Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 02

M.Grigonis žaidė fantastiškai, bet nesutrukdė čempionams aplenkti „Žalgirio“

Marius Grigonis sužaidė geriausią sezono susitikimą, bet jo neužteko, kad Atėnų „Panathinaikos“ (8-18) namuose įveiktų Eurolygos čempionus. PAO savo sirgalių akivaizdoje krito prieš Stambulo „Anadolu Efes“ (13-12) klubą 82:87 (21:18, 19:25, 14:21, 28:23).
Marius Grigonis
Marius Grigonis / „Scanpix“ nuotr. / IPA MilestoneMedia/PA Images

Retai šį sezoną blykstelintis M.Grigonis šį kartą buvo geriausias žaidėjas Atėnų klubo gretose.

Kaunietis per 23 minutes pelnė 23 taškus (1/2 dvit., 5/7 trit., 6/7 baud.), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, sykį suklydo, penkis kartus prasižengė ir surinko 23 naudingumo balus.

Ligšiol M.Grigonio sezono rezultatyvumo rekordas buvo 17 taškų, o dviženklį rezultatyvumą jis buvo pasiekęs tik keturis kartus.

„Panathinaikos“ ketvirtajame kėlinyje atsiliko net 16 taškų skirtumu, bet 9 taškus lemiamo ketvirčio metu pelnęs lietuvis padėjo graikams atkurti intrigą, kai likus dviem minutėms skirtumas sumenko iki 6 taškų (73:79).

Vis dėlto sėkmingai baudų metimus lemiamu metu realizavę svečiai sugebėjo atsilaikyti, o M.Grigonis likus 11 sekundžių užsidirbo penktąją pražangą ir buvo priverstas palikti aikštę nuleista galva.

Kitas „Panathinaikos“ lietuvis Artūras Gudaitis dėl traumos nerungtyniavo, kaip ir „Anadolu Efes“ lyderis Vasilije Micičius.

Stambulo klubas šia pergale turnyrinėje lentelėje aplenkė vieneriomis rungtynėmis daugiau žaidusį Kauno „Žalgirį“ (13-13). Šios komandos, kaip ir dar šūsnis klubų, kovoja dėl vietų atkrintamosiose varžybose.

„Panathinaikos“: Marius Grigonis 23 (5/7 trit., 6/7 baud.), Parisas Lee 19, Mattas Thomasas ir Mateuszas Ponitka (6 atk. kam.) po 8.

„Anadolu Efes“: Willas Clyburnas 24 (4/6 trit., 7 atk. kam., 32 naud. bal.), Elijah Bryantas 16 (7 atk. kam.), Shane'as Larkinas 13 (10 rez. perd.), Ante Žižičius 12 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas