Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 31

Namų pranašumą užsitikrinęs Š.Jasikevičius: „Tai – svarbus tikslas“

Autsaiderę Berlyno ALBA (9-23) ekipą savų sirgalių akivaizdoje 72:56 sutriuškinusi „Barcelona“ (22-10) užsitikrino namų aikštelės pranašumą Eurolygos atkrintamosiose.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai tęsia kovą ir dėl reguliariojo sezono nugalėtojų vardo – lipa ant kulnų pirmaujantiems Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“ (po 22-9) klubams.

„Sveikinimai mano žaidėjams ir mūsų gerbėjams“, – spaudos konferenciją pradėjo Šaras.

„Manau, kad tai – puiki pergalė, nes žaidėme antrąsias rungtynes Eurolygoje, po laimėjimo Belgrade, kur buvo labai sunku. ALBA atvyko motyvuota. Tai – labai greita, gerai kamuoliu besidalinanti ekipa, nepajėgėme jų sustabdyti pirmoje pusėje“, – tęsė lietuvis, kurio auklėtinai po dviejų kėlinių turėjo vytis varžovus (34:35).

„Tuomet vyručiai rado papildomų jėgų savyje. Radome daug sprendimų ir, manau, turime džiaugtis daugelio žaidimu. Sezonas yra labai ilgas ir mes siekiame tikslų, o šis (namų aikštės pranašumas) yra svarbus.

Žinoma, jis nieko mums negarantuoja, bet vis tiek šiek tiek geriau. Turėsime garantuotas papildomas rungtynes namuose, jei serijoje prireiks penktojo mačo. Tai gerai“, – pasidžiaugė Š.Jasikevičius.

Jis pagyrė ir rezultatyviausiai žaidusį turką Sertačą Šanli – 12 taškų, 6 atkovoti kamuoliai – ir mažokai pastaruoju metu rungtyniaujantį amerikietį Kyle‘ą Kuričių – 7 taškai.

„Kyle‘as šiandien parodė, kad jis yra pasiruošęs žengti į aikštę bet kada. Jis gerai dirba treniruotėse, jo požiūris – tinkamas. Nėra lengva žaidėjui, kuris nerungtyniauja, bet kito kelio nėra. Turi būti pasiruošęs.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle'as Kuričius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle'as Kuričius

Sertačas žino, ko iš jo reikalauju ir ko reikia sistemai. Jis visada pasiruošęs, visada solidus. Skirtumas tuomet, ar jis pataiko, ar ne. Ne mums, nes varžovai nėra kvaili ir jie neleis jam mesti. Pastaruoju metu jis pataiko ir žaisti krepšinį tuomet tampa gerokai lengviau. Jis mums duoda kitokių dalykų nei Janas (Vesely), Mike‘as (Tobey) ir Jamesas (Nnaji). Labai džiaugiamės jį turėdami“, – dėstė Š.Jasikevičius.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos „Barcelona“ ekipai liko sužaisti vos dvejas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas