Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

N.Mitrou-Longo išvykimą paaiškinęs K.Maksvytis: „Ieškome bent vieno naujoko“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paaiškino apie ankstyvas skyrybas su vilčių nepateisinusiu žaidėju Nazu Mitrou-Longu bei atskleidė, jog rinkoje intensyviai dairosi naujoko.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Ant pergalingų bėgių Eurolygoje praėjusią savaitę sugrįžusio Kauno „Žalgirio“ kelyje – Pirėjo „Olympiakos“ testas Graikijoje.

Po Kosto Slouko ir Sašos Vezenkovo išvykimo savojo žaidimo dar ieškantys Senojo žemyno vice-čempionai praėjusią savaitę įveikė Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ ekipas.

Georgios Bartzoko auklėtiniai „Žalgirį“ šiuo metu lenkia vos 1 pergale (5-4).

„Viena geriausių Eurolygos komandų, skirtingai nei mes, galbūt jie pradėjo neužtikrintai, bet iškovojo pastarąsias kelias pergales, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Kazys Maksvytis. – „Olympiakos“ išlaikė komandos branduolį, išlaikė braižą. Elitinė Eurolygos komanda, turinti dominuojančius aukštaūgius, yra gerai susižaidusi bei gerai judina kamuolį. Viena iš tų komandų, prieš kurias nėra lengva žaisti. Mes turėsime sustabdyti varžovų kamuolio judėjimą, pristabdyti aukštaūgių dominavimą po krepšiu, nes jie ne tik pelno taškus ir atkovoja kamuolius, bet ir gerai skirsto perdavimus. Sunki išvyka, bet neturime kur trauktis. Ruošiamės ir bandysime nugalėti.“

„Olympiakos“ gretose jau turėtų žaisti po traumų sugrįžę Shaquielle'as McKissicas ir Nikola Milutinovas, tad vieninteliu rungtyniauti vis dar negalinčiu krepšininku lieka įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas.

„Jie turi dominuojančią aukštaūgių liniją. Tikimės, kad ir Nikola Milutinovas rytoj žais. Dominuojantys du šios pozicijos žaidėjai. Kažkiek pačioje pradžioje jiems trūko Kosto Slouko ir kūrybos šalia Thomaso Walkupo. Manau, kad Alecas Petersas labai gerai pakeitė S.Vezenkovą, tiek naujokai, kurie dar įsipaišo į žaidimą. Tikrai stipri komanda“, – sakė K.Maksvytis.

Per pastaruosius du mėnesius Lietuvos čempionai į „Olympiakos“ išsiuntė du žaidėjus – rugsėjo pabaigoje už 500 tūkstančių eurų pardavė Igną Brazdeikį, o prieš dvi dienas į Pirėjų išsiųstas buvo ir vilčių nepateisinęs graikiško paso laukiantis kanadietis Nazas Mitrou-Longas.

Pastarasis žaidėjas Eurolygoje per 10 mačų fiksavo po po 4,1 taško (48 proc. dvit., 28 proc. trit.) ir 1 rezultatyvų perdavimą.

Ar Nazas būtų likęs Nemuno saloje, jei ne „Olympiakos“ dėmesys?

„Negaliu komentuoti informacijos, kurios nežinau. Tikriausiai ir tai kažkiek pastūmėjo, – sakė K.Maksvytis. – Pasinaudodamas proga noriu pasakyti, jog Nazas yra geras žaidėjas ir geras komandos draugas. Jis – juodadarbis tiek rūbinėje, tiek už jos ribų. Nazas yra gero charakterio, bet nei mes buvome patenkinti, nei jis. Gaila, bet teko su juo išskirti. Gali būti, kad ir „Olympiakos“ dėmesys pastūmėjo jį paleisti.“

Ar N.Mitrou-Longo turima informacija apie „Žalgirį“ keičia komandos pasirengimą rungtynėms?

„Pasirengimas kol kas nesikeičia, ruošiamės taip pat, – sakė K.Maksvytis. – Kaip ir kiekvienam mačui, ruošiame kažkokį individualią taktiką. Skirtingi žaidėjai, skirtingos sistemos. Yra tikimybė, kad Nazas nusineš kažkokios informacijos, bet nekreipiame į tai dėmesio.“

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Ignas Brazdeikis

Epizodiškai Eurolygoje rungtyniaujantis I.Brazdeikis per 14 minučių renka po 3,7 taško (32 proc. dvit., 14,3 proc. trit., 70 proc. baud.), atkovoja po 1,7 kamuolio ir renka po 1,4 naudingumo balo.

„Visų pirma, tai nedėkinga pradžia. Jis iš mūsų išvažiavo nebūdamas geriausios formos, po rinktinės dar turėjo traumą. Įsivažiuoti į ritmą turbūt nėra lengva, ypač komandoje, kuri yra susižaidusi ir turinti savitą braižą. Žaidėjas turi prie šito prisitaikyti, bet manau, kad Ignas įsipaišys, turės didesnį vaidmenį. Bus gerai ir jam, ir komandai“, – sakė K.Maksvytis.

Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose ėmė cirkuliuoti galimų „Žalgirio“ kandidatų pavardės – Kyle'as Allmanas, Kevinas Pangosas, Cassiusas Winstonas, Calebas Homesley, Jalenas Adamsas.

Kiek N.Mitrou-Longo išvykimas skubina naujoko paieškas Kaune?

„Paskubins ir paskubino. Dabar vyksta intensyvios paieškos. Mums fiziškai trūksta tokios pozicijos patyrusio žaidėjo, kai nebėra Nazo. Kelias rungtynes atsilaikyti galime, bet tikrai reikia papildymo ir ties tuo labai dirbame“, – sakė K.Maksvytis.

O kelių naujokų rinkoje dairosi „Žalgiris“?

„Nors ir vieno žmogaus. Pradžioje ieškome vieno, bet dirbame ties šiuo klausimu“, – sakė „Žalgirio“ treneris, pridėjęs, jog likę komandos žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę dvikovai Graikijoje.

„Viskas kaip ir gerai, pagrindiniai žaidėjai yra sveiki. Tikiuosi, kad visi galės dalyvauti rungtynėse“, – teigė treneris iš Darbėnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas