Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 29

Luisas Scola apsisprendė – grįžta rungtyniauti į Europą

Fantastišką formą pasaulio vyrų krepšinio čempionate demonstravęs Luisas Scola į save labai greitai atkreipė turtingųjų Europos klubų dėmesį. Argentinietis buvo siejamas su Madrido „Real“, tačiau galiausiai suraitė parašą ant Italijos milžino Milano „AX Armani Exchange“ pasiūlyto kontrakto.
Luisas Scola
Luisas Scola / FIBA nuotr.

Tokią informaciją paskelbė „Sportando“ žurnalistas Emiliano Carchia. Apie argentiniečio įsigijimą spaudos konferencijoje pranešė pats Milano klubas vyriausiasis treneris Ettore Messina.

39-erių veteranas apie save pasauliui priminė prieš keletą savaičių Kinijoje pasibaigusiose planetos pirmenybėse. 204 cm ūgio krašto puolėjas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 17,9 taško (11 vieta), atkovodavo po 8,1 kamuolio (9 vieta) ir fiksuodavo 18,8 naudingumo balo vidurkį (14 vieta).

Argentinos mohikanas padėjo savo šaliai pasiekti čempionato finalą, kuriame teko pripažinti Ispanijos pranašumą. Pats L.Scola buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką.

Pastaruosius du sezonus L.Scola rungtyniavo Kinijoje – „Shanxi Brave Dragons“ ir Šanchajaus „Sharks“ klubuose. Praeityje krepšininkas dešimtmetį praleido įvairiose NBA komandose („Rockets“, „Pacers“, „Raptors“, „Suns“ ir „Nets“), o Europoje yra žinomas kaip vienas iš geriausių tuometinės Vitorijos „Tau Ceramica“ žaidėjų.

FIBA nuotr./Luisas Scola
FIBA nuotr./Luisas Scola

Argentinietis savo patirtimi neabejotinai sustiprins Milano klubą, tačiau tai gali būti signalas buvusiam „žalgiriečiui“ Aaronui White'ui, kurio žaidimo minučių skaičius greičiausiai ženkliai sumažės.

Milano "AX Armani Exchange" Eurolygos starte vyks į Miuncheną, kur susitiks su vietos „Bayern“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito