Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 10

Motyvuoto ir agresyvaus „Žalgirio“ laukianti „Panathinaikos“: „Mums tai bus lyg finalas“

Nors beveik 19 tūkstančių sirgalių talpinanti OAKA arena Atėnuose penktadienį bus tuščia, o vietos „Panathinaikos“ šį sezoną gero žaidimo dar nedemonstruoja, tačiau lengvų rungtynių Kauno „Žalgirio“ krepšininkams Graikijos čempionė nežada. „Mums tai bus lyg finalas“, – prieš mačą kalbėjo vyriausiasis PAO treneris Georgios Vovoras.

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo pastarąsias šešerias rungtynes Eurolygoje bei nukrito į 11-ąją turnyrinės lentelės vietą. Viena pergale mažiau turintys Atėnų krepšininkai žengia 13-oje pozicijoje.

Tiesa, Georgios Vovoro auklėtiniai praėjusią savaitę Milane per antrąją susitikimo dalį pelnė 50 taškų bei iškovojo pergalę 80:77. Po trijų dienų Graikijos čempionate „Panathinaikos“ išvykoje 79:53 sudaužė Nikėjos „Ionikos“ krepšininkus.

„Šį sezoną Eurolygoje, kai rungtynės veja rungtynes, mes norime pamiršti buvusį mačą ir ruoštis kitai dvikovai. Net jei kalbame apie didžiules pergales. Rungtynės Milane jau yra praeitis, mūsų priešakyje svarbus mačas. Kausimės prieš komandą, kuri bus labai motyvuota, nes patyrė šešis pralaimėjimus iš eilės. Tikimės sunkių rungtynių. „Žalgiris“ yra labai agresyvi komanda, kuri bando kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių. Šioje komandoje yra gerai besiveržiančių žaidėjų, tad turėsime demonstruoti gerą asmeninę gynybą. Tai mačas, kuriame reikės kontroliuoti ritmą, atkovotus kamuolius ir gynybą po krepšiu“, – akcentus prieš penktadienio mūšį, kuris Atėnuose startuose 21 val., kalbėjo 43-ejų Georgios Vovoras.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Georgios Vovoras
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Georgios Vovoras

Graikai turėjo trejas rungtynes per penkias dienas, o Eurolygos mūšiui pasiruošti turės tris dienas. „Panathinaikos“ vairininkas neakcentavo tvarkaraščio, bet pabrėžė naująją „Žalgirio“ filosofiją, kuri nekinta nepriklausomai nuo įvykių aikštelėje.

„Nuo sezono starto sakėme, kad COVID-19 akivaizdoje daugybė faktorių lemia rungtynių nugalėtoją. Bet mes suprantame sunkumus ir bandome su jais kovoti. Sunkus tvarkaraštis gali pasikeisti, jei laimėsime, – dėstė G.Vovoras. – Laukia rungtynės, kurias būtina laimėti. Mums tikrai netrūksta motyvacijos. Progresą savajame žaidime privalome tęsti. Į rungtynes su „Žalgiriu“ žiūrime lyg į finalą. Manau, kad būsime pasiruošti kovai visas 40 minučių. „Žalgiris“ turi savitą filosofiją ir ji nesikeis, pirmaus ar pralaiminės jie 10-20 taškų. Jie žais taip pat, o tai „Žalgirį“ daro dar labiau pavojingu. Turime išlikti rimti ir susikoncentravę visas 40 minučių. Tai raktas į pergalę. Bloga ataka negali atsispindėti blogoje gynyboje. Turime sumažinti šiuos skirtumus, jei norime kilti į viršų.

„Žalgiris“ – daugiausiai dvitaškių metimų atliekanti Eurolygos komanda. Daugybė gynėjų, kurie įlenda į baudos aikštelę bei kuria žaidimą. Reikia paminėti ir tą faktą, jog „Žalgiris“ gerai kovoja dėl kamuolių puolime.“

VIDEO: „urBONUSas“: vidinis „Žalgirio“ susirinkimas, nemeilė D.Sirvydžiui ir avarinis „Rytas“

Abi komandos nespindi gynyboje. „Žalgiris“ vidutiniškai praleidžia po 80,5 taško (13 vieta Eurolygoje), o gynybos reitingas – 117,7 (18 vieta).

„Panathinaikos“ pagal praleidžiamus taškus (vid. 84,2) yra priešpaskutiniai turnyre, nusileisdami tik Maskvos srities „Chimki“ vid. 87,7).

Graikų gynybos reitingas – vidutiniškai 116 praleistų taškų per 100 atakų – 16.

Praėjusią savaitę Milane triumfavusi „Panathinaikos“ po ilgosios pertraukos praleido 35 taškus, o pelnė – 50.

„Gynyba yra mūsų problema. Tai dalykas, kurį norime gerinti. Kaip aš dažnai kartoju žaidėjams, mūsų puolimas kenkia mūsų gynybai. Mes laimime tuos mačus, kuriuose ginamės gerai. Tai vienintelis kelias į sėkmę“, – teigė G.Vovoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas