Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 02

M.Blaževičiaus „swagą“ išskyręs žalgirietis: „Tai daryti 20-mečiui vaikiui yra įspūdinga“

Septintas pralaimėjimas iš eilės ir vis mažėjantys šansai pakilti iš Eurolygos dugno nuliūdino Kauno „Žalgirio“ aistruolius antradienio vakarą, tačiau jį bent kiek praskaidrino dar vienas nuostabias rungtynes sužaidęs ir ne tik savo, bet ir Eurolygos lietuvių rekordus daužęs Marekas Blaževičius. Toks jo žaidimas ir augimas akyse džiugina ir komandos draugus.

20 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai, 7 išprovokuotos pražangos, 26 naudingumo balai – visa tai jaunojo žalgiriečio asmeniniai rekordai Eurolygoje.

Be to, jis pagerino ir Donatui Motiejūnui ligšiol priklausiusį jauniausio lietuvio Eurolygoje, pelniusio bent 20 taškų, rekordą.

VIDEO: Naujas „Žalgirio“ lyderis: geriausios M.Blaževičiaus karjeros rungtynės

Ir tai nėra tik vienkartinis blykstelėjimas.

Dviženklę taškų ribą Marekas pasiekė jau šeštose rungtynėse šį sezoną ir trečiame susitikime iš eilės. Praėjusiame sezone, kuris jam Eurolygoje buvo pirmas, M.Blaževičius iš viso elitiniame žemyno turnyre sužaidė tik šešis mačus ir tepelnė 12 taškų.

Puikus šį sezoną po 7,3 taško Eurolygoje renkančio vilniečio žaidimas didina ir Jure Zdovco pasitikėjimą jaunuoliu – prieš „Maccabi“ Marekas žaidė net 26 minutes ir taip pat užfiksavo karjeros rekordą.

Žaibiškai į viršų besistiebiančiu jaunuoliu gėrisi ir 16 taškų į „Maccabi“ krepšį įmetęs Tyleris Cavanaugh.

Jis pastaruoju metu dažniausiai pradeda rungtynes su Mareku startiniame penkete ir kartu aikštėje praleidžia nemažai laiko.

„20-mečiui vaikiui daryti tai, ką jis daro Eurolygoje, yra įspūdinga“, – po rungtynių sakė amerikietis.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Po 8,6 taško Eurolygoje renkantis ir „Žalgiryje“ rezultatyvumu tik Lukui Lekavičiui (vid. 8,7 taško) nusileidžiantis T.Cavanaugh tarp svarbiausių M.Blaževičiaus savybių išskyrė jo beribį pasitikėjimą savimi, įvardijęs jį anglišku terminu „swag“. Taip dažniausiai apibūdinamas stilingas, madingas pasitikėjimas.

„Manau, kad daug duoda jo pasitikėjimas savimi. Be to, jis labai stiprus ir gali nusistumti varžovus. Jis patogiau jaučiasi baudos aikštėje, išsimeta savo metimus. Taip pat jis turi swago ir suteikia mūsų komandai kietumo, – sakė T.Cavanaugh. – Jis sunkiai dirba. Didžiuojuosi juo ir jo tobulėjimu – manau, kad jo riba yra tik dangus. Esu laimingas galėdamas stebėti jį žaidžiantį ir augantį.“

Esu laimingas galėdamas stebėti jį žaidžiantį ir augantį.

Kalbėdamas apie rungtynes, amerikietis išskyrė prastą gynybą prieš atitinkamai 32 ir 20 taškų pelniusius „Maccabi“ vijurkus Jamesą Nunnally ir Scottie Wilbekiną.

„Sunkus pralaimėjimas. Nepadarėme pakankamai gynyboje. Nunnally buvo užsidegęs, Wilbekinas taip pat. Turėjome padidinti spaudimą gynyboje ir priversti juos mesti sunkesnius metimus. Mes irgi prametėme daug laisvų tritaškių antrosios pusės pradžioje. Jei būtume pataikę, tai būtų pakeitę rungtynes. Jie turi talentingus gynėjus, kurie gali pelnyti taškus, o nepadarėme pakankamai gero darbo, kad prieš juos apsigintume. Ir žinoma, jei praleidžiame 30 taškų per ketvirtą kėlinį, negalime išlikti rungtynėse“, – sakė T.Cavanaugh po 78:94 „Žalgirio“ pralaimėto mačo.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Jam pastaruoju metu nemažai tenka pažaisti ir vidurio puolėju, nes Joshas Nebo užsikrėtė koronavirusu, o Joffrey Lauvergne'as dar tik įgauna formą po traumos.

Traumos ir kitos negandos kamuoja ir kitus žalgiriečius, tad nors pirmą kartą po ilgo laiko galėjo registruoti 12 žaidėjų, keliems komandos žaidėjams vis tiek atitenka didžiulis krūvis. Ar gali būti, kad nuovargis taip pat prisideda prie „Žalgirio“ nesėkmių?

„Ne, tai ne pasiteisinimas, – paneigė T.Cavanaugh. – Esame profesionalai, treniruojamės ir prisižiūrime savo kūnus. Negalime kaltinti nuovargio. Žinoma, puiku, kad vyrukai pamažu sugrįžta, jie mums padės. Bet ne, tai nėra nuovargis.“

VIDEO: Apsistumdymas Kaune: Marekas Blaževičius šaukė varžovui į veidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas