Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 17

M.Grigonis: „Fenerbahče“ yra pasikeitusi, bet vieną vyruką mes puikiai pažįstame

Aštuoni nauji žaidėjai bei naujas vyriausiasis treneris. Stambulo „Fenerbahče“ tarpsezonio metu atvertė naujos klubo eros puslapį, tačiau kiek paslaptingą varžovą pasitinkančio Kauno „Žalgirio“ ketvirtadienį laukia ir vienas puikiai pažįstamas žaidėjas. Tai bus pirmasis Edgaro Ulanovo mačas prieš savo ilgametę komandą, su kuria praeityje iškovojo ne vieną komandinį ir individualų laimėjimą.

Išvykęs Željko Obradovičius bei septyni žaidėjai, tarp kurių – ir Kauno „Žalgirį“ vasarą papildęs prancūzas Joffrey Lauvergne'as. Stambulo „Fenerbahče“ atvertė naują klubo istorijos puslapį, o 2020–2021 metų sezono starte netrūksta sunkumų.

Naujojo kapitono Igorio Kokoškovo diriguojamas Turkijos milžinas per pastarąsias septynerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę ir krito į 15-ąją Eurolygos vietą.

Nors „Fenerbahče“ puolimo ginklai kol kas yra atbukę, tačiau lengvo pasivaikščiojo ketvirtadienio susitikime „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis nesitiki.

„Visada sunku žaisti prieš „Fenerbahče“. Tai dviguba Eurolygos savaitė, tad laiko pasiruošti antram varžovui neturime daug. Sunku bus ir dėl to, nes šioje „Fenerbahče“ ekipoje yra nemažai naujų veidų, naujas treneris, tad ir žaidimo stilius pasikeitė, lyginant su praėjusiais sezonais“, – prieš rungtynes kalbėjo Marius Grigonis.

Įspūdingą efektyvumą atakuodamas krepšį šįmet demonstruojantis 26-erių M.Grigonis laukia susitikimo su geru bičiuliu Edargu Ulanovu, šalia kurio pastaruosius dvejus metus sėdėjo „Žalgirio“ rūbinėje.

„Kai žinojau, kad į „Žalgirį“ ateis Marius, iškart jam rezervavau vietą šalia savęs. Jei turi tokią privilegiją, esi senbuvis, tuomet gali kažką pasireguliuoti“, – 15min sakė E.Ulanovas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

„Žinoma, bent vieną jų vyruką mes puikiai pažįstame, nes Edgaras Ulanovas grįžta į Kauną. Smagu bus vėl su juo pasimatyti, tačiau aikštelėje laukia tikras mūšis. Turime būti susikoncentravę ir fiziški nuo pirmos iki paskutinės rungtynių minutės“, – Eurolygos tinklalapiui teigė „Žalgirio“ lyderis.

Finalų MVP siaubu Lietuvoje tapęs bei šešis tokio pobūdžio apdovanojimus per šešerius metus susirinkęs E.Ulanovas „Fenerbahče“ kol kas turi tenkintis gerokai sumažėjusiu vaidmeniu.

Nors minučių aikštelėje praleidžia nemažai (vid. 24), tačiau per šį laiką renka vos po 4,9 taško, 1,9 atkovoto kamuolio bei 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Kur kas geresnį žaidimą rodo Kaune likęs M.Grigonis, per kiek daugiau nei 26 minutes varžovams atriekiantis po 14,9 taško (48,5 proc. dvit., 57,6 proc. trit. bei 97,7 proc. baud.), atkovojantis po 2,5 kamuolio ir atliekantis po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Manęs jis nestebina, – apie sproginėjantį bičiulį kalbėjo interviu su 15min E.Ulanovas. – Mes kalbėjome tarpusavyje, kad apie tai kol kas kalbėtis dar nereikia. Leiskime jam toliau daryti tai, ką dabar daro. Sezonas dar nėra įpusėjęs, tad leiskime jam žaisti toliau ir daryti, ką moka geriausiai. Jis dar turi ką parodyti. Manau, kad jis dar driokstels ir stebins dar ne vieną.“

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ pradžia – 20 val. Kaune. Devintoje vietoje Eurolygoje žengiantys Martino Schillerio auklėtiniai sieks trečiosios pergalės iš eilės.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas