Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

N.Hayesas-Davisas lygino Šarą ir D.Itoudį: „Vienas iš jų treniruoja su pagaliu“

Stambulo „Fenerbahče“ komandoje sezoną su Dimitriu Itoudžiu pradėjęs, tačiau jau su Šarūnu Jasikevičiumi tęsiantis Nigelas Hayesas-Davisas palygino du specialistus.
Nigelas Hayesas-Davisas
Nigelas Hayesas-Davisas / „Scanpix“ nuotr.

„Eurohoops“ tinklalaidėje nuotoliu apsilankęs N.Hayesas-Davisas nevyniojo į vatą ir išsiplėtė, lygindamas lietuvį ir graiką.

„Vienas treniruoja su pagaliu, kitas su daug paskatinimo ir laisvės. Ir abu jie sėkmingi, – pabrėžė amerikietis. – Itoudis yra laimėjęs Eurolygą, Šaras ją laimės ateityje.

Šaras treniruoja taip – „štai čia yra sistema“, „čia yra planas“, „padaryk tai ir pažiūrėk į rezultatus“. Aišku, tai mano mąstymas, bet Itoudis labiau yra treneris, sakantis „štai rungtynių planas, štai, ką darysime, bet, kai būsite aikštėje, daug kas gali nutikti, jūs jaučiate žaidimą. Pasitikiu jumis, jūs galite prisitaikyti“.

Jei jis nepasitikėtų, tavęs į aikštę neleistų ir to nesakytų. Tu esi aikštėje, esi situacijose, kuriose gali jausti žaidimą, priimti sprendimus, jis tau tą leidžia.

Galima pasakyti, kad tai įrodo, jog nė vieno trenerio sistema nėra pati geriausia. Kiekvienas jis turi savo filosofiją. Kaip žaidėjas, tu darai tai, ko tavęs prašo, o galiausiai pasižiūri į rezultatus. Jei jie geri – žaidėjai lieka, treneriai turi darbą. Jei rezultatai puikūs – laimi titulus. Bet jei ne – tuomet yra pasekmės, ką mes jau patyrėme su trenerių pasikeitimu.

Nepasakyčiau, kad tai buvo Itoudžio kaltė, tačiau, žinote... Nesmagu, kad taip nutiko su tokio kalibro treneriu, bet kaip sakiau aš, kaip sakė Šaras, kuomet čia atvyko: ei, gyvenime daug kas nutinka. Kai esi profesionalas, turi tokiu išlikti, žygiuoti pirmyn ir dirbti savo darbą. Tą mes ir darome. Tik tą ir galime daryti.“

Imago / Scanpix nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas
Imago / Scanpix nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas

N.Hayesas-Davisas su Šaru dirbo Kauno „Žalgiryje“, vėliau „Barcelona“ komandoje, o dabar juos suvedė Turkijos klubas. Amerikietis buvo klausiamas, ar Š.Jasikevičius dabar yra kitoks nei buvo Barselonoje, tačiau atsakymą žaidėjas pakreipė sava vaga.

„Taip, jis kitoks, bet svarbiau, kad aš pats kitoks, – kalbėjo N.Hayesas-Davisas. – Viskas, kas nutinka, yra gerai. Ir nesvarbu, kad tą sezoną aikštėje, statistikoje daug kas atrodė blogai, man tai buvo nuostabūs augimo metai.

Didžiausias dalykas, ką pasiėmiau, tai būti savanaudžiu, koncentruotis į Nigelą, daryti tai, ko nori Nigelas, o dėl to jis dirba labai sunkiai. Yra labai mažai žmonių dirbančių taip sunkiai ir įdedančių tiek laiko kaip aš.

Gėdinga yra būti rungtynėse ir jas švaistyti, kelti klausimus, abejoti savimi. Tai didžiausias dalykas, ką išmokau Barselonoje. Paaugau ten kaip žmogus, susirinkau patirties. Leidžiu sau būti situacijoje ir leisti nutikti tam, kas nutinka, tai išgyventi, o tuomet galima atsisukti atgal ir pažiūrėti, kaip tai susiklostė.“

N.Hayeso-Daviso sezonas kol kas yra puikus – jis renka po 13 taškų, atkovoja po 4,9 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius