Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 05

Lietuviškų klubų akistatoje – E.Ulanovo triumfas prieš A.Gudaitį

Stambulo „Fenerbahče“ (14-10) tęsia pergalingą žygį per Europą. Turkijos klubas, kuriam atstovauja Edgaras Ulanovas, namuose 92:84 (25:25, 22:18, 19:22, 26:19) nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ (13-9) su Artūru Gudaičiu ir laimėjo jau devintą kartą iš eilės.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Paskutinį kartą pralaimėjimą „Fenerbahče“ patyrė dar gruodžio viduryje, kai Kaune neturėjo šansų prieš „Žalgirį“. Bet nuo tada Igoris Kokoškovas tarsi perkrovė savo komandą iš naujo.

Jau pusantro mėnesio be pralaimėjimų Eurolygoje žygiuojanti „Fenerbahče“ pirmavo didžiąją susitikimo dalį ir dar trečiojo ketvirčio pabaigoje turėjo 8 taškų pranašumą (66:58), bet „Zenit“ surengė įspūdingą spurtą, po kurio lemiamame kėlinyje jau patys pirmavo 74:69.

Vis dėlto tada, kai labiausiai reikėjo, „Fenerbahče“ vėl dominavo aikštėje.

13 iš eilės pelnytų taškų leido šeimininkams likus žaisti keturias minutes jau pirmauti 82:74, o taiklūs KC Riverso, Kevino Pangoso ir kitų žaidėjų metimai paskutinėmis minutėmis rungtynių baigties jau nepakeitė.

Nugalėtojų gretose solidžiai pasirodė E.Ulanovas. Jis per 17 minučių įmetė 8 taškus (3/4 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, tris kartus prasižengė ir surinko 9 naudingumo balus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir Janas Vesely
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas ir Janas Vesely

A.Gudaitis „Zenit“ gretose buvo tarp rezultatyviausių. Klaipėdietis per 27 minutes pelnė 11 taškų (3/6 dvit., 5/6 baud.), sugriebė 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, dukart prasižengė, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 18 efektyvumo balų.

Po eilinės pergalės „Fenerbahče“ aplenkė „Zenit“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Žalgirį“ bei šoktelėjo į šeštąją vietą. Sankt Peterburgo komanda yra septinta.

„Fenerbahče“: Nando De Colo 24 (7 rez. perd., 28 naud. bal.), Marko Guduričius 19 (5/7 trit., 6 atk. kam.), Janas Vesely 16.

„Zenit“: Willas Thomasas 21 (6 atk. kam., 26 naud. bal.), KC Riversas 14 (4/7 trit.), Billy Baronas 13, Artūras Gudaitis 11, Kevinas Pangosas 10 (7 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas