Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21

MVP tapęs W.Tavaresas stojo mūru už „Real“ trenerį: „Jūs turite jo atsiprašyti!“

Kai jau atrodė, jog 2023-ieji metai amžinai primins Pirėjo „Olympiakos“ lyderį Sašą Vezenkovą, Madrido „Real“ vėl išsigelbėjo ir tapo Kaune organizuoto Eurolygos finalo ketverto nugalėtoja. Naudingiausiu finalo ketverto krepšininku išrinktas Ispanijos komandos milžinas Walteris Tavaresas.

Tikriausiai visi „Žalgirio“ arenoje susirinkę žurnalistai jau buvo pasiruošę savo balsą naudingiausio Eurolygos finalo ketverto žaidėjo rinkimuose skirti dominavusiam Pirėjo „Olympiakos“ lyderiui Saša Vezenkovui, bet Madrido „Real“ ir vėl išsigelbėjo.

Keliskart rungtynėse sugrįžę Chuso Mateo auklėtiniai lemiamoje atkarpoje galiausiai perlaužė varžovą.

Likus 2 minutėms iki susitikimo pabaigos, „Olympiakos“ pirmavo 78:72, bet tuomet 5 taškais atsakė Sergio Rodriguezas, o lemiamą dūrį smeigė iki tol nė taško nepelnęs Sergio Llullas.

Tai jau 11-asis istorijoje „Real“ iškovotas Eurolygos čempionų titulas, nors dar prieš tris savaites Madrido ekipa ketvirtfinalio serijoje 0-2 atsilikinėjo prieš Belgrado „Partizan“.

Finalo ketverto MVP apdovanojimas pirmą kartą istorijoje iškeliavo į Žaliojo Kyšulio salą pas 31-erių Walterį Tavaresą, kuris pusfinalyje ir finale fiksavo po 16,5 taško, 12,5 atkovoto kamuolio, 2 blokus ir 29,5 naudingumo balo.

Antrą kartą karjeroje Eurolygos čempionu tapęs W.Tavaresas stojo mūru už trenerį pasakydamas kalbą, kuri net pravirkdė šalia sėdėjusį „Real“ vairininką Chusą Mateo.

„Nežinau, kaip apibūdinti dabartinius savo jausmus, nes emocijos manyje dar kunkuliuoja, – po pergalės Eurolygos finale kalbėjo Walteris Tavaresas. – Noriu pasveikinti šį vyruką (paplekšnoja per petį šalia sėdinčiam treneriui Chusui Mateo). Jis kentėjo daugiau už mus. Jis stengėsi visus sudėlioti į savo vietas, kad žaistume kartu ir kartu kovotume už šį klubą. Kiekvienam treneriui ir žaidėjui pirmieji metai Madride yra sudėtingi. Turite suprasti, kad labai sudėtinga treniruoti tokį klubą kaip „Real“. Noriu pasveikinti jį, nes mes laimėjome dėl jo ir dėl to, kad jis tikėjo mumis. Žmonės išorėje netikėjo mumis ir netikėjo šiuo treneriu. Jis nusipelnė šio titulo. Jūs turite jo atsiprašyti, nes kritikos ir abejonių Chuso atžvilgiu buvo labai daug. Visi kalba apie kitus trenerius, bet ne Chusą. Jis yra bosas ir jis turi būti minimas viename sakinyje su Madridu. Visi nuopelnai keliauja treneriui. Jei ne Chusas, mes nebūtume laimėję. Jis šitos pergalės nusipelnė labiau už kitus. Jis vienas geriausių žmonių, kokį tik esu sutikęs per savo gyvenimą. Laimėti Madride yra sudėtinga, nes čia yra daug alfa charakterių. Visi nuopelnai dėl šio titulo keliauja Chusui Mateo.“

221 cm ūgio „Real“ milžinas tapo trečiuoju vidurio puolėju šiame tūkstantmetyje, kuris sulaukė tokio pripažinimo. 2000-aisiais šį prizą gavo Atėnų „Panathinaikos“ centras Željko Rebrača, 2018-aisiais – Stambulo „Fenerbahče“ vidurio puolėjas Ekpe Udoh.

„Tai man reiškia labai daug, – apie retai aukštaūgių laimimą MVP kalbėjo W.Tavaresas. – Kiekvienas mačas yra sudėtingas. Kiekviename mače turiu perprasti, kaip turėčiau gintis. Atlikome puikų darbą gynyboje. Jausmas toks, kad visada ginuosi prieš ketvirtus numerius, nebent žaidžiu prieš Moustapha Fallą ar Taricką Blacką. Jie žaidžia kaip vidurio puolėjai, kaip aš. Gerai, kad šiandien turėjau tokią progą, nes sezono metu tai pasitaikydavo retai.“

W.Tavaresas buvo kertiniu žaidėju ir ketvirtfinalio serijoje, kai „Real“ išlipo iš 0-2 duobės. Maža to, atkrintamosiose jis žaidė traumuotas.

„Gydytojai ir fizioterapeutai man padėjo labai ir palaikė. Man teko daug ką praeiti. Išlikau pozityvus, nors visi kalbėjo, kad mano sezonas galimai baigtas. Man skaudėjo kelį, bet treneris visada manimi tikėjo ir norėjo, kad aš pasitikėčiau savimi, ypač puolime. Aš galvoju, kad nesu pakankamai geras puolime, bet jis galvoja, kad galiu padaryti daugybę dalykų puolime. Tai mane įkvepia. Traumos nutinka, bet reikia bandyti grįžti ir padėti komandai laimėti. Tai yra vienintelis kelias į pergalę. Sezonas yra ilgas, negalėjau praleisti atkrintamųjų dėl vienos traumos, kuri nebuvo tokia pavojinga“, – sakė W.Tavaresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas