Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

Namų pranašumas – nugvelbtas: „Fenerbahče“ atsitiesė ir triumfavo Pirėjo pragare

Pirėjo „Olympiakos“ turėjo apčiuopiamą persvarą namuose, tačiau galiausiai 78:82 (24:10, 13:24, 19:17, 22:31) krito prieš Stambulo „Fenerbahče“ ekipą. Dimitrio Itoudžio vadovaujami, o buvusio žalgiriečio Nigelo Hayeso-Daviso į priekį vedami turkai išlygino serijos rezultatą 1-1.
Nigelas Hayesas-Davisas
Nigelas Hayesas-Davisas / Imago / Scanpix nuotr.

Taikos ir draugystės sporto rūmuose su švilpuku dirbo lietuvis Gytis Vilius.

Antrasis serijos mačas Pirėjuje buvo kur kas karštesnis nei pirmas. Nors vienu metu svečiai atsiliko 16 taškų, ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje „Fenerbahče“ pirmą kartą veržėsi į priekį po Nigelo Hayeso-Daviso tritaškio, bet netrukus šeimininkai rado atsakymų – Shaquielle'as McKissicas pelnė šešis taškus paeiliui.

Komandos žaidė taškas į tašką, o „Olympaikos“ sirgaliai kraustėsi iš proto po Kosto Slouko tritaškio ir dvitaškio su pražanga (73:68).

Bet kova vyko taškas į tašką, o iki mačo pabaigos liko dvi minutės.

Johnathanas Motley įvertė dvitaškį su pražanga ir vėl vedė į priekį „Fenerbahče“ krepšininkus 75:74.

Likus žaisti minutę, Stambulo komanda turėjo taško pranašumą (77:76) ir dukart iš eilės atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu, o Marko Guduričius pataikė vieną baudą iš dviejų (79:77).

Saša Vezenkovas nepataikė itin sunkaus tritaškio ir situacija komplikavosi šeimininkams. Maža to, netrukus dvitaškį pelnė Tyleris Dorsey.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saša Vezenkovas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saša Vezenkovas

76:80 atsiliko Pirėjo komanda, kuriai išsigelbėjimui liko vos 8,5 sek.

Labai greitą dvitaškį pataikė K.Sloukas (78:80), o prie baudų linijos siųstas M.Guduričius neklydo (78:82). Paskutinis K.Slouko metimas skriejo pro šalį ir „Fenerbahče“ džiaugėsi pergale.

N.Hayesas-Davisas žaidė beveik 38 minutes, per kurias pelnė 15 taškų (3/5 dvit., 3/5 trit.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 21 naudingumo balą. Jis buvo geriausias žaidėjas komandoje.

K.Sloukas ir S.Vezenkovas pelnė po 18 taškų pralaimėjusiems.

„Olympiakos“: K.Sloukas ir S.Vezenkovas (7 atk. kam., 7 išpr. praž.) po 18, Th.Walkupas 9 (6 rez. perd.), S.McKissicas 8.

„Fenerbahče“: C.Edwardsas 16, N.Hayesas-Davisas (6 atk. kam., 5 rez. perd., 21 naud. bal.) ir J.Motley po 15, D.Pierre'as 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas