Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 27

MVP iš rankų paleidęs Nikola Mirotičius: „Niekas neprisimena tokių apdovanojimų“

Didžiąją sezono dalį „Barcelona“ vedlys Nikola Mirotičius buvo laikomas pagrindiniu pretendentu iškovoti Eurolygos sezono MVP apdovanojimą, tačiau finišo tiesiojoje ispaną aplenkė buvęs žalgirietis Vasilije Micičius. Kaip spaudos konferencijoje prieš finalo ketvertą sakė pats N.Mirotičius, tokie pripažinimai jam nerūpi. Svarbiausia yra laimėti titulą.
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / Euroleague.net

„Barcelona“ po septynerių metų pertraukos sugrįžo į Eurolygos finalo ketvertą, į kurį Katalonijos pasididžiavimą atvairavo 45-erių lietuvis Šarūnas Jasikevičius.

Iki titulo Šarui su kompanija liko du žingsniai – pusfinalyje lauks Milano „Olimpia“ egzaminas, o sėkmės atveju pagrindinėje sezono scenoje „Barcelona“ jėgomis tikrinsis prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir Maskvos CSKA poros nugalėtoją.

Šarūnas Jasikevičius yra vienas tų, kuris žino kaip reikia laimėti Eurolygą. Jis, kaip žaidėjas, tą padarė keturiskart su trimis skirtingomis komandomis.

N.Mirotičius sieks pirmosios pagrindinio Europos klubinio turnyro karūnos.

„Jaučiuosi palaimintas, kad esu čia, – sakė naudingiausias ekipos žaidėjas Nikola Mirotičius. – Mano pagrindinis tikslas atvykstant į Barselona buvo Eurolygos titulas. Dabar sėdžiu su žmonėmis, kurie yra iškovoję ne vieną tokį trofėjų. Jaučiu, kad ateina ir mano laikas. Nenoriu savęs papildomai spausti, tiesiog kuo įmanoma labiau padėti komandai. Aš labai motyvuotas.“

Madrido „Real“ sistemos auklėtinis prie aršiausio karališkojo klubo varžovo prisijungė 2019-aisiais metais, po penkerių metų NBA, bei sukėlė didžiules aistras Ispanijos sostinėje.

Nors, kaip minėjo pats N.Mirotičius, toks perėjimas jam kainavo daugybę draugų, grangiausiai apmokamas Europos krepšininkas staigiai tapo esmine „Barcelona“ figūra bei kovoja dėl visų įmanomų titulų.

Šaro auklėtinis šiame reguliariajame sezone buvo naudingiausias turnyro krepšininkas (16,9 tšk., 22 naud. bal.), tačiau užgeso ketvirtfinalio serijoje su Sankt Peterburgo „Zenit“, kurioje rinko po 8,6 taško bei 7,6 efektyvumo rodiklį.

Paskutinę akimirką iš katalono Eurolygos sezono MVP trofėjų nugvelbė Stambulo „Anadolu Efes“ įžaidėjas Vasilije Micičius, praeityje rungtyniavęs Kauno „Žalgiryje“.

„Aš nieko nepralaimėjau. Esu ten, kur ir norėčiau būti. Būtų buvę malonu iškovoti MVP, bet gal tik kelioms sekundėms. Niekas neprisimena individualių apdovanojimų. Jie prisimena komandinius pasiekimus“, – sakė „Barcelona“ žvaigždė.

Pusfinalio mūšis tarp „Barcelona“ ir „Olimpia“ ekipų – penktadienį 22 val. Lietuvos laiku Kelno mieste Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas