Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

Mūšiui pasiruošęs I.Kokoškovas: „Žalgiris“ – vienas sunkiausių varžovų Eurolygoje“

Šios rungtynės jau sulaukė „mažojo finalo“ etiketės. Kauno „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahče“ konkuruoja dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose, tuo metu Turkijos klubo vyriausiasis treneris Igoris Kokoškovas prieš artėjantį didžiulės svarbos mačą gyrė tiek Lietuvos čempionus, tiek jų vairininką Martiną Schillerį.
Igoris Kokoškovas
Igoris Kokoškovas / Euroleague.net nuotr.

Igoris Kokoškovas ir Martinas Schilleris – bičiuliai, kartu dirbę „Utah Jazz“ organizacijoje NBA. Serbas buvo dešinioji vyriausiojo trenerio Quino Snyderio ranka, tuo metu austras dirigavo dublerių komandai „Salt Lake City Stars“.

Pirmąją tarpusavio akistatą Kaune gruodžio viduryje net 99:62 laimėjo M.Schilleris ir jo kompanija.

Tai buvo juodas „Fenerbahče“ periodas, kurio metu Turkijos klubas laimėjo vos kartą per 8 mačus.

Tuomet į Stambulą atvyko Marko Guduričius, traumas išsigydė lyderiai Nando De Colo ir Janas Vesely, o iš pelenų pakilusi „Fenerbahče“ iškovojo net 12 pergalių per 14 mačų.

Likus penkiems turams iki reguliaraus sezono pabaigos, Turkijos milžinas žygiuoja 7-oje Eurolygos vietoje, „Žalgiris“ – 11-oje.

Ketvirtadienio dvikova „Ulker“ sporto salėje bus tarsi mažasis dėl vietos atkrintamosiose konkuruojančių ekipų finalas.

„Vienas sunkiausių varžovų Eurolygoje, – apie „Žalgirį“ kalbėjo Igoris Kokoškovas. – Dvylika žaidėjų žaidžia kartu, lyg kumštis. Žaidime matyti tradicinė Lietuvos krepšinio mokykla bei keli geri papildymai. Joffrey Lauvergne'as šį sezoną žaidžia puikiai. Aš labai laimingas dėl trenerio Martino Schillerio, kuris atliko puikų darbą.“

Pergalingoje atkarpoje „Fenerbahče“ rodo antrą puolimo bei dešimtą gynybos reitingus Eurolygoje, pataikymas iš toli (42,4 proc.) – antras Eurolygoje, o dvitaškių (62,6 proc.) – pirmas. Šioje serijoje „Fenerbahče“ atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų visame turnyre – vidutiniškai po 21,6 per mačą.

„Mes turime apsaugoti savo namų aikštelę. Tai sezono pabaiga, o mes puikiai suprantame, kad kiekvienas mačas yra ypač svarbus“, – pridėjo „Fenerbahče“ strategas.

Treneriui dėl mačo svarbos pritarė 20-metis 201 cm ūgio auklėtinis Tarikas Biberovičius.

„Mūsų laukia labai svarbios rungtynės. Turime atsitiesti po paskutinio mačo, pradėti dvikovą su energija, išlaikyti ją ir pasiekti pergalę“, – sakė universalus „Fenerbahče“ gynėjas.

Mačo Stambule pradžia – 19.45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas