Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 14

Lietuviai patraukė į Miuncheną: kokio palaikymo tikėtis lemiamose „Žalgirio“ rungtynėse?

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą medžios atkrintamųjų svajonę. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Miunchene susitiks su „Bayern“, o paskui žaliai baltus į lemtingą kovą pasileido ir daugybė sirgalių. 15min aiškinosi, kokio palaikymo turėtų sulaukti Kauno komanda „Audi Dome“ arenoje.

„Žalgirio“ arena šį sezoną lūžo nuo sirgalių srautų – net 16 iš 17 rungtynių Eurolygoje stebėjo sausakimša arena, vidutiniškai rungtynes stebėdavo 14 809 sirgaliai. Pagal lankomumą Kaunas nusileido tik Belgrado „Štark“ arenai, kurioje fiksuotas 17 643 sirgalių vidurkis.

Vis dėlto ne tik namuose, bet ir išvykose „Žalgiris“ visada jaučia sirgalių tvirtą užnugarį.

Štai ir po skaudžiai pralaimėtų rungtynių Barselonoje Kazys Maksvytis buvo klausiamas apie žaliai baltus sirgalius, kurie užplūdo „Palau Blaugrana“ areną.

„Fanai nuostabūs tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Su mumis nemažai keliavo, kiti čia atvyko kitais keliais. Labai smagu turėti tokį užnugarį“, – tada sakė K.Maksvytis.

zalgiris.lt nuotr./„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

„Prieš rungtynes žinojome, kad čia visada gausiai atvažiuoja „Partizan“, „Maccabi“ ir „Žalgirio“ sirgaliai. Jų atvažiuoja tikrai daug. Žinojome, kad taip bus. Man teko galvoti, kaip draugams gauti rekordinį bilietų skaičių. Standartinė „Žalgirio“ išvyka“, – sakė Šaras kovo pradžioje.

Bet dabar „Žalgirio“ laukia ne standartinė, o žūtbūtinė išvyka.

15min kreipėsi į „Žalgirio“ ir „Bayern“ atstovus su klausimu: kiek lietuvių turėtų susirinkti į „Audi Dome“ areną Miunchene?

„Koks tikslus skaičius lietuvių susirinks Miunchene, ganėtinai sunku prognozuoti, nes bilietus į rungtynes sirgaliai gali įsigyti tiesiogiai. Tačiau iš jaučiamo susidomėjimo, klausimų, pasiteiravimų galime spėti, kad žalgiriečius Miunchene turėtų palaikyti tūkstantinė minia“, – teigė „Žalgirio“ komunikacijos vadovas Almantas Kiveris.

„Scanpix“ nuotr./Edgaras Ulanovas
„Scanpix“ nuotr./Edgaras Ulanovas

Vokiška prognozė – kiek kuklesnė.

„Bayern“ atstovas Andreasas Burkertas 15min patikino, kad arena, veikiausiai, bus beveik pilna.

„Tikimasi 600–800 lietuvių“, – pridūrė vokietis.

Primename, kad „Žalgiris“ privalo laimėti prieš „Bayern“ – tai garantuotų K.Maksvyčio kariaunai vietą atkrintamosiose. Rungtynių pradžia – 21.30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas