Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

„Maccabi“ nesėkmių serija artėja prie „Žalgirio“: paskutiniu metimu laimėjo „Zenit“

Vienas geriausių karjeros rungtynių sužaidęs Jalenas Reynoldsas apstumdė Artūrą Gudaitį ir kitus Sankt Peterburgo „Zenit“ (11-6) centrus, bet pergalės Tel Avivo „Maccabi“ (7-10) klubui neatnešė.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Dviejų lietuvių atstovaujamas „Zenit“ namuose dramatiškai 73:71 (25:10, 16:16, 15:21, 17:24) palaužė „Maccabi“, kuriam tai buvo jau septintas pralaimėjimas iš eilės.

Sankt Peterburgo komanda laimėjo pirmąjį kėlinį net 25:10 ir pirmavo visų rungtynių metu, tačiau subyrėjo paskutinėmis minutėmis.

14:3 spurtavęs „Maccabi“ po galingo Derricko Williamso dėjimo likus 16 sek. išsiveržė į priekį pirmą kartą rungtynėse – 71:70.

Vis dėlto lemiamu metu pasireiškė „Zenit“ stratego Xavi Pascualio genialumas. Jis minutės pertraukėlės metu nubraižė puikų derinį, kurio smaigalyje atsidūrė Billy Baronas, smeigęs tritaškį ir grąžinęs savo komandai persvarą.

„Maccabi“ atsakui dar turėjo 8 sekundes, bet Scottie Wilbekinas nepataikė sudėtingo metimo iš kelių metrų.

Tai jau septintas iš eilės „Maccabi“ pralaimėjimas, o šia serija Izraelio klubas artėja prie kol kas ilgiausią nesėkmių ruožą Eurolygoje iškentusio Kauno „Žalgirio“, sezono pradžioje pralaimėjusio devynis kartus iš eilės.

Tel Avivo klubo neišgelbėjo ir geriausios J.Reynoldso sezono rungtynės. Amerikietis pelnė 24 taškus (10/16 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 11 kamuolių ir surinko 28 naudingumo balus.

„Maccabi“ bokštas pakartojo karjeros atkovotų kamuolių rekordą, o iki rezultatyviausių rungtynių Eurolygoje jam pritrūko vos dviejų taškų.

„Zenit“ lietuviai į pergalę įdėjo skirtingą indėlį.

A.Gudaitis per 25,5 minutės pelnė 10 taškų (5/6 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo 1 metimą, prasižengė du kartus ir išprovokavo dvi pražangas bei surinko 12 naudingumo balų.

Mindaugas Kuzminskas per 13 minučių taškų nepelnė (0/1 dvit., 0/2 trit.), bet atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, taip pat blokavo metimą, du kartus prasižengė ir nesurinko nė vieno naudingumo balo.

„Zenit“: Alexas Poythressas 14, Billy Baronas 12, Artūras Gudaitis ir Dmitrijus Kulaginas po 10.

„Maccabi“: Jalenas Reynoldsas 24 (11 atk. kam., 28 naud. bal.), Derrickas Williamsas 14, Scottie Wilbekinas 8 (8 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas