Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 29

M.Kuzminskas apie kapituliaciją Kaune: „Dar vienas neišnaudotas šansas“

„Dar vienas neišnaudotas šansas“, – giliai po Eurolygos mačo Kaune atsiduso Mindaugas Kuzminskas. Milano „Olimpia“ puolėjas prieš savo buvusią komandą sužaidė geriausias sezono rungtynes, tačiau tai tebuvo menka paguoda. Sėkmingai sezoną pradėję italai ketvirtadienio vakarą Kaune krito 78:83.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Kiek jau tokių kartų šiemet buvo... Su Maskvos CSKA, Madrido „Real“. Esame turėję penkiolikos taškų persvarą, bet jos neišlaikome. Dabar su „Žalgiriu“ vėl pradėjome gerai, antrajame kėlinyje pirmavome septyniais taškais, tačiau per kelias minutes viskas pasikeičia ir tuoj pat atsiliekame 8-10 taškų. Mūsų pagrindinė bėda – neišlaikome pastovumo“, – mačą vertino M.Kuzminskas.

Visgi net antrajame kėlinyje gavus smūgį 0:18, „Olimpia“ sugebėjo sugrįžti ir rungtynių pabaigoje kabinosi iš paskutiniųjų. Bet galiausiai pergalingai rankas kėlė žalgiriečiai.

„Pabaigoje viską lėmė detalės. Vienas neatkovotas kamuolys, vienas pramestas metimas, viena pramesta bauda. Tokios smulkmenos lemia viską. Tai detalės, o jose šį kartą buvome prastesni“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

VIDEO: M.Kuzminskas: „Dar vienas neišnaudotas šansas“

Šiame mače Kuzia pelnė 14 taškų (4/7 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 0/1 baudų), atkovojo kamuolį, kartą asistavo komandos draugams ir sykį suklydo. Visgi 8 naudingumo balų pasirodymu puolėjas pernelyg nesidžiaugė.

„Visada stengiuosi daryti tai, kas nuo manęs priklauso. Kiek žaidžiu, stengiuosi tą laiką išnaudoti. Kartais gaunasi geriau, kartais – blogiau. Visgi krepšinis – komandinis sportas. Sezono pradžia, nepaisant šiandienos pralaimėjimo, yra tikrai gera. Svarbiausia yra komandos rezultatai. Mūsų komanda lygiavertė. Kartais lyderiu būna vienas, kartais – kitas. Asmeninio žaidimo čia tikrai niekas nesureikšmina“, – tikino M.Kuzminskas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Paklaustas, kodėl nepavyko sustabdyti fantastiškas rungtynes sužaidusio žalgiriečių Brandono Davieso, lietuvis tik šypsojosi: „Nes jis labai geras žaidėjas. Jis visiems pridaro labai daug problemų. Kažko nepadarėme ir mes.“

Paprašytas palyginti šiemetinį „Žalgirį“ su pernykščiu, M.Kuzminskas į didesnius svarstymus nesileido.

„Kai išeina svarbūs žaidėjai ir pagrindinis įžaidėjas, reikia laiko, kad žaidėjai priprastų ir iš naujo atrastų lyderius. Jų sezonas ir taip yra geras. Daug rungtynių, kuriose viską lėmė paskutiniai metimai. Pernai daugiau tokių mačų laimėdavo, šiemet pralaimėjo. Visgi manau, kad sėkmė apsisuks ir viskas jiems bus gerai“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Gana šviesiomis spalvomis M.Kuzminskas paišė ir savo komandos perspektyvas.

„Atėjo labai individualiai stiprus Mike'as Jamesas, Vladimiras Micovas išgyvena renesansą, Artūras Gudaitis žaidžia žiauriai gerai. Trūksta labai Nemanja Nedovičiaus, kuris yra traumuotas. Tokios intensyviose rungtynėse jėgų pabaigoje dėl to gal ir pritrūksta“, – svarstė puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai