikovos sakė L.Lekavičius. – Galbūt kažkiek ir prisikėlėme emociškai. Matėsi, kad visi kovojo ir norėjo pergalės. Tikėjimas atsirado, kad galbūt galime, ypač antroje pusėje. Visos rungtynės ėjo lygiai bei matėsi mūsų noras laimėti. Manau, kad kažkokį žingsnelį šiandien padarėme į priekį.“

Mačo pabaigoje netrūko ir abejotinų arbitrų švilpukų.

Pirmasis – likus 4 minutėms iki susitikimo pabaigos, kai rezultatas buvo lygus, Nicolo Melli tik užkabindamas L.Lekavičiaus ranką sugebėjo perimti kamuolį.

„Jis nepataikė į kamuolį, jis pataikė tiesiai į ranką. Nesušvilpė baudos, galbūt teisėjai nepastebėjo momento. Galbūt jiems sunku pastebėti tokius momentus. Teisėjai irgi klysta“, – epizodą komentavo L.Lekavičius.

Antrasis – vos po kelių akimirkų, Joshas Nebo perėmė kamuolį ir nurūko į greitą ataką, tačiau išpuolio dėjimu užbaigti negalėjo, nes į nugarą jį stumtelėjo „Olimpia“ įžaidėjas Malcolmas Delaney.

Šis epizodas dėl pražangos sugriežtinimo peržiūrėtas nebuvo.

VIDEO: Teisėjų klaidos? Nusivylęs „Žalgirio“ treneris reikalauja pagarbos

Paskutinėmis akimirkos „Žalgirio“ herojumi bandė tapti Edgaras Ulanovas. Kaip teigė Lukas Lekavičius, toks buvo vyriausiojo trenerio Jure Zdovco planas.

„Treneris sakė žaisti per Ulią baudos aikštelėje, nes „Olimpia“ turėjo išnaudoję pražangų limitą. Man buvo sunku, nes jie viską prieš mane gynyboje keitėsi. Nesu labai geras vienas prieš vieną žaidėjas, todėl bandėme žaisti per Ulią. Šįkart nepasisekė“, – konstatavo „Žalgirio“ gynėjas.

VIDEO: Milžiniškos pastangos: dar vienas puikus L.Lekavičiaus mačas

Per beveik 28 minutes ant parketo vikrusis Lukas surinko 16 taškų (4/6 dvit., 0/1 trit., 8/8 baud.), atkovojo 3 ir perėmė kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Praėjusią savaitę jis 16 taškų ir 19 naudingumo balų fiksavo prieš Tel Avivo „Maccabi“, o prieš Kazanės UNIKS – 14 taškų ir 20 efektyvumo rodiklius.

„Žaidžiu daug, nėra taip dar buvę. Vaidmuo toks, kokio man dar nėra tekę turėti. Įdomu išbandyti save, nes komanda dabar stipriai priklausoma nuo mano pasirodymo. Visada būdavau atsarginis, bet dabar yra kitaip. Jei mes pralaimime rungtynes, tai nieko gero nėra. Geriau žaisčiau mažiau, bet laimėtume. Ko nors pozityvaus nelabai galiu dabar surasti“, – po pralaimėjimo „Olimpia“ ekipai eilinį kartą kuklinosi L.Lekavičius.

Mantui Kalniečiui ir Janiui Strelniekui besigydant traumas, ant L.Lekavičiaus pečių krito didžiulė našta – pastarųjų ketverių rungtynių Eurolygoje atkarpoje jis žaidžia po kiek daugiau nei 29 minutes.

Apskritai šį sezoną įžaidėjas rungtyniauja po 22 minutes. Tai didžiausias vidurkis per krepšininko karjerą Eurolygoje.

„Sunku, aišku. Norėtųsi kažkiek pagalbos, bet yra kaip yra. Pasiteisinimų galima surasti labai daug, bet niekam jie nėra įdomūs. Turiu žaisti po 30 minučių. Tikrai negaliu skųstis. Žaidžiu ir tiek“, – sakė L.Lekavičius.

Žemiausias turnyro krepšininkas aikštelėje palieka širdį, bet „Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną fiksuoja devynių pralaimėjimų atkarpą.

„Visi pralaimėjimai yra sunkūs. Tikrai išgyvename. Stengiamės, treniruojamės, bet nepavyksta. Tikrai norėtųsi iškovoti tą pergalę ir pasijausti geriau. Nėra lengva, bet kito kelio nėra – turime sportuoti, dirbti ir bandyti kaip nors laimėti“, – kalbėjo L.Lekavičius.

Nutraukti nesėkmingą seriją Kauno ekipa galės jau artėjantį ketvirtadienį Monako Kunigaikštystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas