Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Grigonio ir „Panathinaikos“ pergalę nulėmė B.Davieso pražanga

Atėnų „Panathinaikos“ (11-8) krepšininkai išplėšė dramatišką pergalę Ispanijoje. Ergino Atamano auklėtiniai paskutinę akimirką 82:81 (22:23, 25:24, 19:22, 16:12) palaužė „Valencia“ (10-9).
Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai
Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai / Scanpix/IMAGO/Ricardo Larreina Amador nuotr.

Visas rungtynes tašką į tašką vykusi akistata, kurioje nė viena komanda neturėjo dviženklės persvaros, galiausiai nusikėlė į paskutinių minučių dramą.

Joje žingsneliu priekyje buvo „Valencia“, likus trims minutėms pirmavusi 77:72, bet Marius Grigonis įmetė tritaškį, Mathiasas Lessort'as – dvitaškį, ir rezultatas jau buvo lygus 77:77.

Tuomet dvitaškį su pražanga pataikė Damienas Inglisas, dvi baudas įmetė Jerianas Grantas, o Chrisas Jonesas pataikė tik vieną metimą ir likus 33 sek. padidino „Valencia“ pranašumą iki 81:79.

Labai svarbioje PAO atakoje iniciatyvos ėmėsi Luca Vildoza, kuris po prasiveržimo pataikė iš po krepšio ir išlygino rezultatą (81:81), taip palikdamas lemiamai svečių atakai 18 sekundžių.

Per ją pergalę išplėšti mėgino Jaredas Harperis, jis nepataikė tritaškio, bet tai nebuvo viskas – Brandonas Daviesas kovoje dėl kamuolio timptelėjo M.Lessort'o ranką ir prasižengė likus 1,9 sek., nusiųsdamas prancūzą prie baudų metimų linijos.

Vidurio puolėjas pirmos baudos nepataikė, bet antrąją įmetė, o desperatiškas „Valencia“ mėginimas persverti rezultatą buvo netikslus ir svečiai neįtikėtinai triumfavo.

M.Grigonis nugalėtojams per beveik 30 minučių pelnė 11 taškų (1/5 dvit., 2/6 trit., 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

„Valencia“: Semi Ojeleye 13 (8 atk. kam.), Jaredas Harperis 12, Chrisas Jonesas ir Brandonas Daviesas po 10.

„Panathinaikos“: Luca Vildoza 19 (5/7 trit.), Jerianas Grantas 13 (6 rez. perd.), Mathiasas Lessort'as 12, Marius Grigonis ir Konstantinos Mitoglou po 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas