Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

M.Schilleris – apie P.Garino žingsnį atgal, keistą J.Lauvergne'o situaciją ir „Crvena zvezda“

Dvi pergales per pirmuosius du Eurolygos mačus savo sąskaitoje turintis Martinas Schilleris pasiruošęs trečiajam testui Belgrade. Šįkart Kauno „Žalgiriui“ padės per klaidingą COVID-19 testą į Rusiją neišvykęs prancūzas Joffrey Lauvergne'as, bet vis dar nebus argentiniečio Patricio Garino, kuris vėl iškrito iš rikiuotės.

Kauno „Žalgiris“ pradeda pirmąją dvigubą šio sezono Eurolygos savaitę. Antradienį išvykoje Martino Schillerio auklėtiniai jėgomis pasitikrins su Belgrado „Crvena zvezda“, o ketvirtadienį tokiu pat laiku Nemuno saloje lankysis dviem pralaimėjimais startavusi Shane'o Larkino vis dar neturinti Stambulo „Anadolu Efes“.

Pirmajame ture Saša Obradovičiaus treniruojama „Crvena zvezda“ 63:77 nusileido Edgaro Ulanovo atstovaujamai Stambulo „Fenerbahče“, tačiau po savaitės 90:73 sutriuškino „lietuviškąją“ Vitorijos „Baskonia“.

„Tai gera ir puikiai treniruota komanda, kurioje netrūksta talento. Eurolygoje nėra komandų, kurios kažką įveiktų lengva ranka, pralaimėjimų tikrai bus visiems, – sakė M.Schilleris. – Šiame turnyre nėra juokų, nėra vaikų, visos rungtynės sunkios ir konkurencingos. Varžovų rezultatams paaiškinimo nėra, tai sezono pradžia, tad komandos dar bando perprasti įvairius dalykus.

Kalbant apie „Crvena zvezda“, pirmiausia reikia paminėti komandos gynėjų liniją, kuri yra labai energinga – Langstonas Hallas, Jordanas Loydas ir Torrianas Waldenas. Toks yra trenerio Sašos Obradovičiaus stilius, jis taip darydavo ir praeityje. Antras dalykas, kurį reikėtų pabrėžti prieš artėjantį mačą – agresyvi „Crvena zvezda“ gynyba visoje aikštelėje. Šie du dalykai yra pagrindiniai.“

Euroleague.net nuotr./Belgrado „Crvena zvezda“
Euroleague.net nuotr./Belgrado „Crvena zvezda“

„Kalbant apie pasiruošimą, tai darbas buvo įprastas, kiek tai yra įmanoma. Žinoma, laiko buvo mažiau, bet tai man nėra naujiena, tiek ruoštis rungtynėms man yra tekę ir praeityje“, – teigė M.Schilleris, kurio vadovaujama komanda Eurolygoje žaidė dar praėjusį šeštadienį.

Ruošdamasis dvikovai austras didžiulį dėmesį skyrė „Crvena zvezda“ lyderio naštą ant savo pečių nešančiam Jordanui Loydui, kuris vasarą į Belgradą persikėlė iš Valensijos. Tai 2019-ųjų metų NBA čempionas.

27-erių metų 193 cm ūgio gynėjas savo statusą naujoje komandoje įrodinėti ėmė dar pasiruošimo etape, kai kontrolinių rungtynių cikle rinko po 21,6 taško.

Euroleague.net nuotr./Jordanas Loydas
Euroleague.net nuotr./Jordanas Loydas

Galingą žaidimą amerikietis perkėlė ir į oficialias rungtynes, po pirmųjų dviejų Eurolygos turų pagal rezultatyvumą žengiantis pirmoje vietoje tarp visų turnyro krepšininkų.

J.Loydas dvikovose su „Fenerbahče“ ir „Baskonia“ ekipomis rinko po 22,5 taško (46,7 proc. dvit., 35,3 proc. trit., 100 proc. bau.), atkovojo po 4,5 ir perėmė po 2 kamuolius, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo po 0,5 metimo, klydo po 2,5 karto ir fiksavo po 22 naudingumo balus.

Statistika Adrijos lygoje panaši – 18 taškų ir 20 efektyvumo balų per pirmąsias dvejas rungtynes.

„Jordanas yra labai energingas taškų rinkėjas. Jam skirta labai daug derinių. Svarbiausia bus atrasti tinkamą žaidėją gynyboje. Nesakysiu konkrečiai, kas tai bus, bet tai bus svarbus rungtynių akcentas. Svarbiausias dalykas mums – neleisti jam turėti kamuolį savo rankose. Tai ne visada įmanoma. Turime jį varginti, turime būti kibūs ir agresyvūs, reikės apsunkinti kiekvieną jo metimą. Tegul jis taškus bando pelnyti verždamasis link krepšio, o ne mesdamas laisvus metimus. Matysime, kaip mums seksis“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Į Belgradą žalgiriečiai išskris be reabilitaciją po traumos tęsiančio Patricio Garino, tačiau su Joffrey Lauvergne'u. Prancūzas praleido rungtynes Mytiščiuose dėl teigiamo COVID-19 testo Lietuvoje.

Kaip parodė laikas ir du pakartotini testai, pirmasis „Žalgirio“ centro rezultatas buvo klaidingas.

Klubas kreipėsi į atsakingas institucijas, jog J.Lauvergne'as galėtų palikti saviizoliacijos vietą ir kartu su komanda keliautų į Aleksandro Nikoličiaus areną, kurioje antradienio vakarą bus neįprastai tylu.

„Šiuo metus Patricio negali žaisti nė LKL, nė Eurolygos rungtynėse. Nežinome, kada jis grįš, panašu, kad tai daugiau nei nedidelis žingsnis atgal. Joffrey yra pasiruošęs žaisti, gavo leidimą žaisti ir tikrai žais“, – sakė M.Schilleris.

J.Lauvergne'as yra vienas svarbiausių šio sezono „Žalgirio“ žaidėjų, pirmosiose rungtynėse Pirėjuje per 21 minutę pelnęs 13 taškų.

Kaip netikėta centro netektis sujaukė komandos planus prieš dvikovą Pamaskvėje?

„Mes visada maksimaliai saugomės, testuojamės naktį sugrįžę iš rungtynių ir prieš keliones. Mes visada atliekame testus, todėl ir įvyko ši nemaloni Joffrey situacija. Tai buvo klaidingas rezultatas, bet klaidų pasitaiko visiems. Mes nieko nekaltiname. Sunkūs laikai, niekas neturi patirties, o jei rezultatas yra teigiamas, turime tai gerbti ir izoliuoti žaidėją. Niekas nesportavo atvirose salėse, dėvėjo kaukes, pasidarė kitus testus, visada plauname rankas.

Mes turėjome prisitaikyti, pakoreguoti sudėtį. Pradėjome dvikovą su Martinu Gebenu, akivaizdu, jog Augustine‘as Rubitas žaidė tik vidurio puolėjo pozicijoje. Tai buvo prisitaikymas ir rungtynėse, ir ruošiantis joms“, – apie saugumą komandoje kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Žurnalisto paklausus, ar treneris neturėjo nerimo prieš kelionę į Rusiją, M.Schilleris teigė, jog tai asmeninis klausimas, tačiau vėliau išplėtojo mintį.

„Tai nėra krepšinio klausimas. Galime sakyti, kad tai yra asmeninis klausimas, taip? Aš nebijau. Tai nėra drąsa, tiesiog aš asmeniškai nebijau. Dariau viską, kad nepasigaučiau viruso. Esu konservatyvus ir pagarbus. Tokia yra situacija, toks yra šiuo metu mūsų darbas. Žinojome, kad Rusijoje buvo žaidžiamos rungtynės, sakėme, kad žaisime ir mes. Turime būti pagarbūs, atsargūs ir protingi. Darome viską, kad būtume sveiki. Panašu, kad sveikos komandos turi daugiau šansų laimėti, nei įprastoje situacijoje, nes dabar egzistuoja virusas. Noriu, kad suprastumėte, jog mes gerbiame virusą, nenuvertiname jo, bet dabar toks yra mūsų darbas“, – teigė M.Schilleris.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ rungtynės Belgrade – 20 val. Lietuvos laiku antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas