Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

M.Grigonis apie strigusį „Žalgirio“ puolimą: „Naujiems žaidėjams yra sunku“

Kauno „Žalgiris“ sezono atidarymo rungtynėse pelnė vos 57 taškus bei penktą kartą paeiliui per pastaruosius dvejus metus pripažino Vitorijos „Baskonia“ komandos pranašumą. „Pelnydami tiek taškų nelaimėsime prieš nieką“, – po nesėkme pasibaigusio mačo sakė Marius Grigonis.

„Žalgirio“ vežimą sezono atidarymo rungtynėse tempė sistemą žinantys žaidėjai – Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas, kurie aikštelėje praleido po daugiau nei 29 minutes. Iš konteksto pastebimai krito naujokai, kurie dar nėra perkandę Šarūno Jasikevičiaus schemų.

„Atrodo, kad darėme derinius ir turėjome laisvų metimų. Vėlgi, naujiems žaidėjams sunku. Aš pats žinau, kaip buvo pernai. Reikia jiems kažkaip padėti“, – apie užstrigusį puolimą kalbėjo M.Grigonis.

M.Grigonis pralaimėjimu pasibaigusiame mače pelnė 10 taškų (0/3 dvit., 3/6 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo bei surinko 5 naudingumo balus.

Lietuvos rinktinės gynėjas po pralaimėjimo liejo apmaudą dėl neišnaudoto šanso.

„Rezultatas prastas, – sakė M.Grigonis. – Sezono pradžioje svarbu pasiimti tašką, manau, kad ilgai atsiminsime šias rungtynes. „Baskonia“ pataikė sunkius metimus. Žiūrėsime video ir pralaimėjimo priežastis. Tiesiog varžovai geriau žaidė – su 59 taškais nelaimėsime prieš nieką.“

Žalgiriečiai stipriai užklimpo antrajame ketvirtyje, kuriame realizavo 4 metimus iš 16 bei pelnė 11 taškų.

„Varžovai gerai gynėsi, o mes nepataikėme net laisvi. Žodžiu – prastai. Kažką sunku iškart ant karštų pasakyti po rungtynių. Pažiūrėsime video ir gal matysime kažką“, – sakė M.Grigonis.

Ketvirtajame kėlinyje aikštelės šeimininkai po Artūro Milaknio ir Jocko Landale'o tritaškių buvo priartėję per keturis taškus (55:59), tačiau dvikovos perlaužti nepavyko – „Žalgirį“ galutinai nužudė baskų atkarpa 7:0.

„Kaip treneris sakė – nepadarėme pražangų, kai turėjome, o varžovai pataikė sunkius metimus tada, kai jiems reikėjo, – mintimis dalijosi M.Grigonis. – Tai juos patraukė į priekį. Jei žiūrėtume į skautingą, priverstume varžovus žaisti taip, kaip jie nenori, tai gal tie metimai nebūtų įkritę.“

Kauniečiai po penkių mėnesių pertraukos sugrįžo į Eurolygą, kurioje juos palaikė sausakimšai „Žalgirio“ areną užpildę sirgaliai.

„Sirgalių palaikymas mums visada yra svarbus. Mes esame jiems dėkingi. Visi žino, kaip bus, kai atvažiuosime į areną. Fanai palaikys mus ir švilps priešininkams. Čia žaisti visada yra malonu“, – dėkojo M.Grigonis.

VIDEO: „Karštomis pėdomis“: tušti įžaidėjai, pasimetę naujokai ir kritika
VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencijoje – klaidų aptarimas
VIDEO: Po pralaimėjimo - Jocko Landale’o pažadas
VIDEO: Zachas LeDay: nežaidėme blogai
VIDEO: Nigelas Hayesas kapstė žalgiriečių pralaimėjimo priežastis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito