Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 09

Lietuvių pėdomis nepasekė: Šaro auklėtinis bandys laimę NBA naujokų biržoje

„Barcelona“ klubui atstovaujantis Leandro Bolmaro neatsiėmė savo paraiškos šių metų NBA naujokų biržoje, pranešė „Mundo Deportivo“.

20-metis Šaro auklėtinis iš Argentinos su „Barca“ turi iki 2023 metų galiojančią sutartį, tačiau gali palikti Kataloniją už nemažą išpirkos sumą.

Tiesa, pats 201 cm ūgio krepšininkas į NBA dar neskubėtų net ir tuo atveju, jei būtų pašauktas, kadangi tikisi dar bent metus ar dvejus likti tobulėti Barselonos komandoje.

Įvairių naujokų biržos baigtį prognozuojančių JAV puslapių vertinimu, L.Bolmaro turėtų tikėtis šaukimo pirmojo rato pabaigoje.

ESPN argentiniečiui prognozuoja 22-ąjį, „Bleacher Report“ – 26-ąjį, o „Sports Illustrated“ – 30-ąjį šaukimą.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leandro Bolmaro
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Leandro Bolmaro

Įdomu tai, kad 26 ir 30 šaukimai priklauso „Boston Celtics“ klubui, o būtent iš jo, anot „Mundo Deportivo“, L.Bolmaro sulaukia didžiausio susidomėjimo.

Antrą sezoną „Barca“ klube žaidžiančiam krepšininkui Šarūnas Jasikevičius šiemet daugiau šansų suteikia Ispanijos čempionate. Eurolygoje talentingas jaunuolis per 6 minutes renka po 1,8 taško, o vietinėse pirmenybėse per beveik 13 minučių įmeta po 4,4 taško.

Neatsiėmęs paraiškos naujokų biržai, L.Bolmaro nepasekė tą savaitgalį padariusių lietuvių – Mareko Blaževičiaus, Arno Veličkos ir Roko Jokubaičio – pėdomis. Kaip ir lietuviai, paraiškas atsiėmė ir talentingas serbas Filipas Petrusevas bei graikas Nikos Rogkavopoulos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis

L.Bolmaro turėtų būti vienas aukščiausiai pašauktų naujokų biržos krepšininkų. Anksčiau už jį turėtų būti pakviestas tik Izraelio talentas Deni Avdija iš Tel Avivo „Maccabi“, prancūzas Killianas Hayesas, praėjusį sezoną žaidęs Ulmo „Ratiopharm“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubui priklausantis serbas Aleksejus Pukosevskis.

Šaukimo pirmajame rate gali tikėtis ir prancūzas Theo Maledonas iš Vilerbano ASVEL.

NBA naujokų birža įvyks lapkričio 18 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas