Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03 /09:51

Mindaugui Kuzminskui – reikšmingos naujienos iš Milano biuro

Mindaugo Kuzminsko ateitis Milane pakibo ant plauko. Po fiasko pasibaigusio pasirodymo Italijos čempionate, durimis trenkė klubo prezidentas Livio Proli, pranešęs apie reikšmingas naujienas Milano „Olimpia“ klube.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Į Eurolygos ketvirtfinalį nepatekęs, iš Italijos taurės varžybų jau ketvirtfinalyje, o nacionaliniame čempionate – pusfinalyje 0-3 kritęs Milano klubas nekeis trenerio.

Tą patvirtino iš „Olimpia“ prezidento pareigų atsistatydinęs Livio Proli, praėjusią savaitę dalyvavęs klubo valdybos susirinkime.

Nuo 2017-ųjų Milano komandai vadovaujantis Simone Pianigiani su „Olimpia“ turi dar vienerių metų sutartį.

„Baigėme sezoną kiek pavargę po pasirodymo Eurolygoje. Traumos ir labai sunkus Eurolygos sezonas padarė savo, – Italijos žiniasklaida cituoja L.Proli. – Mes bandėme kitokį požiūrį, stengėmės išlaikyti ritmą visą sezoną, tačiau pabaigoje buvome išsunkti. Laimėjo geresnė komanda.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simone Pianigiani
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simone Pianigiani

Sutartį su „Olimpia“ ir kitam sezonui turi Artūras Gudaitis, o Mindaugo Kuzminsko kontraktas baigėsi su paskutinėmis pusfinalio serijos rungtynėmis su Sasario „Dinamo“.

L.Proli konkrečiai apie M.Kuzminską neužsiminė, tačiau 24sek žiniomis, labai maža tikimybė, kad 29 metų 206 cm ūgio puolėjas liks Milane. Ypač, kai iš posto neverčiamas S.Pianigiani, kurio žaidimo schemose lietuvis nesulaukė dėmesio.

Eurolygoje M.Kuzminskas gaudavo tik vid. po 17 žaidimo minučių – mažiausiai nuo 2014-ųjų, kai debiutavo Malagos „Unicaja“ klube. Per trumpą žaidimo laiką krepšininkas spėdavo įmesti vid. 8,5 taško (51,4 proc. dvit., 46,9 proc. trit.), atkovoti 3,3 kamuolio (1,3 puolime), ir rinkti 8,8 naudingumo balo.

24sek šaltinių teigimu, M.Kuzminsku domisi būrys Eurolygos ir Europos taurės klubų. „Žalgiris“ pats viešai pripažino, kad M.Kuzminskas kviečiamas ir į Kauną.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Mike'as Jamesas baigė sezoną su Eurolygos trofėjumi (rezultatyviausio turnyro žaidėjo prizas), bet komanda nelaimėjo nieko, išskyrus Italijos supertaurę. Tai turėtų tapti pamoka kitam sezonui, – netiesioginę žinutę siuntė L.Proli. – Sudėtyje bus smulkių korekcijų, gal 2-3 pasikeitimai. Bet svarbiausia bus perkonstruoti komandos kultūrą.

Turime per daug talento – mums reikia daugiau asmenybių ir kieto charakterio.“

Milane kitą sezoną turėtų likti visi dviženklį taškų skaičių Eurolygoje rinkę lyderiai: M.Jamesas (vid. 19,8 tšk.), Jamesas Nunnally (vid. 14,1 tšk.), Vladimiras Micovas (vid. 13,9 tšųk.), Artūras Gudaitis (vid. 12,5 taško) ir Nemanja Nedovičius (vid. 11,5 taško). Taip pat – svarbūs rotacijos žaidėjai priekinėje linijoje Kalebas Tarczewskis ir Jeffas Brooksas.

Vis dėlto pirmadienio rytą „La Gazzetta dello Sport“ pranešė, kad nepaisant L.Proli žodžių, S.Pianigiani gali būti pakeistas.

Italijos žiniasklaidos duomenimis, „Olimpia“ šeimininkas Giorgio Armani turi du kelius. Vienu atveju, palikti S.Pianigiani, nors tai nėra labai tikėtina, nes išeinantis L.Proli strategui sudarė tvirtą užnugarį.

Antrasis kelias, anot „La Gazzetta dello Sport“, rasti naują vadovą ir perrinkti komandą. Italų žiniasklaidos duomenimis, „Olimpia“ domisi Maurizio Gherardini ir Claudio Coldebella. Esą tarp kandidatų treniruoti Milaną yra Ettore Messina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant