Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 26

„Mažas ir aštrus“ vos negrįžo į „Žalgirį“: Šaras prašė Luko Lekavičiaus

„Mažas, aštrus ir gali pataikyti iš toli“ – taip atrodė juokais paleistas Šarūno Jasikevičiaus skelbimas „Žalgiris“ ieško įžaidėjo“. Kauno „Žalgirio“ kriterijus atitinka nedidukas gynėjas, kuris penktadienio vakarą Atėnų OAKA arenoje taps „Žalgirio“ varžovu. 24sek šaltiniai Graikijoje informuoja, kad „Žalgiris“ vasarą siekė susigrąžinti Luką Lekavičių.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24sek žiniomis, „Žalgiris“ kreipėsi į Atėnų „Panathinaikos“ klubą dar po to, kai įsigijo pagrindinį įžaidėją Nate'ą Woltersą.

Tačiau PAO treneris Xavi Pascualis nebuvo linkęs paleisti 24 metų atakų organizatoriaus. L.Lekavičius 2017-ųjų vasarą su „Panathinaikos“ sudarė dvejų metų kontraktą, bet klubas turėjo galimybę iki liepos 1-osios nutraukti įsipareigojimus.

Nepaisant nelengvo sezono Eurolygoje Nicko Calatheso šešėlyje, X.Pascualis neturėjo nė menkiausios dvejonės dėl L.Lekavičiaus ateities Atėnuose.

24sek šaltinių teigimu, šį sezoną L.Lekavičiaus uždarbis „Panathinaikos“ siekia apie 450 tūkst. eurų.

Po ilgų paieškų „Žalgiris“ sucementavo gynėjų grandį su Leo Westermannu ir Derricku Waltonu, o Leka Graikijoje vadinamas mažylis pradėjo antrąjį savo sezoną išradingose Xavi Pascualio schemose.

L.Lekavičiaus prisistatymas Graikijos čempionato starte nustebino vietinius. Lietuvis rungtynėse su „Ifestos“ prametė visas 4 baudas – tai buvo mažiau tikėtina, nei kad medis užvirstų ant jūsų automobilio.

Nekantrūs Graikijos žurnalistai ėmė čirškinti L.Lekavičių. Jie samprotavo, kad gynėjas nesusitvarko su įtampa pasitikdamas jo karjerai reikšmingą sezoną, kuris lems jo ateitį Atėnuose ir Eurolygos elito klubuose.

Pirmajame Eurolygos mače su Tel Avivo „Maccabi“ Nicko Calatheso dubleris ant parketo praleido tik pusketvirtos minutės. Po pertraukos atėjus N.Calatheso poilsio akimirkai, X.Pascualis įžaidėjo pareigas patikėjo ne lietuviui, bet Nikos Pappui.

Tačiau L.Lekavičius sklaido abejones. Praėjusiame Eurolygos ture Leka prie „Panathinaikos“ pergalės prieš Gran Kanarijos „Herbalife“ prisidėjo 16 taškų ir 17 naudingumo balų. Tai buvo geriausi jo rodikliai per pusantrų metų Atėnuose.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ kelyje į Eurolygos olimpą sugrįžti siekiantis varžovas (2/5)

Graikus labiau nei taškai džiugino L.Lekavičiaus žaidimo organizavimas. Graikijos čempionato mūšiuose su Salonikų „Aris“ jis atliko 6, su „Lavrio“ – 7 rezultatyvius perdavimus.

Graikijos apžvalgininkai 24sek pasakoja, kad L.Lekavičius šį sezoną atrodo labiau užtikrintas ir tapo kokybišku N.Calatheso dubleriu.

Labai svarbu, kad L.Lekavičių į Atėnus pasikvietęs X.Pascualis labai tiki lietuviu ir tikės juo iki paskutinių rungtynių.

Graikijos krepšinio specialistai pasiskirstę į dvi stovyklas. Vieniems L.Lekavičiaus žaidimo stilius imponuoja kaip priešingybė N.Calathesui. Kitiems kelia dvejonių smulkus įžaidėjo sudėjimas, centimetrai ir ribotos galimybės gynyboje.

Ar L.Lekavičius pateisins prestižinės Eurolygos organizacijos lūkesčius ir padės PAO sugrįžti į finalo ketvertą, parodys 2018-2019 m. sezonas.

Ir L.Lekavičiaus statusas spręsis ne Graikijos čempionate, o Eurolygoje. Kad ir tokiuose mūšiuose kaip su Kauno „Žalgiriu“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kokių rezervų neišnaudoja „Žalgiris“? (1/5)
VIDEO: „Eurolygos diena“: Milas apie garsųjį „Fenerbahče“ pribaigusį tritaškį ir geriausią darbą pasaulyje (3/5)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai