Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Mačo herojumi tapęs L.Lekavičius: „Tai vienas svarbiausių metimų trumpoje mano karjeroje“

„Astroballe“ pragarą Lione Kauno „Žalgiris“ (8-14) paliko iškovojęs dramatišką pergalę. Atkakliame mūšyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 79:74 pranokę Vilerbano ASVEL (8-14) ekipą susilygino su pastarąja pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą.

Tai buvo antroji žalgiriečių pergalė Eurolygoje iš eilės bei antroji prieš ASVEL šį sezoną. Praėjusią savaitę žaliai balti namie pervažiavo Berlyno ALBA, o kitą savaitę Kaune lauks Pirėjo „Olympiakos“ klubo.

Lione kauniečių herojumi bei dvikovos MVP tapo Lukas Lekavičius, pelnęs 21 tašką (7/11 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud.), atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, kartą suklydo ir surinko 15 naudingumo balų.

Būtent 180 cm ūgio įžaidėjo dūris iš toli mačo pabaigoje sudavė svarbiausią smūgį ASVEL komandai.

„Tai vienas įspūdingiausių metimų mano trumpoje karjeroje. Džiaugiuosi, kad padėjau komandai iškovoti pergalę, – po dvikovos kalbėjo L.Lekavičius. – Žinojome, kad bus sunkios rungtynės. Treneris mus perspėjo, kad šioje arenoje bus sunku žaisti. Manau, kad labai gerai atsakėme į varžovų suduotą fiziškumą.“

Naudingiausiai „Žalgirio“ ekipoje žaidė amerikietis Thomasas Walkupas, pelnęs 11 taškų (2/4 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, suklydęs 2 kartus ir surinkęs 21 naudingumo balą.

VIDEO: Patenkintas Šaras parodijavo ir Luką Lekavičių

„Kova, kietumas ir fiziškumas visas 40 minučių atvėrė mums kelią į pergalę, – po pergalės sakė Th.Walkupas. – Žinoma, krepšinis yra atkarpų žaidimas. Kartais varžovams suteikėme lengvų taškų, bet mūsų charakteris šiandien buvo lemtingas. Eurolygoje negali atsipalaiduoti, po vieno mačo laukia kita sudėtinga kova. Po įtemptos rungtynių pabaigos dabar galime nusiraminti, bet ryt turėsime grįžti į darbą ir ruoštis kitai dvikovai.“

VIDEO: Mačo didvyriu tapęs L.Lekavičius šypsosi: karjeros metimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant