Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 28

„Maccabi“ ragina neapsigauti: „Žalgiris“ – geresnė komanda, nei rodo rezultatai“

Penkių pralaimėjimų seriją Eurolygoje išgyvenantys Kauno „Žalgirio“ (5-11) krepšininkai pasitinka Izraelio krepšinio flagmaną Tel Avino „Maccabi“ (9-7) klubą.
Odedas Kattashas
Odedas Kattashas / Imago / Scanpix nuotr.

Pastarasis atvyksta po įtempto grafiko – ketverių rungtynių per vos 7 dienas – ir galbūt be vieno iš lyderių Wade'o Baldwino.

Oficiali „Maccabi“ svetainė internete skelbia, kad amerikiečio galimybės žaisti Kaune „yra neaiškios“.

Kojos raumens skausmą paskutiniame Eurolygos ture pajutęs W.Baldwinas šį sezoną renka po 14,5 taško ir atlieka po 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Wade'as Baldwinas
Wade'as Baldwinas

„Atvykome į Kauną po sunkios kelionės“, – teigė „Maccabi“ strategas Odedas Kattashas.

Tel Avivo klubas šeštadienį ir pirmadienį sužaidė dvejas atnaujinto Izraelio čempionato rungtynes. Vis dėlto Eurolygoje „Maccabi“ dėl saugumo namų rungtynes vis dar žaidžia Belgrade, o ketvirtadienio akistata Kaune svečiams bus pirmoji išvyka po 3 savaičių.

„Stengsimės pasiruošti kiek galima geriau. Laukia nelengvos rungtynės. Galbūt karšta atmosfera mums bus į naudą“, – tęsė O.Kattashas, kurio auklėtiniai pastarąsias trejas Eurolygos rungtynes Belgrade žaidė prie tuščių tribūnų.

Imago / Scanpix nuotr./Odedas Kattashas
Imago / Scanpix nuotr./Odedas Kattashas

Tuo metu Kaune jau senokai nėra laisvų vietų – visi bilietai išpirkti ir į šį susitikimą, nors žalgiriečiai Eurolygoje yra įkritę į gilią duobę, pralaimėję penkerias rungtynes iš eilės.

„Jie geresnė komanda, nei rodo jų rezultatai, – perspėjo O.Kattashas. – „Žalgiris“ pralaimėjo daug atkaklių rungtynių jų pabaigose prieš gerus varžovus.“

„Manau, mūsų sėkmė priklausys nuo rungtynių tempo. Turime žaisti greitai, sustabdyti jų gynėjus ir gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių. Turėsime būti kieti gynyboje ir nutildyti jų lyderius puolime“, – žaidimo planu dalinosi pagrindinis „Maccabi“ įžaidėjas Lorenzo Brownas.

„Maccabi“ Kaune sutiks pažįstamų veidų. Tel Avive yra žaidęs ir „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas (2021–2022 m.) ir lemiamą savaitę pasitinkantis Austinas Hollinsas (2022–2023 m.), kuris su Lietuvos čempionais yra sudaręs laikiną sutartį.

„Bus smagu pasimatyti su Keenanu ir Austinu, – neslėpė „Maccabi“ kapitonas Johnas DiBartolomeo. – Mums tai labai svarbios rungtynės. Laukia karšta atmosfera, iš kurios tikimės ištrūkti su pergale.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Johnas Dibartolomeo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Johnas Dibartolomeo

„Maccabi“ ir „Žalgirio“ akistata užbaigs pirmąjį Eurolygos ratą. Tel Avivo ekipa su rezultatu 9-7 šiuo metu užima 10 vietą – paskutinę, reikalingą norint patekti bent į Eurolygos atkrintamąsias.

„Žalgiris“ nuo šios svajonės jau atsilieka 4 pergalėmis ir žengia 16-as.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas