Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 22

Maskvos CSKA bosas atskleidė klubo biudžetą ir prakalbo apie chaosą Europoje

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas davė išsamų interviu leidiniui „Izvestija“, kuriame atskleidė klubo biudžetą ir aptarė pokyčius Eurolygoje.
Andrejus Vatutinas ir Dimitris Itoudis
Andrejus Vatutinas ir Dimitris Itoudis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Klubo vadovas teigė, kad kitą sezoną CSKA krepšininkų atlyginimams išleis 26 mln. eurų. A.Vatutinas pabrėžė, kad net teoriškai negalėjo išsaugoti visų lyderių, kurie paliko klubą dėl naujų finansinių taisyklių, kurias diegia Eurolyga.

Pagal jas, klubo savininkas negali klubo biudžetui duoti 65 proc. sumos. Eurolyga taip siekia, kad klubai daugiau uždirbtų.

Maskvos klubas, kaip ir Kauno „Žalgiris“ turi ilgalaikę sutartį su Eurolyga ir dėl vietos turnyre gali nesijaudinti. Tačiau Eurolyga paskelbė, kad nuo kito sezono nebus garantuotos vietos kitai geriausiai VTB Jungtinės lygos komandai.

A.Vatutinas tikisi, kad šis klausimas bus išspręstas ir rusai turės antrą komandą stipriausiame Europos krepšinio turnyre.

Tiesa, CSKA prezidentas pabrėžė, kad Rusijos lyga yra ypač nepatraukli legionieriams: „Rusijoje reitingai yra labai žemi. Jeigu žaidėjas sulaukia dviejų vienodų pasiūlymų iš Rusijos ir Ispanijos, tai jis pasirinks ispanus.“

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./CSKA vadovas Andrejus Vatutinas (viduryje) džiaugiasi dar vienu titulu.
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./CSKA vadovas Andrejus Vatutinas (viduryje) džiaugiasi dar vienu titulu.

A.Vatutinas Eurolygos pokyčius sieja su noru lygiuotis į NBA.

„Ateis tas laikas, kai Eurolyga bus uždara lyga ir klubai nežais nacionaliniuose čempionatuose. Jau dabar yra didžiulis skirtumas tarp sirgalių susidomėjimo tarptautiniais turnyrais ir vietine lyga. Sirgaliams tiesiog lengviau sekti savo komandą viename turnyre“, – pranašavo CSKA bosas.

Rusas taip pat stebėjosi Europos krepšinyje įsitvirtinusiu chaosu, kurio niekas nesprendžia: „Čia gi tikras chaosas. Eurolyga, Europos taurė, Čempionų lyga, FIBA Europos lyga, nacionalinės lygos, besikertantys su čempionatais FIBA rinktinių atrankos turnyrai... Tai atbaido investuotojus. Paradoksas tas, kad visi atrodo tuo patenkinti. Visi kažkaip nurimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas