Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Laimėjo, bet plakė save: „Ar matėte, kaip žaidėme?“

Kauno „Žalgiris“ pasimokė iš klaidų ir pagaliau iškrapštė pirmąją pergalę Eurolygoje šį sezoną – namuose žaidę kauniečiai 68:65 palaužė Sergio Scariolo treniruojamą Bolonijos „Virtus“ komandą. „Šį kartą buvome geriau pasiruošę tokiai situacijai“, – prisiminęs skaudžią ankstesnę patirtį ir kalbėdamas apie lemiamą mačo momentą sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Keenanas Evansas. Tačiau tiek jis, tiek komandos kapitonas Edgaras Ulanovas pabrėžė ir neišnaudotus rezervus.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr.

11 taškų skirtumu pirmoje susitikimo pusėje „Virtus“ paleidęs „Žalgiris“ vijosi italus beveik visų rungtynių metu, bet sužibėjo tada, kai to labiausiai reikėjo.

Dar likus dviem su puse minutės kauniečiai atsiliko 60:65, tačiau per likusį susitikimo laiką išprovokavo tris varžovų netaiklius metimus ir dvi klaidas, nepraleido taškų, o patys tempiami Igno Brazdeikio išplėšė pirmą pergalę Eurolygoje.

„Taip prastai žaidėme ir laimėjome, reiškia galime daugiau“, – po pergalės konstatavo naujasis „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

30-metis puolėjas pirštu bedė į „Žalgirio“ puolimo bėdas, kurių netrūko – klaidų padaryta beveik tiek pat (15), kiek atlikta rezultatyvių perdavimų (18), o tritaškių įmesta vos trys (iš 21).

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir S.Scariolo įžvalgos po Eurolygos mačo

„Ar matėte mūsų sprendimus, kaip mes žaidėme? Vien tik gynybos dėka šiandien išsikrapštėme, – kategoriškas buvo E.Ulanovas. – Puolimas labai varganas – būkim biedni, bet teisingi, su tokiu rezervu, jeigu dar puolime kamuolys geriau pajudėtų... Bet tam ir esame nauja komanda, reikia dirbti, žiūrėti, o svarbiausia, kad charakterį parodėme, išvadas padarėme po ilgosios pertraukos.“

Scanpix/Roko Lukoševičiaus nuotr./Edgaras Ulanovas
Scanpix/Roko Lukoševičiaus nuotr./Edgaras Ulanovas

Žalgirietis konkretizavo, kas labiausiai neveikė varžovų aikštės pusėje.

„Sprendimai, kamuolio judėjimas netenkino. Dažnai „Virtus“ turėdavo vieną arba du žaidėjus penkete, kuriuos galėdavome paatakuoti, jų gynyba silpnesnė. Jau nekalbant apie greitą puolimą visus keturis kėlinius, atrodo, reikia tik paprasto perdavimo į priekį. Žiūrėsime ir taisysime“, – žadėjo Ulia.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir S.Scariolo įžvalgos po Eurolygos mačo

Puolime ypač strigo pagrindinis „Žalgirio“ atakų organizatorius K.Evansas, suklydęs net šešis sykius. Po rungtynių jis mušėsi į krūtinę ir dėl klaidų kaltino tik pats save.

„Išlikome vieningi, išlaikėme šaltas galvas ir išplėšėme šią pergalę. Žaidėme prastai, ypač aš, bet visi išlikome kartu ir laimėjome. Dariau tiesiog kvailas, neišprovokuotas klaidas. Vietoje to, kad tiesiog žaisčiau, pernelyg daug galvojau ir padariau daug kvailų klaidų“, – sakė K.Evansas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“

Nepaisant to, „Žalgiris“ sugebėjo nutempti rungtynes link dramatiškos pabaigos, kuri priminė pirmąjį sezono susitikimą Tel Avive.

Tiek tada, tiek dabar kauniečiams buvo likę daugiau nei 20 sekundžių, o švieslentėje degė 1 taško deficitas. Bet priešingai nei Izraelyje, kauniečiai sugebėjo persverti rezultatą – likus 13 sek. dvitaškį įmetė Ignas Brazdeikis.

„Mes geriau pasiruošėme tokiai situacijai. Po tų rungtynių sugrįžome, peržiūrėjome įrašą ir pamatėme, kas nesuveikė. Šį kartą buvome kur kas geriau pasiruošę tokiai situacijai“, – apie pamokas, gautas Tel Avive, kalbėjo K.Evansas.

Tuo tarpu E.Ulanovas priminė apie esminį skirtumą – Tel Avive „Žalgiris“ puolė apsigynęs ir be minutės pertraukėlės, o šį kartą prieš lemiamą ataką Kazys Maksvytis turėjo šansą pasitarti su žaidėjais.

„Čia ir buvo skirtumas, kad turėjome minutės pertraukėlę. Po jos galėjome susidėlioti visus akcentus, kas kur turi būti, kur turi nueiti kamuolys. Pagal viską, pirminė opcija buvo visai kita, bet ten kamuolys gerai suvaikščiojo ir Iggy prasiveržęs įmetė iš po krepšio. Kai turi minutės pertraukėlę, tai gali susistatyti“, – sakė E.Ulanovas, pridūręs, kad pagal pirminį planą iniciatyvos turėjo imtis ne I.Brazdeikis, o K.Evansas.

„Žaidėme pikenrolą, abu buvome toje pačioje aikštės pusėje, – lemiamą ataką prisiminė pats K.Evansas. – Iggy nusprendė iš karto atakuoti ir net jei būtų prametęs, mes dar turėtume laiko antram bandymui. Bet jis pataikė ir išplėšė pergalę, tad puiku.“

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Iš viso 14 taškų pelniusį I.Brazdeikį liaupsino ir „Žalgirio“ kapitonas.

„Iggy rungtynių pradžia nebuvo sėkminga, bet svarbu, kad jis tais momentais neišsimuša. Labai reikiamu momentu jis atsirado ir patraukė svariai rungtynių pabaigoje“, – sakė E.Ulanovas.

Bet ne mažiau svarbi pabaigoje buvo ir gynyba, surakinusi „Virtus“ lyderius, ypač iniciatyvos besiėmusį Milošą Teodosičių.

Italų krepšininkai labiausiai strigo prieš „Žalgirio“ keitimąsi ginamaisiais, kurio ašimi buvo judrusis vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas.

„Gynybos dėka pavyko sužaisti agresyviai tą pabaigą. Tas keitimasis (ginamaisiais) mums labai tiko šįvakar, dar atkovoti kamuoliai tiek puolime, tiek gynyboje. Visi nuopelnai gynyboje, o puolime reikia pasitempti, nes kitos komandos žiūrės ir matys, kaip mus reikia išmušinėti“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./„Žalgirio“ krepšininkai
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./„Žalgirio“ krepšininkai

Žalgiriečiai po pirmos pergalės Eurolygoje buvo vieningi – ji padės nusimesti spaudimą ir toliau gerinti žaidimą.

„Žinoma, reikėjo pergalės, – sakė E.Ulanovas. – Pirmos rungtynės labai skaudžiai paleistos, ten turėjo būti mūsų pergalė, bet viskas natūralu – nauja komanda, nauji žaidėjai, ne visi dar suranda save. Antrose rungtynėse susidūrėme su galingu ir labai patyrusiu varžovu. O šiandien buvo toks varžovas, kurį tikrai atrodė, kad reikia imti. Nepaisant -7 po dviejų kėlinių, jautėsi, kad galime šiandien laimėti, be to, žaidžiame namuose, daug sirgalių, gera atmosfera. Turime lipdyti, nuo šito atsispirti ir tik dar geriau, dar geriau. Negalvoti, kad čia viskas gerai ir visko užtenka – ne, tikrai neužtenka, turime lipti toliau.“

„Visiems tai nuims spaudimą nuo pečių, – pridūrė K.Evansas. – Laimėjęs pirmą mačą Eurolygoje lengviau atsiputi. Labai svarbu buvo laimėti, tikiuosi, kad nusinešime šį pasitikėjimą ir į kitas rungtynes.“

Iškovoję pergalę žalgiriečiai pasirūpino ir tuo, kad nebūtų sugadinta ypatinga Pauliaus Jankūno diena – per ilgąją rungtynių pertrauką į „Žalgirio“ arenos palubes buvo iškelti ilgamečio komandos kapitono marškinėliai.

„Vieną (šventę) jau sugadinome pernai, kai (LKL) pusfinalį pralaimėjome. Gerai, kad šiandien laimėjome ir Pauliaus šventė išėjo dar geresnė. Daug pridėkota Pauliui, dar kartą galime pasveikinti su nuostabia karjera ir palinkėti sėkmingo gyvenimo toliau“, – sakė E.Ulanovas.

Tuo tarpu K.Evansas nepraleido progos padėkoti 11 024 „Žalgirio“ sirgaliams – tai jam buvo pirmos Eurolygos rungtynės Kaune esant žalgiriečiu.

„Myliu mūsų sirgalius. Daugelis iš jų nusidažę žaliai, jie spinduliuoja energija, tai neįtikėtina. Net kai atsilikome anksti, jie išliko su mumis – džiaugiuosi, galėdamas žaisti prieš tokius sirgalius. Didelė padėka sirgaliams, kad jie neapleido mūsų ir kovėsi kartu – pasimatysime ketvirtadienį“, – sakė amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas