Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22

Madrido „Real“ atstovai – apie alkaną „Žalgirį“ ir prarastą tašką Kaune

Eurolygos krepšinis grįžta po trumpos nacionalinių taurių pertraukos. Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išvykoje sieks antrą kartą šį sezoną įkąsti Madrido „Real“ ekipai, kuri žada nekartoti Nemuno saloje padarytų klaidų.

Karališkasis klubas per pirmąsias 23-ejas sezono rungtynes laimėjo 16 kartų ir Eurolygos lentelėje žengia antroje vietoje. Tuo metu Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 13 pergalių per 24 mačus ir yra devintas.

Pirmąją tarpusavio akistatą Nemuno saloje 81:72 laimėjo Kazio Maksvyčio kariauna.

„Kaune mes kentėjome nuo „Žalgirio“ diktuoto intensyvumo. Jie žaidė vieningai, o mes neišnaudojome savų galimybių iškovoti pergalę, – sakė Chusas Mateo. – Į Madridą jie atvyko alkani laimėti, nes vis dar kovoja dėl vietos atkrintamosiose. „Žalgiris“ turi grupę gerų žaidėjų, visada žaidžia gerai ir su didžiuliu intensyvumu. Turime parodyti didesnę energiją nei kad demonstravome praėjusiuose mačuose. Turime išlikti protingi, išlaikyti aukštą intensyvumą ir žaisti kuo įmanomą geriau, nesvarbu, ar tuo metu ir taip jau žaidžiame nuostabų krepšinį. Svarbiausias dalykas mums – rasti tinkama požiūrį ir siekti pergalės nuo rungtynių pradžios.“

Jei „Žalgiris“ rungtynes Ispanijos sostinėje pasitinka pakylėtomis nuotaikos po laimėtos Karaliaus Mindaugo taurės (KMT), „Real“ žaidėjai Ispanijos karaliaus taurėje nepateko į finalą.

Be to, jau dabar aišku, kad Madrido komandai nepadės Sergio Llullas, o klaustukų yra ir dėl Džanano Musos ir Walterio Tavareso.

„Kauno „Žalgiris“ yra labai kietas varžovas, kuris šį sezoną žaidžia puikiai. Jie yra aukštai ir turnyrinėje lentelėje bei nori patekti į atkrintamąsias, o mes jau ir taip pralaimėjome mačą Kaune, kuriame keletą „Žalgirio“ žaidėjų sužaidė nuostabiai. Mes neradome būdų kaip juos sustabdyti, – sakė Mario Hezonja. – Turime atsitiesti po pralaimėjimo Ispanijos taurėje ir būti pasiruošę 100 proc. rungtynėms bei kautis dėl pergalės, kuri leisti išlikti lentelės viršutinėje dalyje. Svarbu bus koncentruotis į save, į savo gynybą ir savo puolimą. Turime ištaisyti klaidas ir augti kaip komanda.“

Rungtynių pradžia – ketvirtadienį 21.45 valandą Lietuvos laiku Madride.

VIDEO: „Eurolygos diena“: didžiųjų klubų šventės ir klystkeliai bei Madrido „Real“ silpnoji vieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas