Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01

„Maccabi“ į pergalę nudirigavęs skautas – apie neįprastą situaciją ir naują realybę

Tel Avivo „Maccabi“ pergalė Kaune yra galbūt eilinė Izraelio ekipos sirgaliams, tačiau tikrai ne vyriausiajam komandos skautui Avi Evenui, kuris dėl trenerių štabe įsipliekusio COVID-19 antradienio vakarą Nemuno saloje tapo laikinuoju strategu, pavadavusiu Ioannį Sfairopoulos.
Eurolygos rungtynės Kaune
Eurolygos rungtynės Kaune / Erikas Ovčarenko/BNS

„Galvojome, jog laukia sunkios rungtynės prieš tikrai gerą ir puikiai treniruotą komandą. Džiaugiuosi, jog mums pavyko pagerinti gynybą antroje mačo pusėje, o tai leido rinkti lengvus taškus greitose atakose bei iškovoti pergalę“, – po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ spaudos konferencijoje dėstė Avi Evenas, laikinasis Tel Avivo „Maccabi“ strategas.

Praėjusią savaitę Izraelio klubas neteko trijų trenerių štabo narių – COVID-19 buvo užfiksuotas pagrindiniam vairininkui Ioanniui Sfairopoulos ir pagrindiniams dviem asistentams.

Į Kauną atskrido trečiasis asistentas Noamas Levi, tačiau komandai diriguoti buvo paskirtas Avi Evenas, vadovavimo komandai patirties vienoje Eurolygos dvikovoje turėjęs ir prieš šešerius metus.

A.Evenas padėkoti turėtų „Maccabi“ duetui Scottie Wilbekinui ir Jamesui Nunnally, kurie kartu į „Žalgirio“ krepšį sukratė 52 taškus bei laikinajam treneriui padėjo įsirašyti pirmąją Eurolygos pergalę karjeroje.

„Treneris Ioannis Sfairoupoulos dirbo su komanda ir įvedinėjo tinkamus įpročius. Mane pakvietė padėti komandai ir laikinai pavadovauti. Šios rungtynės buvo svarbios mums, kadangi kovojame dėl bilieto į atkrintamąsias, – kuklinosi A.Evenas. – Džiaugiuosi žaidėjais, kurie priėmė šį iššūkį ir paliko viską aikštelėje. Nėra lengva laimėti šioje atšiaurioje atmosferoje.“

Tai buvo trečioji „Maccabi“ pergalė po aštuonių pralaimėjimų ruožo. Izraelio milžinas dabar atsidūrė per vieną laimėjimą nuo atkrintamųjų.

„Manau, kad mūsų pasitikėjimas savimi buvo susvyravęs. Dirbome, jog atstatytume pasitikėjimą ir atmosferą. Džiaugiuosi, jog blogą periodą pavyko užbaigti. Ši pergalė jau istorija, turime žiūrėti į priekį, nes po dviejų dienų laukia kitas mūšis Miunchene“, – teigė A.Evenas.

„Maccabi“ kelionė į Kauną buvo pakibusi ant plauko. Keturi nauji COVID-19 atvejai sustabdė treniruotę ir nukėlė skrydį, bet A.Evenas prie neįprastų dalykų pandemijos metu jau įprato.

„Šioje komandoje dirbu 16 metų. Tai jau ne pirmas kartas, kai skrydis ar treniruotė buvo nukelti. Tai dalis šio verslo. Taip nutinka su komandomis, kurios žaidžia po 2–3 kartus per savaitę nacionaliniame čempionate ir Eurolygoje. Negalvojome apie tai per daug. Tokia yra dalis krepšinio klubo gyvenimo“, – sakė laikinas „Maccabi“ strategas.

Pandemijos metu ir daugiau dalykų virto įprastais, kurie prieš keletą metų dažnai nebuvo naudojami.

„Bendravimas per zoomą dabar yra normalus, – apie pasiruošimą rungtynėms bendraujant su sergančiu treneriu štabu kalbėjo A.Evenas. – Kartu su visais asistentais dirbome ties rungtynių planu. Kai žengi į aikštelę žaisti, pokalbių telefonu nebūna. Prieš mačą buvau surinkęs visą informaciją ir turėjau paruoštą planą, kurį bandžiau įgyvendinti.“

Dar neaišku, ar A.Evenui neteks „Maccabi“ ekipai vadovauti ir ketvirtadienį dvikovoje Miunchene. Dėl I.Sfairopoulos situacijos turėtų paaiškėti jau rytoj.

VIDEO: Naujas „Žalgirio“ lyderis: geriausios M.Blaževičiaus karjeros rungtynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas