Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27

Mareko interviu gadinęs Šaras: „Puolime sužaidėme nuostabias rungtynes“

Šarūnas Jasikevičius jau ne pirmą kartą treniravo komandą akistatoje prieš Kauno „Žalgirį“, tačiau pirmąsyk tą darė tūkstančių sirgalių akivaizdoje. Bet net ir gausios žalios spalvos pajėgos Katalonijoje nei Šaro, nei jo auklėtinių iš vėžių neišmušė – „Barcelona“ išrašė „Žalgiriui“ dešimtą pralaimėjimą šį sezoną.

Šarūnas Jasikevičius plačiai išsišiepęs paspaudė ranką Jure Zdovcui prieš rungtynes ir įteikė jam kepurėlę su „Barcelona“ simbolika.

Bet jau po keliolikos minučių Šaro veidas buvo rūstus.

500 sirgalių užkurti žalgiriečiai galingai pradėjo susitikimą „Palau Blaugrana“ arenoje ir sužaidus trečdalį kėlinio pirmavo 11:5.

Situaciją pakeitė du Šaro sprendimai: griebtis minutės pertraukėlės ir po jos į aikštę išleisti Roką Jokubaitį.

VIDEO: Barselonoje – „Žalgirio“ sirgalių skanduotės, zelando šokis ir Šaro šypsena

Lietuvio užkurtas „Barcos“ puolimas lyg viesulas ėmė talžyti „Žalgirį“ ir devynių minučių atkarpą katalonai laimėjo 24:8 bei susikrovė dviženklę persvarą.

Nors iš Lietuvos, Švedijos, Jungtinės Karalystės ir kitų valstybių ilgą kelią iki Barselonos sukorę „Žalgirio“ aistruoliai nemažino apsukų ir palaikė savo numylėtinius, vaisių tai nedavė.

„Gal kažkiek kontakto lygį pakėlėme, – apie pokyčius, įvykusius po sunkios rungtynių pradžios, sakė Š.Jasikevičius. – Pirmos minutės tikrai mane labai sujaudino, jie veržėsi labai lengvai į vidų, neatsitvėrėme kovoje dėl kamuolių, paleisdavo juos į stipriąsias puses. Paskui labai gerai, kad tie, ties kuriais „Žalgiris“ rizikavo, pataikė. Tai atvėrė mums visą aikštelę ir tikrai sužaidėme puikias rungtynes puolime, bet gynyboje... Prastai tikrai.“

Šaras po mačo ir pasiektos pergalės 96:73 nestokojo geros nuotaikos.

Jis ne tik į kelis klausimus atsakė su šypsena, bet ir pamėgino išgąsdinti su Lietuvos žurnalistais bendravusį Mareką Blaževičių.

„Netrūko energijos, gerai varei“, – replikavo Šaras į Mareko komentarą, bet išgirdęs žalgiriečio atsakymą staigiai pasitraukė į šalį.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus pokštas Mareko Blaževičiaus interviu metu

„Barcelona“ strategas po pergalės kalbėjo ir apie Roką Jokubaitį, galimą papildymą dėl traumos ilgam iškritus Nickui Calathesui ir garsius abiejų komandų sirgalius „Palau Blaugrana“ tribūnose.

– Rokas Jokubaitis buvo puikus. Kiek esate patenkintas jo progresu Barselonoje?

– Viskas gerai. Jis atvažiavo čia su idėja, kad žais visas minutes, kokios tik įmanomos. Jis vienas iš tų, kurie per treniruotes labai stumia mūsų lyderius ir tuo pačiu metu, sudėjus visus dalykus, jis labai tobulėja.

VIDEO: Jokubaičio karjeros šou: Kauno „Žalgirį“ baudė nuostabus Roko žaidimas

– Kiek sujaudino tas palaikymas, kai abiejų komandų sirgaliai per minutės pertraukėlę skandavo „Šarai, Šarai“?

– Tikrai? Negirdėjau. Malonu visą laiką būti palaikomam. Žinojome, kad atvažiuoja labai daug sirgalių, jų buvo dar daugiau, negu tikėjomės. Pagal išgirstas replikas per rungtynes supratau, kad pusė jų rungtynių net nematė, nes buvo geroje formoje (šypsosi). Smagu, labai daug lietuvių atvažiuoja ir į šiaip rungtynes, nebūtinai su „Žalgiriu“.

– Šiandien neturėjote Brandono Davieso. Kaip priėmėte sprendimą jį išleisti į Ugandos rinktinę?

– Sprendimas buvo priimtas dar gal rugpjūčio mėnesį.

– Jure Zdovcas senas jūsų bičiulis. Ar tenka pabendrauti apie „Žalgirio“ reikalus?

– Taip, kažkiek bendravom prieš rungtynes. Manau, kad „Žalgiris“ stoja į savo vietą. Jure tikrai įvedė komandai solidumo, labai aiškius vaidmenis, labai aiškias situacijas. Manau, kad tikrai išnaudoja žaidėjus, daugelis jų žaidžia pagal savo galimybes. Kažko to ir tikėjausi, kai pasirašė su Jure, tikėjausi, kad bus solidumas, viskas prasidės nuo gynybos, fiziškumo. Be šitų dalykų Eurolygoje sunku kovoti.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Jure Zdovcas
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Jure Zdovcas

– Ar buvo lengvesnis pasiruošimas rungtynėms, kai didžiąją dalį varžovų esate pats treniravęs?

– Aišku, kad žaidėjus ir jų charakteristikas žinai, bet galbūt teisingi buvo Jure žodžiai, kad treneris gali viską žinoti, bet svarbiausia, ką žino žaidėjai ir kaip jie viską perkelia į rungtynes. Gynyboje tikrai nepavyko, o puolime sužaidėme nuostabias rungtynes.

– Šiandien paaiškėjo, kad Nickas Calathesas iškrito šešioms savaitėms iš rikiuotės. Ar nežadate ieškoti pastiprinimo įžaidėjo pozicijoje?

– Žiūrime, visą laiką žiūrime. Visą laiką bendraujame su generaliniu vadybininku, su asistentais, su agentais. Žiūrėsime gal kažką.

– O kol pastiprinimo nėra, ar Rokas Jokubaitis pasiruošęs žengti žingsnį į pagrindinio įžaidėjo vaidmenį?

– O ką siūlote leisti? Eiti pačiam? Nelabai (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas