Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 20

Lietuviškomis žinutėmis Šarą stebinęs komentatorius kelia jam misiją be pasiteisinimų

Ispaniškasis Vidas Mačiulis – taip būtų galima pristatyti šį įtakingą Ispanijos sporto žiniasklaidos atstovą. Ilgametis „TV3 Catalunya“ sporto žurnalistas ir krepšinio komentatorius Jordi Robirosa Šarūną Jasikevičių lydi nuo tada, kai lietuvis dar rungtyniavo Liublianoje. Apie Šaro fenomeną Ispanijos įžymybė papasakojo 15min laidai „Šaras: Barcelona“.

Interviu ir visą reportažą apie Šarūno Jasikevičiaus nuotykius Barselonoje kviečiame žiūrėti specialioje 15min laidoje „Šaras: Barcelona“.

– Ką jums reiškia tai, kad „Barceloną“ treniruoja Šaras?

– Reiškia labai daug, nes Šaras yra labai žinomas. Šaras daro didelį įspūdį, nes jis – ne „praskiestas“, o tikras ir nepasiduodantis kitų įtakai. Šaras yra „Barca“ partneris! Ne tas, kuris, būdamas partneriu, turi tik kortelę ir ją įsideda į kišenę. Ne ne... jis lankosi „Camp Nou“, kartais vyksta pažiūrėti futbolo rungtynių, taip, kad žino apie viską. Šaras žino viską apie Kataloniją, viską! Sužino apie viską labai greit, apie esamą situaciją, apie mūsų problemas su Ispanijos vyriausybe, viską jis žino! Taigi, visa tai žmonės mato ir vertina. Jiems labai patinka. Visa tai kuria nepakartojamą istoriją apie „Barca“ sirgalius.

– Kokį jį kaip „Barcelona“ žaidėją prisimenate?

– Oi, labai gerai! Labai puikiai atsimenu, kai tuo metu pasakodavau jau apie visas rungtynes. Aš jau jį buvau matęs Liublianoje. Atsimenu vienas rungtynes Liublianoje tarp „Olimpijos“ ir „Barcelonos“, kai pasakiau – šis žaidėjas tikra tiksinti bomba! Tikra bomba! Na, o kada atvyko žaisti į Barseloną, buvo viena iš priežasčių, kodėl mes laimėjome Eurolygą. Nesuprantamu būdu, visiškai nesuprantamu... „Barca“ juo atsikratė! Po to jis perėjo į „Maccabi“ klubą, nutiko tai, kas nutiko. Nesuvokiama... Manoma, kad jis nepatiko Pešičiui, ir tai buvo viena iš daugelio klaidų, padarytų „Barcelonos“ krepšinio klubo būtent tuo metu. Ši klaida buvo labai svarbi, nes su Šaru jie būtų turėję dar ne du, tris o gal net ir keturis pergalingus sezonus Eurolygos čempionate. Taip ir pasibaigė... Pasibaigė labai paprastai!

VIDEO: Š.Jasikevičiaus krikštas Barselonoje, nesėkmė pirmose rungtynėse ir katalonų viltys laukiant pergalių

– Koks linksmas nutikimas jus sieja su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Vieną dieną, kai čia, Katalonijoje, šventėme Tris Karalius. Ispanijoje sausio 6 diena yra nedarbo diena, nes atvyksta „Magiškieji Karaliai“. Atsimenu, kad būtent tą dieną buvome Lietuvoje ir aš ėjau pirkti knygos apie Kauno istoriją, nes buvome apsistoję tame mieste. Būtent sausio 6 dieną vyko rungtynės tarp „Barcelona“ ekipos ir Kauno „Žalgirio“. Taigi, nusipirkau labai gražią knygą apie Kauną, su labai gražiomis nuotraukomis, tačiau lietuvių kalba. Tuomet buvo ir Šaras su Artūru Karnišovu, aš jiems ir sakau: ateikit, ateikit! Pasirašykite man. Jie norėjo pasirašyti ispaniškai, nes abu gerai kalba ispaniškai. O aš sakau, kad ne ne ne... lietuviškai! Tada man sako Šaras: o jei prirašysiu daug barbarizmų? Sakau ne, kaip tu man taip padarytum? Rašykis.

Na, o dabar tikrai žinau, kas ten parašyta, nes mano sūnaus žmona yra lietuvė. Kartais Šarui siunčiu trumpąsias žinutes lietuviškai. Manau, kad jį tai labai stebina, nežino, kaip man taip išeina. O rašo jas mano sūnaus žmona! Apskritai turiu nemažai istorijų, susijusių su Šaru, mes palaikome puikius santykius, labai puikius, nors kartais labai sunku!

Turiu pabrėžti jam, kad peržengia ribą, bet jis mane labai gerai pažįsta, po tiek metų pažinties yra atsiradusi labai didelė abipusė pagarba. Taigi, tikrai palaikome puikius santykius ir turime labai daug istorijų po tiek metų pažinties. Jam žaidžiant „Ryte“, Vilniuje, arba treniruojant „Žalgirio“ komandą, paskambindavau dėl pokalbio, dar vieno pokalbio ir jis visada sutikdavo, visada.

– Kaip šiemet atrodys „Barcelona“ ir ko tikitės iš Šaro šį sezoną?

– „Barca“ turi laimėti viską. VISKĄ! Nuo ateinančios savaitės „Barca“ turi laimėti viską! Nėra jokių pasiteisinimų. Mes patys geriausi ir turime patį geriausią trenerį. Turime laimėti viską. Tokia yra tiesa, žinoma, po to gali įvykti nenumatytų dalykų, kaip susižeidimai ar traumos. Visa ko pradžioje esame visi sveiki, tad turime viską, kad galėtume laimėti.

– Ar su Šaro atėjimu padidėjo žiniasklaidos susidomėjimas „Barcelona“?

– Na, manau, kad svarbiausias „transferis“ šiame sezone, be abejonės, yra Šaras! Be jokios abejonės! Kaip sakant... Taip, buvo priimtas ir Calathesas. Galima sakyti, kad ši žinia yra tokia pat svarbi kaip pernykštis N.Mirotičiaus atvykimas, bent jau žurnalistams ir krepšinio mėgėjams. Šios viltys, kurios sudėtos į Jasikevičių, yra nepaprastos, nepaprastos... Žinoma, mes, žurnalistai, esame viso to atspindys.

– Kokioje situacijoje yra „Barcelona“?

– Dabar jis sutrikęs, turi daug problemų. Matot, „Barca“ yra „Barca“... Barselonos klubas yra labai didelis. „Barca“?.. Žinote, mano senelis mirė būdamas 147-tas klubo partneris. „Barca“ yra daug daugiau nei klubas čia, Katalonijoje. Krepšinis sudaro didelę dalį viso klubo, kas yra įdomu. Kaip minėjau, dabar jie turi daug problemų, labai rimtų problemų, ypač tarp partnerių. Tai, ką dabar turi daryti „Barca“ komanda, ir yra tai, ką ji jau bando daryti – atsiskirti, sukurti atskirą aureolę. Reikia atskirti krepšinį nuo visų klubo partnerių problemų, nes jos tikrai labai rimtos.

– Kokios Šaro savybės jus žavi?

– Man patinka, kad jis laimėtojas. Man labai patinka laimėtojai. Mane erzina pralaimėtojai. Man patinka, kad, kai pralaimima, nebūna jokių pasiteisinimų. Jis pralaimi Katalonijos taurę, jo klausinėja, o jis atsako – aš nepatenkintas. „Vienas žaidėjas negali laimėti taurės, turime žaisti kaip komanda. Šiek tiek daugiau paprastumo, nesu patenkintas“.

Turiu pabrėžti, kad jis labai reiklus, tačiau su savo žaidėjais bei visais aplinkiniais jis elgiasi labai mandagiai. Visi labai patenkinti ir tai labai svarbu, ypač po sudėtingo laikotarpio su Pešičiumi, kuris naudojo labai seną taktiką, labai seną. Šaras buvo aukšto lygio žaidėjas, todėl jis žino, kiek ir ko gali reikalauti iš savo žaidėjų, tuo pat metu juos gerbdamas. Gerbti reikia ne tik komandos žaidėjus ar milijonierius, bet ir tuos, kurie nešioja reikalingą įrangą. Ypač juos reikia labai gerbti. Jis visa tai žino. Dėl to visiškai nesibaiminu, priešingai.

– Ko palinkėtumėte Šarui ir komandai?

– Viso pasaulio sėkmės! Sėkmė krepšinyje yra tik viena – apskritai sėkmė neegzistuoja, sėkmė yra tik tada, kai niekas nesusižeidžia. Tai ir yra sėkmė. Visa kita yra darbas. Jei daug dirbs ir nebus traumų, „Barca“ laimės viską arba beveik viską.

Tiesiog linkiu neturėti traumų ir kad nebūtų pašalinių įtakų, kurios galėtų juos nukreipti nuo tikslo. Jei Šaras visa tai turės, kitkuo pasirūpins pats. Jam nereikia sėkmės, tiesiog nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas