Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 19

Lietuvos krepšinio federacija pasmerkė Eurolygą

Karas tarp FIBA ir Eurolygos tęsiasi. Lietuvos krepšinio federacija kartu su kitomis Europos rinktinių federacijomis paskelbė raštą, kuriuo pasmerkė Eurolygos veiksmus.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos, Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Italijos, Rusijos, Serbijos, Ispanijos ir Turkijos federacijų atstovai ketvirtadienį susirinko Ženevoje aptarti pasaulio čempionato atrankos ciklą.

Tęsiantis FIBA ir Eurolygos konfliktui, atrankos rungtynėse nebus NBA žaidėjų, tačiau rinktinės gausiai kviečiasi Eurolygos krepšininkus, kurie dėl nepakeisto tvarkaraščio greičiausiai negalės atstovauti rinktinėms.

Po posėdžio Ženevoje matyti, kad federacijų atstovai tikisi, jog Eurolyga išleis žaidėjus į nacionalines rinktines.

„Mes pasmerkiame Eurolygos atsisakymą pakeisti savo tvarkaraštį kaip komercijos varomą ataką prieš rinktines, kurioms sukuriamas pavojus egzistuoti ir pažeidžiami jų šansai patekti į pasaulio čempionatą ir olimpines žaidynes“, – skelbiama pranešime.

Likus mažiau nei savaitei iki Eurolygos sezono pradžios ir kiek daugiau nei mėnesiui iki pirmųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynių, FIBA paskelbė, kad yra būdas susitarti. Jie pasiūlė pakoreguoti Eurolygos kovų tvarkaraštį, kad geriausi žemyno žaidėjai galėtų padėti savo rinktinėms.

Eurolygos klubų vadovai vieningai nusprendė, kad tvarkaraščio nekeis.

„Aš manau, kad FIBA tiesiog žaidžia žaidimus. Tai buvo reklaminė akcija, kad žiūrovai labiau mėgtų juos ir parodyti, kad neva kažkas yra daroma“, – griežtai po posėdžio Katalonijos sostinėje kalbėjo „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas.

Italijos žiniasklaida skelbė, kad Dainius Adomaitis į kandidatų sąrašą įtraukė Artūrą Gudaitį ir Mantą Kalnietį, kurie atstovauja Milano „Olimpia“ ekipai.

Iki šiol FIBA ir Eurolygos konflikte LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas laikėsi nuosaikiai, tačiau bendras pareiškimas su kitų valstybių federacijomis rodo, kad Lietuva konflikte yra įsipareigojusi palaikyti FIBA.

Po susitikimo federacijos išplatino bendrą šešių punktų pranešimą:

  1. Krepšinio šeima turi išlikti vieninga ir kartu dirbti dėl vieno tikslo: populiarinti krepšinį.
  2. Klubų ir nacionalinių rinktinių varžybos gali kartu egzistuoti metų bėgyje. Taip jau yra buvę iki 2003 metų ir šiuo metu praktikuojama kitose sporto šakose.
  3. Mes pasmerkiame Eurolygos atsisakymą pakeisti savo tvarkaraštį kaip komercijos varomą ataką prieš rinktines, kurioms sukuriamas pavojus egzistuoti ir pažeidžiami jų šansai patekti į pasaulio čempionatą ir olimpines žaidynes. Nacionalinės rinktinės yra krepšinio lokomotyvas.
  4. Mes pripažįstame Eurolygos pasižadėjimą Europos komisijai, kuriame sakoma, kad klubas nepažeis jokių taisyklių, jeigu išleis tam tikrus žaidėjus į nacionalinių rinktinių rungtynes. Tikimės, kad Eurolyga laikysis savo paties pasižadėjimo.
  5. Primename klubams, kurie dalyvauja nacionaliniuose čempionatuose, kad jie turi ne tik teises, bet ir pareigas. Mes smerkiame bet kokius klubo spaudimo metodus žaidėjams.
  6. Mes ir toliau suteiksime nacionalinių rinktinių žaidėjams geriausias sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas