Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 01

N.Mirotičiaus košmaras ir pamoka profesoriui: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Nepaisydamas pasipylusių traumų Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Milano „Olimpia“ klubą Italijoje ir šventė pirmąją pergalę išvykoje per beveik pusantro mėnesio. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.

Kol kas „Žalgiriui“ geriausiai išvykose sekasi žaisti Italijoje – ten turime jau dvi pergales.

„Žalgiris“ turėjo gerą planą, kurio laikėsi ir jį įvykdė. Šalia to gal buvo ir sėkmės, bet dažniausiai, jei nežaidi teisingai, sėkmė tau nugalėti nepadeda. Šiuo atveju tai buvo užsitarnauta sėkmė.

Šios rungtynės dar kartą pirštu parodė Milano problemas. Tai – sunkiai funkcionuojanti komanda. Dideli kontraktai, garsios pavardės, bet kažkiek ir keista matyti, kaip jie trečią kartą paeiliui krenta po kojomis prieš „Žalgirį“.

Anksčiau tai būdavo gynybinės kovos, šį kartą „Žalgiris“ pats permetė 80 taškų, o Milaną išlaikė ties 70. Žalgiriečiai patvirtino savo, kaip taikliausiai Eurolygoje tritaškius metančios komandos, statusą. Už tai padėkos Keenanui Evansui ir Rolandui Šmitui.

Aišku, vėl yra nerimo dėl rotacijos, nes iškrito Arnas Butkevičius. Jo situacija atrodė labai nemaloni, kai žaidėjas varydamasis kamuolį krenta be jokio kontakto.

Labai smagu dėl to, kad atsirado žaidėjų, kurie pasitempė, įėjo į savo vaidmenis. Žaidėme be Brady Maneko, bet atsirado Danielius Lavrinovičius, žaidęs 13 minučių pirmoje pusėje – tam turbūt ir trenerių štabas nebuvo pasiruošęs. Tačiau jis buvo vertas tų minučių.

Su geru komandiniu žaidimu pasiekta labai svarbi pergalė, kurios labai reikėjo.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Keenanas Evansas
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Keenanas Evansas
19 tšk. (3/6 dvit., 4/6 trit.), 4 rez. perd., 4 kld., 17 naud. bal., 30 min.

Pagal rungtynių pradžią atrodė, kad K.Evansui bus labai sunkus mačas. Ant jo gynyboje buvo užmestas Shavonas Shieldsas su savo dydžiu ir pirmi jo epizodai puolime nebuvo patys sėkmingiausi ir užtikrinti.

Bet paskui Keenanas atrado savo ritmą. Per pastaruosius dvejus metus Eurolygoje jis turbūt yra vienas geriausių žaidėjų, susikuriančių metimą vienas prieš vieną. Kartais tai gali būti net Mike'o Jameso lygio žaidėjas su crossoveriu ar stepbacku.

Išsivesdavo aukštaūgius po susikeitimo, kelis kartus užatakavo ir tą patį Sh.Shieldsą, floateriai, standartiškai susimesti tritaškiai. Vienas epizodas buvo įspūdingas, kai R.Šmitas buvo karštas, varžovai dviese nubėgo prie jo, o K.Evansas jau su sustabdytu driblingu ir būdamas per žingsnį nuo tritaškio linijos ramiai įmeta, nors toks metimas reikalauja labai daug kojų jėgų.

Vėl sužaidė kaip elitinis taškų rinkėjas – dabar jau labiau stebimės, kai jis taip nesužaidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas