Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 24

M.Schilleris – apie „Žalgirio“ šansus: „Ir dvi pergalės gali atverti ketvirtfinalio duris“

Raktą į pergales pastaruoju metu pametęs Kauno „Žalgiris“ balansuoja ties itin pavojinga riba, tačiau vyriausiojo trenerio Martino Schillerio skaičiavimais prasibrauti į išsvajotą Eurolygos ketvirtfinalį žalgiriečiams gali pakakti ir dviejų pergalių. Bet tam reikėtų stebuklų kitose arenose.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai paprasta – turime laimėti ketverias rungtynes. Jei laimėsime visus likusius susitikimus, mūsų šansai bus labai dideli. Jei laimėsime tris mačus, tikimybė mažėja. Ir dvi pergalės gali atverti ketvirtfinalio duris, bet tokiu atveju turi nutikti daugybė stebuklų. Toks būtų paprastas situacijos paaiškinimas“, – 15min prieš ketvirtadienio rungtynės su Tel Avivo „Maccabi“ sakė Kauno „Žalgirio“ vairininkas Martinas Schilleris.

Ties bedugnės kraštu atsidūrę Lietuvos čempionai pasitinka maksimalios vertės mūšį, kuriame pralaimėjimas svečiams iš Izraelio užkirstų net ir teorines galimybes prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias.

Iki Eurolygos reguliaraus sezono pabaigos liko ketverios rungtynės, kurias visas Lietuvos čempionams ne tik būtina laimėti, bet ir tikėtis palankių rezultatų kitose arenose.

„Nemanau, kad Eurolygoje yra komandų, kurios neturi ko prarasti. Visos rungtynės yra svarbios, gali tu pasiekti Eurolygos atkrintamąsias ar ne. Jei to nežinai, tuomet kliedi, – sakė M.Schilleris. – Kiekvienas mačas ir kiekviena situacija Eurolygoje yra svarbi. Toks yra šis turnyras. Nėra taip, kad šansus į ketvirtfinalį praradusi komanda spjautų į likusias rungtynes. Taip mūsų darbe nebūna. Žinoma, maloniau žaisti, kai turi galimybių patekti į atkrintamąsias, aš to neneigiu, bet turite suprasti, jog krepšinyje nebūna situacijų, kuriose nėra ko prarasti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Izraelio klubas dar praėjusį sezoną buvo vienas iš turnyro favoritų, iki COVID-19 pandemijai sustabdant sezoną, žengęs ketvirtoje Eurolygos vietoje.

Rungtynes Kaune Ioannio Sfairopoulos auklėtiniai pasitinka trejomis pozicijomis žemiau už Kauno „Žalgirį“ – vos 11 pergalių, 17 pralaimėjimų ir žlugusios svajos apie ketvirtfinalį.

Tiesa, pirmajame Eurolygos sezono rate „Maccabi“ išrašė kol kas didžiausią „Žalgirio“ pralaimėjimą šį sezoną, kai Martino Schillerio kariauna „Menora Mivtachim“ arenoje kapituliavo net 57:85.

„Tose rungtynėse turėjome daug problemų, – pirmąjį tarpusavio mačą prisiminė M.Schilleris. – Viena jų – atsilikome greičiu, nesugebėjome suvaldyti trijų puikiai kamuolį valdančių žaidėjų – Wilbekino, Joneso, Dorsey. Dar galite pridėti Bryantą. Dinamiški ir įvairiapusiai žaidėjai, kurie pridarė daug nemalonumų, ypač kai dėl COVID-19 neturėjome Roko. Varžovų greitis buvo didžiausias dalykas. Kitas momentas – Dragano Benderio tolimi metimai, kurių jis daugiau susirenka penktoje, o ne ketvirtoje pozicijoje. Šie dalykai apsunkino mūsų gyvenimą.“

Pastaruoju metu „Maccabi“ stovykloje, kaip ir „Žalgirio“, pergalėmis nekvepėjo – Izraelio klubas triumfavo vos kartą per paskutinis 7 mačus, tuo metu kauniečiai – dukart per 8 susitikimus.

Neriant giliau į statistikos protokolus, Tel Avivo klubo puolimo reitingas – vos 16 (vid. 107,5 taškai per 100 atakų) turnyre, pataikymas iš toli (vid. 35,3 proc.) – 17, pagal rezultatyvius perdavimus – 15 vieta (vid. 15,8).

„Šioje komandoje dominuoja gynėjai, – aiškino Lietuvos čempionų vairininkas. – Vienu metu žaidžia trys puikiai kamuolį valdantys gynėjai. „Maccabi“ turi praradimų aukštaūgių linijoje, tad Draganas Benderis žais penktoje pozicijoje. Mes susitinkame tą pačią „Maccabi“ sudėtį, prieš kurią žaidėme prieš keletą mėnesių Tel Avive. Daug puikiai valdančių kamuolį žaidėjų, daug įgūdžių, kurie kyla su D.Benderiu centro pozicijoje. Žinoma, su tuo jie praranda raumenų po krepšiu, bet pakelia įgūdį. Laukia didelis iššūkis.“

Žalgiris ir Maccabi
Žalgiris ir Maccabi

„Maccabi“ gynyba – septinta lygoje (110,5 praleidžiamo taško per 100 atakų), pagal puolime atkovotus kamuolius būsimi „Žalgirio“ varžovai žengia ketvirti – vidutiniškai 10,3 per susitikimą.

„Jie patobulėjo gynyboje. Sezono pradžioje „Maccabi“ nebuvo gerai besiginanti komanda, jei pažvelgtume į statistiką. Bet jie tikrai patobulėjo. „Maccabi“ gynybos tvirtumas priklauso nuo aukštų žaidėjų. Elijah Bryantas yra aukštas gynėjas. Angelo Caloiaro trečioje pozicijoje irgi yra didelis žmogus. Po krepšiu – Ante Žižičius ir Othello Hunteris. Šie aukšti žaidėjai yra labai svarbūs gynyboje, jie pasaugo gynėjų užnugarį“, – teigė „Žalgirio“ treneris iš Austrijos.

Euroleague via Getty nuotr./Sunkus vakaras Stambule: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“
Euroleague via Getty nuotr./Sunkus vakaras Stambule: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“

Solidi „Maccabi“ gynyba nežada lengvo gyvenimo „Žalgirio“ puolimui, kuris nuo 19-ojo turo yra paskutinėje Eurolygos vietoje – vos 103 renkamo taško per 100 atakų.

Kur slypi slogaus puolimo priežastys?

„Tai kelių dalykų kombinacija. Svarbiausias momentas – prarasta erdvė aikštelėje, dėl kurios apsunko kamuolio judėjimas. Dabar puldami privalome judinti kamuolį dar labiau. Mes dirbame ties tuo“, – sakė M.Schilleris.

Antradienį „Žalgirio“ gretose žaidė argentinietis Patricio Garino, kuris per 15 minučių į Alytaus „Dzūkijos“ krepšį įmetė 3 taškus. Dėl jo dalyvavimo ketvirtadienio rungtynėse M.Schilleris abejoja.

„Jam skauda, bet su keliu viskas yra gerai. Vėliau aptarsime šią situaciją, nes dabar daug informacijos neturime. Tai atsistatymo proceso dalis, nesitikime, kad jis dabar duos daug naudos. Apie tai spręsime vėliau“, – sakė M.Schilleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas