Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Madride – vėl pratęsimas: „Žalgiriui“ nusileidusi „Valencia“ tampė lyderių nervus

Išgyvenęs istorinį keturių pratęsimų trilerį praėjusią savaitę, Madrido „Real“ (19-2) savo sirgaliams padovanojo dar vieną pratęsimo dramą Eurolygoje. Chuso Mateo auklėtiniai šį kartą per papildomą laiką 96:86 (16:24, 19:16, 23:15, 24:27, 14:4) nugalėjo „Valencia“ (10-11) krepšininkus.
Walteris Tavaresas
Walteris Tavaresas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Prieš mažiau nei savaitę „Real“ sudalyvavo rungtynėse, kurios užtruko net 60 minučių – „karaliai“ per keturis pratęsimus 130:126 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“. Prieš tai Eurolygoje niekada nebuvo net trijų pratęsimų vienose rungtynėse.

Šį kartą „Real“ antrajame kėlinyje atsiliko 12 taškų skirtumu, bet panaikino jį ir nukėlė susitikimą į dramatišką pabaigą.

Sergio Llullo ir Facundo Campazzo tritaškiai sukūrė šeimininkams 3 taškų pranašumą (80:77) prasidėjus paskutinei minutei, kurį madridiečiai išsaugojo ir po savo bei varžovų atakų (82:79).

Lemiamam išpuoliui ketvirto kėlinio pabaigoje „Valencia“ turėjo vos 3,1 sek., bet jų svečiams užteko – Jaredas Harperis pataikė įspūdingą tritaškį nuo lentos ir išplėšė pratęsimą. Įdomu, kad tai buvo vienintelis gynėjo taiklus metimas iš toli, nors jų J.Harpelis atliko net aštuonis.

Vis dėlto pratęsime pasišakoti prieš Eurolygos lyderius „Valencia“ krepšininkai nepajėgė. Savo žvaigždžių tempiami čempionai susikrovė pranašumą ir iškovojo pergalę prieš komandą, kuri antradienį nusileido ir Kauno „Žalgiriui“.

Įspūdingai pasirodė Walteris Tavaresas, pagerinęs savo karjeros atkovotų kamuolių rekordą – jų milžinas iš Žaliojo Kyšulio sugriebė net 19. Jis dar pridėjo 18 taškų ir surinko 32 naudingumo balus.

„Real“ organizacija šiose rungtynėse ypatingai pagerbė savo legendą Sergio Llullą. Jis prieš kelias dienas Miunchene sužaidė savo 1047-ąsias rungtynes Madrido klube – tai naujas „Real“ rekordas.

Gynėjui buvo įteikti marškinėliai su skaičiumi „1047“, o tai aplodismentais palydėjo ne tik „Real“ žaidėjai ir sirgaliai, bet ir „Valencia“ krepšininkai.

„Real“: Facundo Campazzo 19 (4/6 trit., 7 rez. perd., 28 naud. bal.), Walteris Tavaresas 18 (7/14 dvit., 19 atk. kam., 32 naud. bal.), Sergio Llullas 16 (4/8 trit.), Džananas Musa 13, Mario Hezonja 10 (6 atk. kam.).

„Valencia“: Brandonas Daviesas 19 (3/7 trit.), Chrisas Jonesas 17 (3/6 trit.), Stefanas Jovičius 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas