Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 07

L.Lekavičius buvo pasirengęs „Panathinaikos“ beprotystei: būčiau ėjęs lauk

Lukas Lekavičius dar mažiausiai metus žais Atėnų „Panathinaikos“ klube, bet buvo pasiruošęs ir netikėtoms permainoms. Kol praėjusį sezoną graikų ekipos savininkas Dimitris Giannakopoulas siautėjo su grasinimais Eurolygai perkelti klubą į FIBA Čempionų lygą, lietuvis žiūrinėjosi atsarginio plano.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / nuotr. Lino Žemgulio

D.Giannakopoulas savų sirgalių rate netgi buvo paskelbęs referendumą, kuriame „Panathinaikos“ aistruolių armija turėjo balsavimu nuspręsti komandos likimą.

D.Giannakopoulas dalyvavo ir susitikimuose su FIBA Čempionų lygos vadovais, o Eurolygos bosą plūdo keiksmais ir įžeidinėjimais socialiniame tinkle.

Atrodo, iki beprotystės trūko tikrai nedaug – sunerimę buvo ir kiti Eurolygos klubai. L.Lekavičius neslėpė, kad krepšininkai įdėmiai sekė situaciją viešojoje erdvėje.

„Taip, sezono metu galvojau, kad jeigu išeisime į Čempionų lygą, tikrai norėsiu eiti lauk, – kalbėdamas su 24sek juokėsi L.Lekavičius. – Vis tiek, norisi būti aukščiausiame lygyje, Eurolygoje. Kalbėjau su agentu, kad jei taip nutiks, norėsiu eiti.

Bet sezonas ėjo į galą, viskas nurimo. Tas pats treneris, prezidentas sakė, kad mes liekame. Gerai, kad viskas taip išsisprendė.“

2017-ųjų vasarą L.Lekavičius sutarė su „Panathinaikos“ dėl kontrakto pagal formulę 1+1. Po 2017-2018 m. sezono graikai turėjo teisę nuspręsti, ar pasilikti 24 metų lietuvį komandoje dar metams.

Vis dėlto „Panathinaikos“ sutarties nenutraukė ir liepos 1-ąją įsigaliojo iki 2019-ųjų vasaros galiojantis kontraktas, kurio vertė, 24sek žiniomis, beveik 500 tūkst. eurų.

„Man pasakė, kad 99 proc., jog liksiu. Bet laukiau tos dienos. Kažkiek buvo nerimo, bet daugmaž buvau ramus, – pasakojo L.Lekavičius. – Treneris buvo pažadėjęs, jog liksiu, tad per daug nesukau galvos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai